TCG Anadolu savaş gemisi inşasına başlandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türk donanmasının milli savaş gemisi projesi çerçevesinde tasarlanan amiral gemisi TCG Anadolu’nun inşa başlangıç töreninde konuştu.

Bugün inşası başlayan TCG Anadolu, 700 kişilik amfibi taburunu taşıma, savaş uçaklarının iniş ve kalkışı imkanına sahip Türkiye’nin kapasitesi en yüksek savaş gemisi. TCG Anadolu, donanmanın envanterine girdiğinde Türk donanmasının gücünü; Karadeniz, Ege ve Akdeniz’in yanı sıra okyanuslara da taşıyacak ve Türkiye’yi orta ölçekte küresel bir güç yapma potansiyelini yaşama geçirecek.

Çok Maksatlı Amfibi Hücum Gemisi Anadolu’nun İnşa Başlangıç Töreni, saat 16.30’da Tuzla’daki Sedef Tersanesi’nde yapıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın törende yaptığı konuşma:


Teröre destek veren ‘dost’ ülkeler, Türkiye’ye destek vermedi

Ben şuna inanıyorum; her başlangıç, en mütekamil olanını getirecektir. Bir yandan ülkemize yönelik tehditlerin büyüdüğü bir dönemde atılan bu adımı, geç kalmış bir adım olarak görüyorum. Bu millet kendi göbeğini kendi kesmek durumundadır. Türkiye’nin hala bir uçak gemisine sahip olmaması büyük bir eksikliktir. Kendi uçağımızın olmaması bir eksiktir. Silahlı insansız hava araçlarının yaptıkları tatbikattan aldıkları sonuçlardan çok memnunum ve gerisinin geleceğine de inanıyorum. Bu tür projeler, hazırlıklarına bugün başlasanız dahi bitmesi 5 – 10 yıl süren projelerdir. Savunma sanayimize çok önem vermemizi tespit ettik ve bu alanı kendi himayem altına alıp özel bir şekilde ilgilenmeye başladım.

Bürokratik oligarşiden neler çektik neler… Daha iyi bir noktaya gelecektik ama hep bu oligarşi!

Belki de bu gemiyi bitirme noktasına gelecektik fakat hep bu oligarşi… Daha erken daha ileri mesafe alacaktık. Savunma sanayisinde dışa bağımlılık her geçen gün git gide azalıyor. 2010 yılına nazaran dışa bağımlılığı neredeyse yarı yarıya azalttık hamdolsun. Sadece kendi ihtiyaçlarımızı değil, dost ve kardeş ülkelerin ihtiyaçlarını da karşılayacağız. Geçtiğimiz yıl itibari ile 31 milyarlık bütçeyle çalışma sürdüren savunma sanayiimiz, daha iyi rakamlara ulaşmayı da hedefliyoruz.

ATAK helikopterlerimiz iç güvenlik operasyonlarında kullanılıyor, Altay tankı yakında seri olarak üretilecek!

Altan tankını da yakında seri şekilde üretmeye başlayacağız. Silahsız İHA’ların da devreye girmesiyle operasyonlarda ciddi bir rahatlama olacağına inanıyorum. Az öncede 2 gemimiz tamamlanıp donanmaya teslim edildi. Askeri ve sivil ihtiyaçları karşılayacak özgün helikopter çalışmalarımızda başladı ve bunu da süratle tamamlayacağız. Roket ve füze teknolojileri konusunda ciddi ilerleme sağlandı ve kendi uydumuz Göktürk’ü de uzaya fırlattık.


Teröre destek veren “dost ülkeler” Türkiye’ye destek vermedi!

Geçmişte ülkeyi korumak adına öyle boş işlerle uğraşıldı ki kimse bu ihmalleri görmedi. En büyük eksiklikler de savunma alanındaydı. Türkiye güçlü bir savunma sanayi kurmak yerine dışa bağımlı hale gelmiştir. Bazıları bunu sadece NATO üyesi olmamıza bağlıyor ama bu kadar basit olduğuna inanmıyorum. Doğu ve Güneydoğu bahane edilerek bize teslim edilmeyen silahlar var ve bunlar NATO ülkeleri. Terör örgütlerine destek veren dost ülkeler ne yazık ki Türkiye’ye bu desteği vermedi. Onun için kendimizi eğitmeli birbirimize yetmeliyiz. Üretimini gerçekleştirdiğimiz kimi ürünlerin ihracat aşamasına geldiğinde önceden söz konusu olmayan standartların önümüze konulmasını yaşadık.

Gençliği aşağılık kompleksiyle değil özgüvenle yetiştirmeliyiz

Burada bulunan bizler, meselenin farkındayız ama yeni nesilleri de çok iyi bir şekilde bilgilendirmeliyiz. Özellikle zaferlerimizi onlara çok iyi anlatmalıyız. Gençliği aşağılık kompleksiyle değil özgüven içinde yetiştirmeliyiz. Hiçbir evladımız Çanakkale’yi, Kut – ül Amare’yi bilmeden hayata başlamamalı. İnşallah önümüzdeki dönemde sinemadan tiyatroya kadar kapsamlı bir bilinçlendirme kampanyası başlatmalıyız. Bu millet tarihi böyle yazdı. Artık bizler bizlerin yanındayız” şeklinde konuştu.

Çok Maksatlı Amfibi Hücum Gemisi’nde Genesis Savaş Yönetim Sistemi olacak

Çok Maksatlı Amfibi Hücum Gemisi GENESİS ADVENT Savaş Yönetim Sistemi sayesinde geminin silah ve sensörlerinin kontrolü ile birlikte gemi savunmasının sağlanması, görev kuvveti komuta kontrol ve amfibi harekat desteği sağlanacak. Harekat öncesinde göreve göre konuşlandırılacak Kara kuvvetleri, Hava kuvvetleri ve Amfibi birlik Komuta Kontrol Sistemleri, NATO Harp Karargahı Sistemleri bulunacak.

tcg anadolu amfibi hücum gemisi

En büyük deniz platformu Anadolu


Tam yüklü deplasmanda 27,436 ton ağırlıkta ve 231 metre boyunda inşa edilmesi planlanan Çok Maksatlı Amfibi Hücum Gemisi TCG ANADOLU, TSK’nın envanterinde yer alan en büyük deniz platformu olacak.


Editor
Haber Merkezi ▪ İndigo Dergisi, 19 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. Amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. Ayrıca İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İndigo Dergisi herhangi bir çıkar grubu, ideolojik veya politik hiçbir oluşumun parçası değildir.