Ünlü edebiyatçılardan “Aşk” Telefon Kütüphanesi’nde

Türk Telekom’un sosyal sorumluluk projelerinden Telefon Kütüphanesi, görme engelli kitapseverler için Sevgililer Günü’ne özel keyifli bir sürpriz hazırladı.

türk telekom telefon kütüphanesi edebiyatçılar görme engellilere telefonda

Gabriel Garcia Marquez’in Kolera Günlerinde Aşk ve William Shakespeare’in Romeo ve Juliet’inden, Cemal Süreya’nın eşi Zuhal Tekkanat’a yazdığı mektuplardan oluşan ‘On Üç Günün Mektupları’ kitabına kadar pek çok ünlü edebiyatçının “aşk” temalı eseri, Türk Telekom’un Telefon Kütüphanesinde görme engelli kitapseverleri bekliyor.

Türk Telekom’un “Herkes için erişilebilir iletişim” prensibinden hareketle ve Boğaziçi Üniversitesi Görme Engelliler Teknoloji ve Eğitim Laboratuvarı (GETEM) işbirliği ile hayata geçirdiği Türkiye’nin ilk Telefon Kütüphanesi, edebiyat dünyasından ünlü isimlerin eserleri ile içeriğini zenginleştirmeyi sürdürüyor.


Telefon Kütüphanesi son olarak, 14 Şubat Sevgililer Günü özelinde, aşk temalı eserleri arasına Cemal Süreya’nın 1972 yılının Temmuz ayında hastanede yatan eşi Zuhal Tekkanat’a yazdığı aşk mektuplarından oluşan “On Üç Günün Mektupları” kitabını da ekledi. Telefon Kütüphanesi içeriğinde ayrıca William Shakespeare’in Romeo ve Juliet’inden Bedri Rahmi Eyüboğlu’nun “Aşk Mektupları”na, Halid Ziya Uşaklıgil’in “Aşka Dair”‘inden Gabriel Garcia Marquez’in “Kolera Günlerinde Aşk” kitabına kadar birçok ünlü yazarın, edebiyat dünyasına damga vurmuş eserleri de yer alıyor.

Telefon Kütüphanesi yaklaşık 200 bin kez arandı, aranma süresi 3,5 milyon dakikayı aştı

Birleşmiş Milletler’in Sürdürülebilir Kalkınma Hedeflerini destekleyen ve bu hedefler doğrultusunda da “Eşitsizliklerin azaltılması” ilkesi ile hareket eden Türk Telekom’un, GETEM’le birlikte 2011’de hayata geçirdiği Türkiye’nin ilk Telefon Kütüphanesi, bugüne kadar yaklaşık 200 bin kez arandı ve aranma süresi toplamda 3,5 milyon dakikayı aştı. 100 kitapla başlayan proje; tasavvuftan sanat tarihine, tiyatrodan biyografiye kadar farklı konularda 1.000’e yakın sesli kitaba ulaştı.


2015 yılı verilerine göre Telefon Kütüphanesi’nin en çok dinlenen içerikleri sırayla; Kayıp Dünya (4.335), Açlık Oyunları (3.177) ve görme engelliler için hazırlanan kültür – sanat yayını Görev Dergisi’nin ilk sayısı (3.098) oldu. En çok arayan şehirler ise yine sırasıyla; İstanbul, İzmir, Ankara, Erzurum, Bursa ve Sivas olarak gerçekleşti.

* Telefon Kütüphanesi 0800 219 91 91 numaralı hat üzerinden görme engelli kitapseverlere ücretsiz sunulan bir servistir. Bu servisten yararlanabilmek için görme engelli kullanıcıların engelli belgeleri ile birlikte GETEM’den şifre almaları gerekmektedir.

İlgili yazılar

Mario Levi: Edebiyat hayatın ta kendisidir


Edebiyat ve Tenkit Tarihimizde Bir Yıldızın Kitabı : Beşir Fuad


Editor
Haber Merkezi ▪ İndigo Dergisi, 19 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. Amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. Ayrıca İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İndigo Dergisi herhangi bir çıkar grubu, ideolojik veya politik hiçbir oluşumun parçası değildir.