Beyoğlu’nda Six Pack sergisi

Six Pack; Bir sanatçı kolektifi sergisi. Usta ve genç sanatçılar aynı atölyede çalışabilir mi? Aynı atölyeden farklı dillerde işler çıkabilir mi? Kolektif mekanda bireysellik korunabilir mi? Üretim alanı sergi alanına dönüşebilir mi? Bu soruları evet’leyen bir sergiye davetlisiniz.

six pack sergisi

Bir beyin kası olarak Six Pack. Altı sanatçı sizi kendi çöplüklerine çağırıyor. Çağdaş sanat üretim yordamında geleneksel yöntemlerin izlerini sürmek, yapıtı üretim yerinde izlemek için dört günlüğüne açık olacak sergi 20 – 24 Nisan tarihleri arasında izlenebilir.

Six Pack Sergi

Sanatın düşünsel bir eylem olması, düşünme eylemini ‘kışkırtan’ı mecburi kılar. Bu bağlamda düşüncenin forma bürünmesi ile formun düşünceyi kışkırtması form üretimini, üretim süreçlerini, üretim mekanlarını önemli bir noktaya yerleştirir. Tarihsel açıdan baktığımızda sanat atölyeleri usta çırak ilişkisi içinde temelde üretim ve aynı zamanda eğitim alanları olagelmiştir.


Günümüzde atölyelerin evrildiği, sanatçıların paylaştığı bir mekan olarak atölye düşünsel üretim ve sosyalleşme alanı olarak varlığını sürdürmektedir. Sanatçıların bireysel üretimlerinin alanı olması, atölyeleri çeşitlendirmiş, her bir atölye eşsiz üretim alanlarına dönmüştür.

Six pack sergisinde izleyicinin göreceği; bir atölye atmosferinden ziyade bu atölyeyle ilişki kurmuş sanatçıların üretimleridir. Birlikteliğin ve dayanışmanın ortaya çıkardığı direncin bir yansıması olan bu sergi izleyiciye tekil üretimin kolektif ortamdaki verimini sunar. Aynı atölyeden motivasyonunu, ilhamını, verimini almış bu altı sanatçı birbirinden bağımsız teknik ve konularıyla kendi sanat serüvenlerinde yol almaktadırlar.

Ebru Arığ, eğitimini de verdiği seramik alanında, fraktal geometrik çalışmaları ile Selim Büyükgüner, tahakküm konusunu işlediği kağıt işleri ile Zeynep Erol, karışık teknikle yaptığı yerleştirme otoportresi ile Mustafa Kaplan, sokak sanatını tuvale taşıdığı grafiti işi ile Huri Kiriş, son dönem ürettiği yağlıboya işleri ile Serra Kuşkaya kaotik yapılanmaları konu aldığı kağıt işleri ile sergide yer almaktadırlar.

Ebru Arığ, Selim Büyükgüner, Zeynep Erol, Mustafa Kaplan, Huri Kiriş, Serra Kuşkaya’nın işleri ile katıldığı Six Pack sergisinin açılışı 20 Nisan, Çarşamba 19.00 – 21.00 saatleri arasında Huri’s Studio’da.

Adres: Kumrulu Yokuşu Sokak No: 10/3 Cihangir, Beyoğlu / İstanbul

Açılış: 20 Nisan, 19.00


Tarih: 20 Nisan – 24 Nisan 2016

Açık olduğu Saatler: 11.00 – 19.00 arası

Six Pack sergisinin sanatçıları:

Ebru Arığ, Marmara Üniversitesi Resim Öğretmenliği Seramik Ana Sanat Dalı’ndan mezun olmuştur. Özel bir okulda görsel sanatlar öğretmenidir. İstanbul’da seramik çalışmalarını sürdürmektedir.

Selim Büyükgüner, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Resim Bölümü’nden mezun olmuştur. Mezuniyetiyle birlikte reklam sektöründe çalışmaya başlamıştır. Sanat çalışmalarına İstanbul’daki atölyesinde devam etmektedir.

Zeynep Erol, İstanbul Üniversitesi’nde ekonomi eğitimini tamamladıktan sonra 15 yıl iş hayatında yer almıştır. Sanat eğitimine Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Resim Bölümü’nde devam etmektedir.

Mustafa Kaplan, Rules takma adıyla grafiti çalışmalarını sürdürmektedir.

Huri Kiriş, Mimar Sinan Üniversitesi Resim Bölümü’nden mezun olmuş, yüksek lisansını Mimar Sinan Üniversitesi’nde tamamlamıştır. Çalışmalarına İstanbul’daki atölyesinde devam etmektedir.


Serra Kuşkaya, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Resim Bölümü’nde aldığı sanat eğitiminin bir dönemini Complutense University of Madrid’de tamamladıktan sonra mezun olmuştur. Çalışmalarına İstanbul’da devam etmektedir.

“Yeniden Doğuş” sergisi: Gerçekler ve hayaller


Editor
Haber Merkezi ▪ İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. Amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İndigo Dergisi herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik hiçbir oluşumun parçası değildir.