MHP’de parti içi muhalefetin, Genel Merkez aleyhine açtığı davanın duruşması sona erdi. Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesi, MHP’de olağanüstü kurultay talebini kabul ederek kayyum heyeti atadı.
MHP’de parti içi muhalefetin, MHP Genel Merkezi aleyhine açtığı davanın bugün görülen duruşmasında karar çıktı. Mahkeme, MHP’de kurultay talebini kabul etti. Kararın ardından MHP’de kurultay talebinde bulunan muhalifler adliye içinde “Ülkücü hareket engellenemez”sloganları attı. MHP yönetiminin mahkeme kararını temyiz edeceği öğrenildi.
Karara ilk tepki MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın’dan geldi. Yalçın, kararı Yargıtay’a götüreceklerini söyledi.
MHP’ye kayyum atandı
MHP eski Aksaray İl Başkanı Avukat Ayhan Erel, partiyi olağanüstü kurultaya götürecek kayyum heyetinin başkanı oldu.
Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesi’ndeki duruşma öncesinde partililer adliye koridorunu doldurdu. Mahkeme, duruşma salonuna sadece tarafların avukatlarını aldı. Duruşma salonunda MHP adına Cemal Enginyurt ile Kadir Şekerci yer aldı. Salona izleyici ve gazeteciler alınmadı.
Polis, mahkemenin kapısında ve koridorda güvenlik önlemi aldı.
Sinan Oğan: Olağanüstü kurultayımız partimize hayırlı olsun
Olağanüstü kurultayımız vatanımıza, milletimize, partimize ve camiamıza hayırlı olsun. Ülkücü Hareket Engellenemez pic.twitter.com/8oC5184DkC
— Sinan Oğan (@DrSinanOgan) 8 Nisan 2016
Mahkeme süreci nasıl başlamıştı?
MHP’li muhalifler, partinin olağanüstü kurultaya gitmesi için topladıkları 543 imzanın işleme konulması için 5 Şubat’ta yargıya gitmişlerdi. Meral Akşener, Koray Aydın ve Sinan Oğan, imzaları önce MHP Genel Merkezi’ne teslim etmiş, ancak herhangi bir yanıt alamamışlardı. Muhaliflerin Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesi’ne verdiği dilekçede 16 il başkanı “davalı” olarak yer almıştı. Dilekçede, 2010 yılında Saadet Partisi’ne olağanüstü kongre çağrısı yapmak üzere üç kişiyi görevlendiren Ankara 10. Sulh Hukuk Mahkemesi kararı ile 2005 yılında olağanüstü kongresini yapması için CHP’yi “ihtar” eden Anayasa Mahkemesi kararları emsal gösterilmişti. MHP ise yaptığı savunmada, “MHP’nin bir dernek ya da bir vakıf olmadığını” vurgulayarak, “Sulh Hukuk Mahkemeleri’nin bu kararı vermekle yetkisiz olacağını” dile getirmişti.