Ozon sauna terapisi ile sağlıklı zayıflamak

Ozon saunanın, detoks, kan dolaşımın hızlanması, zayıflama, selülit giderme, vücut direncini artırma, yorgunluk giderme, ağrı giderme, yaşlanma etkilerini azaltması gibi etkileri var.

ozon sauna nedir faydaları yararları tehlikeli mi

Ozon Sauna – Ozon terapi nedir?

Her bahar başlangıcında hepimizi bir endişe sarar, çoğunlukla aktivite eksikliği ve kış rehaveti yüzünden kalın giysilerle kapattığımız fazla kilo ve selülitlerimizle bu aylarda ilgilenmeye başlarız. Bedenimize her zaman aynı özeni göstermemiz gerektiği halde, genellikle hep aynı şey başımıza gelir ve çözüm yolları aramaya, kısa zamanda aldığımız kiloları vermek ve selülitlerimizden kurtulmak için çareler aramaya başlar ve mucizeler bekleriz. Zaman varken şimdiden başlamak en doğrusu. Bu konuda birçok yöntem olmasına rağmen bu ayki konumuz son günlerin revaçta yöntemi: Ozon Terapi.

Ozon bildiğimiz gibi oksijenin üç atomlu halidir ve birçok alanda kullanılır. Bizi ilgilendiren kısmı ise;  selülit giderici, zayıflatıcı, toksin atıcı, sindirim ve dolaşım düzenleyici, cildi sıkılaştırıcı ve güzelleştirici gibi özellikleri bulunan vücut bakım ünitesi olan: Ozon Sauna.


Ozon Sauna; sıcak kabin içinde deri yolu ile vücuda oksijen verilme yöntemidir. Genellikle, sarkık vücutlar, karın, bacaklar, kalça, popo ve belde yerleşen yağ ve selülit depolarına son noktayı koymak için kullanılır. Ozan sauna ile ısı, derinin 4 ile 6 santimetre altına etki eder. Buharlı klasik saunaya göre yedi kat daha fazla terleme sağlar. Sıcaklığın etkisi ile açılan deri gözeneklerinden emilerek vücudun kan, lenf ve yağ dokusuna geçer. Lenfatik sistemi toksinlerden arındırır, cildi temizler, kasları gevşetir, kan dolaşımını hızlandırır ve bakteri, virüs mantarları öldürür.

Ozon saunanın sağlığa faydaları

  • Hücre ve dokulara giden kan dolaşımını artırır.
  • Kan dolaşımı ile birlikte cilt yenilenir, sıkı ve pürüzsüz görünüm kazanır. Daha temiz, daha yumuşak ve daha gençleşmiş bir cilt sağlanır.
  • Bağışıklık sistemini güçlendirir.
  • Damarlar (arter ve venler) temizlenir.
  • Kan ve lenf sistemi temizlenir.
  • Derinin üçüncü bir böbrek ya da ikinci bir akciğer sistemi gibi çalışması sağlanır.
  • Canlanan bağışıklık sistemi ve sıcağın etkisi ile mikropları öldürerek enfeksiyon hastalıklarına karşı direnci arttırır.
  • Laktik asidi okside ederek kasları gevşetir ve yumuşatır, esnekliğini arttırır.
  • Eklem ağrılarında ve kas rahatsızlıklarında iyileşme olur.
  • Hormon ve enzim üretimi normale döner.
  • Beyin fonksiyonlarını ve hafızayı kuvvetlendirir.
  • Ferahlatıcı etkisiyle depresyon ve anksiyete üzerinde olumlu etkisi vardır. Depresyon kaynaklı gerginliği gidermeye yardımcı olur.
  • Adrenalini okside ederek genel bir sakinlik sağlar.

ozon sauna terapi tedavi kilo vermek için yöntemler

Ozon Sauna Yararları

Detoks Etkisi

Vücudumuzda biriken toksinlerin hızlı bir şekilde atılmasında terleme yöntemiyle yardımcı olur.

Dolaşımın hızlanması

Isı ve gazların etkisiyle kan dolaşımı hızlanır.Dokular daha iyi oksijenlendiği için tansiyon üzerine olumlu etkileri vardır.

Zayıflama

Artan beden ısısı, dolaşımın hızlanması ve ozon oksijen gazlarının etkisiyle vücutta kalori yakılmasına yol açar. Bir seans ozon sauna 250 ila 500 kcal, harcanmasına neden olur. Yakılan kalori çıkılan ısı ve kişinin beden özelliklerine, yaşına göre değişmektedir. Sadece ter yoluyla 500 gr civarında bir eksilme olur.

