Liseler arası 3D Yazıcı Atölyesi ve Yarışması

Darüşşafaka, teknoloji dünyasını alt üst eden 3D Yazıcı mucizesine lise öğrencilerini de dahil ederek 3D Yazıcı Atölyesi ve Yarışması ile bir ilke imza attı.

3d yazıcı atölyesi 3b printer lise darüşşafaka

Darüşşafaka’nın bu yıl ilk defa düzenleyeceği atölye ve yarışmada lise öğrencileri, temel 3D yazıcı eğitimi aldıktan sonra, hayal edecek, tasarlayacak ve üretecekler. Yarışma sayesinde, tıp ve otomotiv başta olmak üzere hayatın her alanında devrim yaratan 3D teknolojisi, gençlerin yenilikçi çözümler üretme yeteneğine ışık tutacak.

Darüşşafaka Eğitim Kurumları’nın 3Durak, Sigma3D, Zaxe ve Özyeğin Üniversitesi Girişim Fabrikası işbirliğiyle düzenleyeceği 3D Yazıcı Atölyesi ve Yarışması, İstanbul’dan lise öğrencilerinin katılımıyla 5, 6 ve 12 Mart tarihlerinde gerçekleşecek.


3D yazıcıların kullanımı konusunda öğrencilere farklı becerilerin kazandırılması ve yazıcıların sosyal faydaya dönük konularda kullanımının arttırılması amacıyla düzenlenecek olan atölye ve yarışmaya okullar için son başvuru tarihi 12 Şubat 2016.

3d yazıcı darüşşafaka yarışma largeEkibinizi kurun! Hayal edin, tasarlayın ve 3D Yazıcı ile üretin!

Okullar atölye ve yarışmaya 5’er kişilik takımlar halinde katılabiliyor. Ön eleme sonunda belirlenen 15 okulun katılacağı atölye ve yarışmanın ilk gününde takımlar, 3 boyutlu yazıcılarla tanıştırılarak uzmanlardan girişimciliğe, tasarıma ve modellemeye giriş eğitimleri alacak. Bir günlük eğitimin ardından, takımlardan kendilerine verilen görev çerçevesinde çalışmaları ve bunu bir iş fikrine dönüştürerek 3 boyutlu yazıcı yardımıyla tasarım yapmaları istenecek.

Takımlar, tasarım ve iş fikirlerini 12 Mart’ta jüri üyelerine sunacak. Takımların bu çalışmaları, yarışmanın ölçütleri doğrultusunda jüri üyeleri tarafından değerlendirilerek dereceye giren okullar ödüllendirilecek. Birinciye, Zaxe 3D Yazıcı, ikinciye 3D Kalem ve üçüncüye 3Durak’tan 3D Baskı Büst ödül olarak verilecek.


Ayrıntılı bilgi ve başvuru için 3dyaziciatolyesi.com adresini ziyaret edebilirsiniz.

Yarışma Jürisi:

  • Erol Bilecik – Index Grup Şirketleri İcra Kurulu ve Yönetim Kurulu Başkanı
  • Prof. Dr. Feza Orhan – Yıldız Teknik Üniversitesi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümü Öğretim Üyesi
  • İlker Vardarlı – 3Durak Kurucu Ortağı
  • Özgür Aslan – Sigma 3D Tasarımcısı
  • Selçuk Keser – ATÖLYE İstanbul Maker Lab Yöneticisi
  • Serhat Özperçin – Zaxe Kurucu Ortağı
  • Yasemin Eren – Özyeğin Üniversitesi Girişim Fabrikası Program Yöneticisi

İlgili yazılar

Sıvı alaşımdan çip basan yazıcı geliştirildi


Gökyüzünde Tarım: Sky Farming nedir? Dikey Tarım neden gerekli?


Editor
Haber Merkezi ▪ İndigo Dergisi, 20 yıldır ilkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışan bağımsız bir medya kuruluşudur. Amacımız: Gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonumuz: Okurlarımızda sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerlerimiz: Dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın çevrimiçi yayınlarından biri olarak, iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul eder. Bu doğrultuda Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İndigo Dergisi ayrıca İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildirgeyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya toplumsal köken, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İndigo Dergisi herhangi bir çıkar grubu, ideolojik veya politik hiçbir oluşumun parçası değildir.