Gezegenlerin hayatımıza etkileri: Kehanet ve astroloji

Gezegenlerin enerjisel konumları hemen hemen her kültürde ortaktır. Yıldız saatleri hesaplaması özellikle İslam alimlerinin bazı kitaplarında yer almaktır ve detaylıca anlatılmaktadır – Ancak bunun için öncelikle gezegenlerin bu açıdan anlamlarına tekrardan göz atmak gerekir.

Gezegenlerin hayatımıza etkileri: Kehanet ve astroloji

Kehanet Sanatı

Okültizm’de kehanet kendi başına bir ilim ve sanat kabul edilmektedir. Bunun nedeni ise kehanetin çok kapsamlı bir olgu olmasıdır. Fal gibi bireysel ve kişisel tatminler yerine, dünyada ve evrende var olacak değişimleri önceden kestirme anlamı taşır. Yani amaç olarak büyük olayları önceden en yüksek olasılıkla tahmin edebilmektedir. Bu açıdan ciddi bir disiplin ve çalışma gerekir. Bu ilimin amacı, geleceği görüp nefsi tatmin etmektense gelecekte olabilecek şeyleri fark edip ona göre önlem almak ya da hazırlanmaktır. Haliyle bu sistemler hayatta ilerlerken kişinin biraz daha ilerisini görebilmesi için birer kılavuz olarak kullanılır. Astroloji, tarot, i-ching, numeroloji, remil, ebced hesabı bunlardan bazılarıdır.

Astroloji

Kehanet sanatı birçok yönden kullanılabilir. Bu kullanımlardan belki de en çok kullanılanı eski kadimlerin parmak gösterdiği çark-ı felek denen kader çarklarını tespit etmektir. Yani Zodyak,Maya, Hint, Türk, Çin takvim sistemlerine göre burçları tayin edip, gezegensel yörüngelerine göre olacak olayları önceden ifşa etmektir. Bu ilime kısaca astroloji diyebiliriz.


Astrolojiye göre, her bir gezegen kendine ait enerjisel sembollere sahiptir. Güneş ve ay gezegen olmamasına rağmen astrolojide ikisi de gezegenler içerisinde yer alır. Ayrıca bazı kaynaklarda hepsine birden “yıldız” denir. Özellikle havasta ve kabalada geçen yıldız saatleri terimi, gezegenlerin saatlerine göre enerjisel durumları tahmine dayanır. Venüs gezegeni aşk, sevgi, güzellik, sanat anlamlarına gelirken, mars gezegeni savaş, zafer, mücadele, hırs gibi unsurları taşır.  Bu iki gezegen dışında;

Güneş: yaratıcılık, cömertlik, yumuşak kalplilik, kibir, gurur, mertlik, kendini beğenme, soyluluk, çevreyi etkileme isteği

Ay: derin duygular, sezgiler, yuva sevgisi, kararsızlık, gizli düşünce ve duygular, manevi yön

Merkür: zeka, kıvraklık, şirinlik, merak, kaypaklık, mantık

JüpiterL talih, zenginlik, genişleme, yükselme arzusu, geniş fikirlilik, iyimserlik, olgunluk

Satürn: sabır, sebat, güven, disiplin, sorumluluk, cimrilik

Uranüs: bağımsızlık, özgürlük, yaratılıcılık, çekicilik, yenilik, akıl, deha

Neptün: sezme gücü, hayaller ve düşler, ispiritizma, kandırma, aldatma

Pluto: yok etme, yeniden yaratma, mükemmelleştirme, bilinmeyen istekler gibi anlamlara gelmektedir.

Astrolojide, gezegenlerin anlamları dışında bulundukları on iki ev, aralarında ki açılar gibi detaylar da dikkate alınmaktadır. Yorumlar bu titizlilikle yapılır ve konumlarına göre olası yorumlar meydana getirilir. Çok geniş bir konuyu içeren astroloji, başlı başına bir yazı serisi oluşturabilir.

Yıldız (Gezegen) Saatleri

Birçok kültüre göre her gün bir gezegenin etkisi altındadır. Ve o gün içindeki bazı saatler farklı gezegenlerin etkisi altına girer. Bu şekilde bazı matematiksel hesaplar ile hangi saatlerin hangi gezegenlerin etkisi altına girdiği bulunabilir.

