Şehre Bak projesinden seçilmiş fotoğraflar

Anadolu Kültür ile Diyarbakır Sanat Merkezi’nin Geniş Açı Proje Ofisi ve docİstanbul Belgesel Araştırmaları Merkezi işbirliğiyle halinde ve birbirini tanımayan farklı şehirlerde yaşayan 24 gencin katılımı ile hayata geçirilen “Hatırlamak ve Anlatmak için Şehre BAK” projesi çerçevesinde 5 fotoğraf ve 6 video çalışması yapıldı.

Şehirlerden gündelik yaşam, farklı hayatlar ve mekanlar, geçmiş ve hafıza, göç ve kültürel çeşitliliğe dair hikayeleri kayda alan gençlerin ürettiği bu çalışmaların yer aldığı sergi, İstanbul DEPO’da izleyici ile buluştu.

Şehre Bak projesinin seçilen fotoğrafları

Hatırlamak ve Anlatmak için Şehre BAK

Türkiye’nin doğusu ve batısından 10 şehirden 24 gencin katılımı ile hayata geçirilen “Hatırlamak ve Anlatmak için Şehre Bak” projesinin İstanbul sergisi 4 Mart 2016 tarihinde DEPO’da açılıyor.

anadolu-yasamdan-kareler-sehre-bak (31)

6 video ve 5 fotoğraf çalışmasından oluşan sergi 10 Nisan’a kadar görülebilecek. Sergi daha sonra Diyarbakırlı ve İzmirli izleyicilerle de buluşacak.

anadolu-yasamdan-kareler-sehre-bak (29)

Hatırlamak ve Anlatmak için Şehre Bak, Türkiye’de birbirine uzak şehirlerden ve farklı kültürlerden gelen gençleri bir araya getirerek, toplumsal meseleleri fotoğraf ve video aracılığıyla ele alan ve yeni bir tartışma zemini yaratmayı amaçlayan bir ortak kültürel üretim projesi.


anadolu-yasamdan-kareler-sehre-bak (32)

Proje kapsamında Aydın, Balıkesir, Batman, Çanakkale, Diyarbakır, İzmir, Mardin, Muğla, Şırnak ve Urfa’dan fotoğraf ve videoya ilgi duyan gençler bir araya geldiler.

anadolu-yasamdan-kareler-sehre-bak (33)

2015 yılı boyunca İzmir, Diyarbakır ve İstanbul’da çeşitli atölye çalışmalarına katılan 20–28 yaş aralığındaki 24 genç ortak projeler ürettiler.


anadolu-yasamdan-kareler-sehre-bak (30)

Kültür-sanatın farklı alanlarından ve sivil toplumdan kişiler tarafından kâr amacı gütmeyen bir kültür kurumu olarak kurulan Anadolu Kültür, hem yurt içinde hem de yurt dışında kültürel ve sanatsal projeler yürütmek amacıyla 2002 yılında faaliyetlerine başladı.

anadolu-yasamdan-kareler-sehre-bak (28)

Sanatsal işbirliği ve eleştirel tartışmalara alan açacak mekânlar yaratmaya çalışan Anadolu Kültür projelerini, sanatın paylaşılması ve kültürel işbirliğinin farklı toplumsal geçmişlere, ulusal veya etnik kimliklere sahip olan bireyler arasında diyalog ve karşılıklı anlayışın gelişmesine katkı sağlayacağı inancıyla hayata geçiriyor.

anadolu-yasamdan-kareler-sehre-bak (27)


Kültürel çeşitliliğin çatışma unsuru değil, zenginlik olarak algılandığı; önyargılardan arınmış, çoğulculuğu önemseyen bir toplumun gelişimine ve toplumsal değişime katkı sunmayı amaçlayan kurum, kültürel mirasın çeşitliliği ve bu mirasın ortak paydaları ile ilgili farkındalığı artırmayı hedefliyor; bu hedefleri paylaşan sivil toplum örgütleri, belediyeler ve yerel inisiyatiflerle işbirliği yapıyor. Anadolu Kültür’le eş zamanlı olarak Diyarbakır’da kurulan şubesi Diyarbakır Sanat Merkezi de aynı yaklaşımla çalışmalarına devam ediyor.


anadolu-yasamdan-kareler-sehre-bak (26)

anadolu-yasamdan-kareler-sehre-bak (25)

anadolu-yasamdan-kareler-sehre-bak (24)

anadolu-yasamdan-kareler-sehre-bak (23)

anadolu-yasamdan-kareler-sehre-bak (22)

anadolu-yasamdan-kareler-sehre-bak (21)

anadolu-yasamdan-kareler-sehre-bak (20)

anadolu-yasamdan-kareler-sehre-bak (19)

anadolu-yasamdan-kareler-sehre-bak (18)

anadolu-yasamdan-kareler-sehre-bak (17)

anadolu-yasamdan-kareler-sehre-bak (16)

anadolu-yasamdan-kareler-sehre-bak (15)

anadolu-yasamdan-kareler-sehre-bak (14)

anadolu-yasamdan-kareler-sehre-bak (13)

anadolu-yasamdan-kareler-sehre-bak (12)

anadolu-yasamdan-kareler-sehre-bak (11)

anadolu-yasamdan-kareler-sehre-bak (10)

anadolu-yasamdan-kareler-sehre-bak (9)

anadolu-yasamdan-kareler-sehre-bak (8)

anadolu-yasamdan-kareler-sehre-bak (7)

anadolu-yasamdan-kareler-sehre-bak (6)

anadolu-yasamdan-kareler-sehre-bak (5)

anadolu yaşamdan kareler Şehre Bak projesi dosistanbul

anadolu yaşamdan kareler Şehre Bak projesi dosistanbul

anadolu yaşamdan kareler Şehre Bak projesi dosistanbul

anadolu yaşamdan kareler Şehre Bak projesi

Editor
Haber Merkezi ▪ İndigo Dergisi, 19 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. Amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. Ayrıca İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İndigo Dergisi herhangi bir çıkar grubu, ideolojik veya politik hiçbir oluşumun parçası değildir.