“İflah olmaz” kadınlar sergisi

“İflah Olmaz” kadınlık üzerine bir sergi ama kadınlığı tanımlamayı ya da bir çerçeveye oturtmayı hedeflemiyor, aksine keskin tanımlamaları sorguluyor. Bu sergi kadın ve erkek arasındaki bildik hikayeyi bozan, üzerine zorla yapıştırılan adları ve kimlikleri silkinip atan kadınlara kadınlık üzerine beraber düşünmeye ve birlikte güçlenmeye bir çağrı.

iflah olmaz sergisi

İflah olmaz, “İflah Olmayı” reddeden kadın sanatçıların sergisi

Sergi, kendi hakikatinin peşine düşmüş,”İflah Olmayı” reddeden kadın sanatçıların işlerinden oluşuyor. Sergide; toplumsal cinsiyet kodlarını sorgulayan, kadınlığı her gün tekrar tekrar tanımlayan, özgürlüğüne ve bedenine sahip çıkan, iktidarın baskı ve kısıtlamaları ile sürekli mücadele eden kadınları ele alan çalışmalar  yer alıyor. Diğer bir deyişle “İflah Olmaz”, erkek egemen sistemin omuzlarına yüklediği kadınlık kurgusunu reddederek, hayallerinin ve arzularının peşinde koşan kadınların kadınlığı anlattığı bir sergi. Sergi, mağduriyet yerine kadının bedenini, fantezilerini, karanlık yanını, hayal gücünü, özgürlüğünü, mücadeleci ruhunu, yaşam gücünü, doğurganlığını, cinselliğini ve çelişkilerini kucaklayan bir bakışa yer veriyor.

Farklı disiplinlerin ve yaklaşımların biraya getirildiği sergi kapsamında atölye ve performanslar da yapılacaktır.


Sergide yer alan sanatçılar; Yeşim Ağaoğlu, Gizem Aksu, Sena Başöz, Deniz Bilgin, Banu Birecikligil, Fulya Çetin,  Elif Varol Ergen, Nurcan Gündoğan, Gülsün Karamustafa, Neriman Polat, Özlem Şimşek, Aydın Teker, Güneş Terkol, Sevil Tunaboylu, Arzu Yayıntaş ve Zulal.


İflah Olmaz sergisini 29 Nisan – 28 Mayıs tarihleri arasında Pazar günleri hariç her gün 12.00–19.00 arası Ark Kültür’de izleyebilirsiniz. 29 Nisan 18.30’daki açılışa tüm sanatseverler davetlidir.

İstanbul’da yeni tedbirler: HES kodu zorunluluğu olan işletmeler


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.