İstiklal Caddesi’nde terör saldırısı: Son durum

İstiklal Caddesi’nde patlama meydana geldi. Canlı bomba saldırısında 5 kişi hayatını kaybetti. Ölenlerden biri canlı bomba olduğu bildirildi. 3’ü ağır 20 kişi hastanelerde tedavi altına alındı.

istiklal caddesi canlı bomba terör saldırısı taksim

İstiklal Caddesi’ne sivil ve resmi araç giriş çıkışı yasaklandı. Patlama Balo sokakta Demirören AVM yakınlarında gerçekleşti. Patlamanın nedeni canlı bomba saldırısı. İstanbul Valisi Vasip Şahin, Beyoğlu’nda kaymakamlık önünde canlı bomba saldırısı meydana geldiğini belirterek, olayda canlı bombayla birlikte 5 kişinin hayatını kaybettiğini, 3’ü ağır 20 kişinin yaralandığını bildirdi. Yaralılar arasında 3 İsrail vatandaşı da var.

Patlama saat 11.00 sularında meydana geldi. İstiklal Caddesi’ndeki patlamada yaralananlar hastanelere çeşitli getirildi. 1’i ağır 5 kişi, Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi, 2’si ağır 10 yaralı Şişli Etfal Eğitim ve Hastanesi’ne, 2 yaralı ise Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne getirildi. Taksim İlkyardım Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne ise 3 kişi getirildi.

Sağlık Bakanlığı, “İstanbul Taksim İstiklal Caddesi’nde gerçekleşen patlama olayı sonrasında 112 Komuta Kontrol Merkezimize ilk çağrı saat 10.58 itibariyle gelmiş olup, saat 11.04’de ambulanslarımız olay yerine ulaşmıştır. 28 adet 112 ambulansı ile olay yerindeki yaralılara müdahale edilmiş ve hastanelere nakiller gerçekleştirilmektedir” açıklamasında bulundu.


Nişantaşı’nda patlama oldu mu?


Nişantaşı’nda patlama olduğu iddiasıyla bölgedeki vatandaşların paniğe kapıldığı belirtiliyor. İstanbul Valisi Vasip Şahin, bu haberlerin asılsız olduğunu açıkladı.


Editor
Haber Merkezi ▪ İndigo Dergisi, 20 yıldır ilkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışan bağımsız bir medya kuruluşudur. Amacımız: Gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonumuz: Okurlarımızda sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerlerimiz: Dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın çevrimiçi yayınlarından biri olarak, iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul eder. Bu doğrultuda Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İndigo Dergisi ayrıca İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildirgeyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya toplumsal köken, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İndigo Dergisi herhangi bir çıkar grubu, ideolojik veya politik hiçbir oluşumun parçası değildir.