gelecek kehanet astoloji yıldız hesapları

Bunun yapılma amacı, öncelikle kişinin hayatında bu saatleri dikkate alarak anlaşmalar yapması, buluşmalar düzenlemesidir. Yani hayatının akışında bu şemaya dikkat etmesidir. İkinci amaç ise eğer bir meditasyon ya da enerji-dua çalışması yapılacaksa, o çalışmayla bağlantılı gezegenin saatine dikkat etmektir. Mesela Venüs saati, sevgi, aşk ve sanat enerjilerinin yüksek olduğu bir saattir. Bu saatte sevdiğiniz biri ile buluşmanız, daha güzel bir an yaşatacaktır. Ya da birine çıkma teklif edecekseniz, bu saatte çıkma teklifini etmeniz, karşıdakinin kabul etmesini kolaylaştırır. Mars saatinde bunu yapmak ise ters etki yapabilir. Çünkü mars saati, savaş, hırs anlamlarına gelmektedir. Eğer bu tür romantik bir buluşma mars saatine denk gelirse çok daha gergin geçebilir. Genelde fark ettiğim mars saatinde kişilerde gerginliğin meydana gelmektedir. Çok ilginçtir ki genelde kavgalar mars saatinde patlak vermektedir. Bu açıdan mars saati savaş için uygun saatlerdir.

Yukarıdaki örnekten de anlaşılabileceği gibi eskiden çoğu savaş, anlaşma ya da buluşma bu saatlere göre ayarlanırdı. Aylık ya da haftalık saat şeması çıkarılırdı ve ona göre hareket edilirdi.

Yıldız saatlerini çıkarmak, lise matematiği bilen herkes için kolay bir işlemdir. İlk olarak bilinmesi gereken; her gün o güne ait gezegenin saati ile başlar. Mesela pazartesi, ay’ın günüdür. Bu yüzden pazartesinin ilk saati (güneş doğduktan sonra) ay gezegeninin enerjisi altındadır. -Burada günlerin İngilizce isimlerini dikkat çekmek istiyorum. Monday; moon day (ay günü), Saturday; Saturn day (Satürn günü), Sunday; Sun day (güneş günü). Yani İngilizceye geçen bu gün isimleri, bu ilimden dolayı geçmiştir. Bu gezegenlerin enerjisel konumları hemen hemen her kültürde ortaktır. Yıldız saatleri hesaplaması özellikle İslam alimlerinin bazı kitaplarında yer almaktır ve detaylıca anlatılmaktadır – Ama bunun için öncelikle gezegenlerin bu açıdan anlamlarına tekrardan göz atmak gerekir;

Güneş: Günü pazardır. Bu yüzden pazarın ilk saati güneş ile başlar. Enerjisel anlamı; para, ümit, yöneticiler, başkanlar, arkadaşlık, düşmanlığa karşı koymak, sportif başarılar, fiziksel sağlamlık, genelin hayranlığını kazanmak.

Ay: Günü pazartesidir. Bu yüzden pazartesinin ilk saati ay ile başlar. Enerjisel anlamı; denizcilik, yolculuklar, aşk ve yenilenme, su, hırsızlıkla ilgili şeyler, vizyonlar, haberciler, sezgiler, rüyalar.

Merkür: Günü çarşambadır. Anlamı; konuşma gücü, iş, sanat, bilim, kehanet, hırsızlığı keşfetmek, hile gerektiren işler.

Venüs: Günü cumadır. Anlamı; aşk, arkadaşlık, seyahat, nezaket, eğlence, cinsel konular, baştan çıkarma.

Mars: Günü salıdır. Enerjisel anlamı; savaş, askeri başarılar, imha, katliam, ölüm ve acı olaylar, düşmanlıklar, düşmanlara karşı çalışmalar, erkeklere yönelik çalışmalar.

Jüpiter: Günü perşembedir. Anlamı; şeref, zenginlik, arkadaşlık, fiziksel sağlık, kalpteki arzular, para, bilgi kazanmak.

gelecek kehanet astoloji yıldız hesapları

Satürn: Günü cumartesidir. Anlamı; iyi ve şerli çalışmalar, hadim davetleri, rüyalara girmek, telkin, mesleki şans veya bela, mülk, mal, bilgi kazanma, ölüm ve bela

Bunlar dışında bilinmesi gereken ise gezegenlerin etkisi hep aynı sıra ile tekerrür eder; Güneş, Venüs, Merkür, Ay, Satürn, Jüpiter, Mars.Mesela cumartesi gününü hesaplıyorsunuz. İlk saati Satürn demiştik. Ondan sonraki saati Jüpiter’dir ve sıralama şöyle devam eder; Satürn, Jüpiter, mars, güneş, Venüs, Merkür, ay ve yine Satürn. Yani bu zamansal dönüşüm hiç değişmez.