Selülit giderme

Cilt altında sıkışan yağ hücrelerinin parçalanması ve dolaşımın hızlandırılması etkisiyle selülit görüntüsünün kaybolmasını sağlar.

Vücut direncini artırma


Bağışıklık sistemimiz olan immün sistemi güçlendirerek hastalıklara karşı direnç oluşturur.

Yorgunluk giderme

Kas dokusunda artan kan dolaşımı sayesinde yorgunluk hissi ve ağrıya neden olan laktik asit gibi maddelerin vücuttan  uzaklaştırılmasını sağlar.

Ağrı giderme

Ağrıya neden olan temelde dokularda bazı zararlı toksinlerin birikmesi, çeşitli nedenlere bağlı ödemler, dolaşım bozuklukları ve yetersizlikleridir. Isı, nem ve ozon oksijen yardımıyla artan dolaşım, azalan ödem ve toksinlerin ortamdan uzaklaştırılması ağrı hissinin yok olmasını sağlar.

Yaşlanma etkilerinin azaltılması

ozon sauna zayiflama incelme kan dolasimi selulit agri yaslanma anti aging Geçen yıllar ve çeşitli etkilerle cildimiz her geçen gün biraz daha yaşlanır. Zararlı ışınlar, toksik maddeler derinin hücrelerinin yaşlanmasına, kurumasına ve buruşmasına neden olur. Uygun nem ve ozon oksijenin yardımıyla deri hücreleri daha sağlıklı hale gelirler. Yeni hücreler gelişir. Üst yüzeyde bulunan ölü ve yaşlı hücreler dökülerek alttan genç, sağlıklı hücrelerin gelmesi sağlanır.

Tüm bunların dışında oksijen beyin dokusunun beslenmesini sağladığından zihin daha iyi çalışır ve uykusuzluk, depresyon gibi şikayetlerin azalmasına da yardımcı olur.

Ozon Sauna uygulamasında dikkat edilmesi gereken nokta; uygulama sonrası çok fazla sıvı kaybı olacağı için mineral eksikliği yaşamamak için bol sıvı tüketmeliyiz. Gerekirse, takviye mineral içeren ürünler kullanmalıyız.

Tıbbi olarak kullanım alanına da kısaca değinmeden geçmeyelim.

Ozon tedavisi birçok patolojik durumu iyileştirir veya tamamen düzeltir. Bu olumlu sonuçlar bir seri tıbbi araştırma ve tıbbi yayın ile kanıtlanmış olmakla birlikte kural olarak hastalıkların tedavisinde ozon diğer tedavilere ek olarak uygulanır ve tamamlayıcı tedavi grubuna girer. Başlıca kullanım alanları :

  • Dolaşım bozuklukları
  • Anti-aging (geriye yaşlanma) ve yeniden canlanma,
  • Yaşlı kişilerde önlem ve tedavi,
  • Göz hastalıklarında ozon tedavi,
  • Kanser ve kanserde ozon tedavi,
  • Cilt mantarları ve enfekte cilt lezyonları,
  • Enfekte yaralar, Açık yatak yaraları (decubitus ülserler), alt bacağın ülserleri (Ulcus cruris)
  • Bağırsak Hastalıkları: proktitis ve kolita
  • Virüslerden kaynaklanan hastalıklar Herpes simplex (facial herpes), herpes zoster (shingles)
  • Karaciğer enflamasyonu (Hepatit A, B, C)
  • Enflamasyonlu ve dejeneratif eklem hastalıkları
  • Artritik/Romatizmal Durumlar – Kronik poliartritler

Yaşam kaynağımız ve vazgeçilmez olan oksijenin hayatımızdaki yeri görüldüğü gibi çok önemli. Bol oksijenli ve ozonlu günler diliyorum.

Detoks ve Çiğ Beslenmenin Önemi


 

Nermin Dabağlar
1967 Kocaeli yazıyor nüfus cüzdanımda. Soğuk bir kış sabahında ezanla gözlerimi açtığımı anlatır sevgili annem. Dünyaya gelişimle dünyalarının değiştiğini, bolluk ve bereket getirdiğimi söyler bir de. Çocukluğumdan beri çok gezmekten sanırım, yerleşik bir hayatım olamadı ama kazanımlarım çok oldu.