Bursa’daki patlamada son durum

Bu defa bir patlama da Bursa’da saat 17.25 sıralarında şehir merkezinde duyuldu. Patlamanın sesi çevrede bulunanlarda büyük panik yaşattı. ilk belirlemelere göre 7 kişinin yaralandığı patlamada son durum yaralıların 13 kişi olduğu yönünde.

Patlama sonrası valilikten yapılan açıklama

Bursa Valiliği’nden yapılan açıklamada, saat 17.26’da merkez Osmangazi ilçesi Ulu Cami batı kapısı yakınında bir patlama meydana geldiği belirtilerek, “İntihar bombacısı olduğu düşünülen bir kadın şahıs, üzerindeki düzenekle kendisini patlatmıştır.” ifadesine yer verildi. Patlamanın sebebinin canlı bomba olduğu açıklanırken canlı bombanın öldüğü bildirildi.

Başbakan Davutoğlu yurtdışına gitmeden konuştu

Başbakan Davutoğlu Katar’a gitmeden önce yaptığı konuşmada olayın en kısa zamanda çözüleceğini olayın takibinde olduklarını açıkladı. Daha sonra Katar programı ile ilgili açıklamalarına devam etti.


Ulucami’nin batı kapısının önünde meydana gelen patlamayla ilgili olarak ilk dakikalarda doğalgaz ya da trafo patlaması şüphesi vardı. Ancak dakikalar ilerledikçe patlamanın nedeni kesinleşti. Emniyet kaynaklarından alınan bilgiye göre, 25 yaşlarındaki bir kadın olduğu öğrenilen canlı bomba, Ulucami’nin batı kapısında kendini patlattı. Ulucami’nin batı duvarında canlı bomba parçalanırken, patlama sırasında yaralananlar arasında büyük panik korku ve panik yaşandı.

Bursa’da patlama sonrası yaralılar hastaneye sevk edilirken

Bursa’daki patlama sonrası yaşananlar

Hastaneye başvuran vatandaşların sayısı ise 20’ye ulaştığı patlama sonrası, Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, yaralılardan durumu ciddi olan kimsenin bulunmadığını belirtti, “13 hastamız hastanelere taşındı. 13 yaralı içinde durumu ağır olan vatandaşımız yok. Hastanelere müracaat sayısı 20’ye ulaştı. Hayati risk taşıyan bir vaka yok” diye konuştu.

Bursa’nın merkezi günün her saati kalabalık. Patlamanın yeri ve zamanı dikkat çekici, çünkü olay cenaze namazı sırasında yaşandı. Patlama sonrasında cami karşısındaki dükkanların büyük zarar gördüğü tespit edildi. Şiddetli patlamanın etkisi ve sesinden korkan vatandaşlar etrafa kaçışmaya başladı. Camideki vatandaşlar da korkuyla Ulucami’yi terketti. Trafik kilitlendiği için polis ve 112 ekipleri bölgeye ulaşmakta zorlandı.


Yaralılara ilk müdahale vatandaşlar tarafından yapıldı. Kollarından ve bacaklarından yaralanan vatandaşlara tahtadan ateller yapılarak ilk yardım yapıldı. Olay yerine çok sayıda polis, ambulans ve itfaiye sevk edildi.

Patlamada yaralananların isimleri belli oldu

Son duruma göre Bursa’da meydana gelen patlamada yaralananların isimleri açıklanırken 13 kişinin yaralandığı, Muradiye ve Çekirge Devlet Hastanelerine kaldırılan yaralılardan 8 kişi yatırılırken, diğer vatandaşların ise ayakta tedavi edildikten sonra taburcu edildiği bildirildi.

Yaralıların isimlerinin Mehmet Ateşer, Mehmet Kul, Emre Çalışkan, Canberk Filiz, İsmail Hakkı Şentürk, Adem Güzel, Bayram Ayhan, Ayşen Öztürk, Fatma Çimen Biçer, Adnan Açık, Özlem Aksızlar, Havva Demirdaş, Fatma Demirdaş, İrem Yıldız, Kader Ölçen ve Tuğba Işık olduğu açıklandı.

Ulu Cami’nin batı kapısı yakınında meydana gelen terör saldırısıyla ilgili güvenlik güçlerinin olay yerindeki incelemeleri sürüyor.


Patlamanın ardından Tarihi Bursa Kapalı Çarşı dahil, olayın meydana geldiği bölgenin yakınındaki tüm cadde ve sokaklarda güvenlik önlemleri artırılırken, çarşı esnafı dükkanlarını kapattı.


Editor
Haber Merkezi ▪ İndigo Dergisi, 19 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. Amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. Ayrıca İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İndigo Dergisi herhangi bir çıkar grubu, ideolojik veya politik hiçbir oluşumun parçası değildir.