Hesaplamaya geçmeden önce mantığı çok basittir. Öncelikle sabah ve akşam hesaplanıp 12’ye bölünür. Böylelikle bir gün 12 saat dilimine bölünmüş olur. Ardından ilk saat o günün gezegeniyle başlanır ve yukarıdaki sıralama ile 12 saat tamamlanır. (Ayrıca saat hesaplaması yapıldığı için 1 saatin 60 dakika olduğu unutulmamalıdır. Mesela 13.30 a 60 dakika eklemek 14.30 yapar.)

gelecek kehanet astoloji yıldız hesapları

Hesaplama

Öncelikle bir maarif takvim alın. Maarif takvimde bizi ilgilendiren kısım Güneş ve Akşam bölmesidir. Güneş kısmındaki saate 12 dakika ekleyin. Akşam kısmındaki saatten de 12 dakika çıkarın. Çünkü güneşin gerçek doğuşu, maarif takvimlerde yazan güneş kısmındaki saatten 12 dakika sonradır ve güneşin batışı, yine akşam bölümünden 12 dakika öncedir. Bu işlemi yapmamızdaki amaç güneşin doğuşu ile batışını hesaplamaktır.

Güneşin doğuşu ile güneşin batışı arasındaki saat farkını bulun.

Bulduğunuz bu saat farkını dakikaya çevirin ve 12’ye bölün. Böylelikle bir günü 12 zaman dilimine ayırmış olduk.

Böldüğünüzde bulduğunuz dakikayı, güneşin doğuşuna ekleyin. Ardından ekleye ekleye 12 bölümlük süreci çıkartın.


Örnek Hesaplama;

22 Kasım 2009 Pazar gününün İzmir için yıldız saatlerini çıkarmak istiyorum. Öncelikle maarif takvimi alıyorum. İmsak, güneş, işrak, öğle, ikindi, akşam, yatsı diye gidiyor. Bizim için önemli olan güneş ve akşam kısmı. İzmir’in güneş ve akşam kısımlarına bakıyorum.

Güneş; 6.53

Akşam; 17.03

Öncelikle güneşe 12 dakika ekliyoruz, akşamdan 12 dakika çıkarıyoruz (Güneşin doğuşunu ve batışını hesaplamak için.

Güneşin doğuşu; 6.53+00.12 = 7.05

Güneşin batışı; 17.03–00.12= 16.51

7.05 ile 16.51 arasında 9 saat 46 dakika var.

1 saatin 60 dakika olduğunu biliyoruz.

Bunu dakikaya çeviriyorum; 9*60=540 (9 saat 540 dakika ediyor)

540+46=586 dakika. Yani güneşin doğuşu ile batışı arasında 586 dakikalık bir zaman varmış.

Şimdi bunu 12’ye böleceğiz. Böylelikle güneşe kaçar kaçar ekleyip, yatsıya ulaşacağımızı bulacağız; 586/12=48,833… Bu sayıyı yuvarlarsak 48 dakika alacağız.

Şimdi tek tek ekleyelim.

Bu sırada genel sıralamayı tekrar hatırlayalım; Güneş, Venüs, Merkür, Ay, Satürn, Jüpiter, Mars

Güneşin doğuşu 7.05 idi. Buna 48 dakika ekleyerek ilk zaman dilimimizi bulacağız . Pazar günü olduğu için ilk saat güneş olacak.

7.05+48=7.53 yani 7.05 ile 7.53 arasında ki 48 dakikalık zaman dilimi güneş saati oluyor. 7.53+48= 8.41 yani 7.53 ile 8.41 arasında ki 48 dakikalık zaman dilimi Venüs saati oluyor.

Ekleye ekleye devam edelim;

Pazar

1.saat; 7.05 güneş

2.saat;7.53 Venüs

3.saat; 8.41 Merkür

4.saat; 9.29 ay

  1. saat; 10.17 Satürn
  2. saat; 11.05 Jüpiter

7.saat; 11.53 mars

8.saat; 12.41 güneş

9.saat;13.29 Venüs

10.saat,14.17 Merkür

11.saat; 15.05 ay

12.saat 16.53 Satürn


Küsuratlardan dolayı tam son bulunmaz. Ama bu şekilde alınır. Bu saatler o gezegenin enerjisini içermektedir. Bu gündüz saati bulmadır. Gece saatini bulmak için ise aynı işlem basamağı uygulanır. Sadece alınan zamanlar farklıdır. Mesela 22 Kasım 2009’un gece saati alınacaksa; 22 Kasım 2009 akşam saati ile 23 Kasım 2009’un güneş saati hesaplanır. Böylelikle 22 Kasım’ın akşamından, 23 Kasım’ın sabahına kadar olan gezegen saatleri bulunmuş olur.

Falların iç yüzü: Kahve falı bakla falı taş falı yıldız falı