Ak Parti’de temayül yoklamasından ilk sonuçlar

Ak Parti’de yeni genel başkan için temayül yoklaması yapılıyor. Partiye yakın sosyal medya hesapları, Binali Yıldırım’ın devam eden temayül yoklamayı önde götürdüğünü belirtiyor.

Ak Parti'de temayül yoklamasından ilk sonuçlar

AKP’de pazar günü yapılacak kongre öncesi genel başkanlık için temayül yoklamaları sürüyor. Dün teşkilata yöneltilen ‘genel başkan kim olsun’ sorusuna bugün milletvekilleri yanıt veriyor. AKP’ye yakın Twitter hesaplarından ‘Başkentçi’ genel merkezde devam eden oylama sırasında çekilen fotoğrafları paylaştı. Gelen ilk bilgilere göre, Binali Yıldırım’ın oylamayı önde götürdüğü ifade ediliyor. Temayül yoklamasına katılan bakanlar da genel merkeze girmeden önce gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bakanlardan açıklamalar:

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan: Kurullar işliyor. Sonuçlar ortaya çıkacak. Bu örnek bir kongre olacak. Ülkemizin önemli meseleleri var. Devam eden terörle mücadele süreci var. Paralel şer odağı ile mücadele süreci var. Bu süreçlerin aksamaması da önem taşıyor. Hep birlikte ülkemizi ayağa kaldıracağız.


Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş: AK Parti, yüzde 50 oy almış bir parti. Çok önemli iki değişim sürecini yaşıyor. Bunlardan biri Sayın Cumhurbaşkanımız Erdoğan, Sayın Davutoğlu’na bıraktı son derece nezih bir şekilde, o süreç hiçbir dengeyi oynatmadan cereyan etti. İkinci değişim süreci ortaya çıkıyor. Bu hareketin lideri bellidir. Bütün arkadaşlara sorulacak. Hiçbirimiz kendi şahsı adına hesap yaparak yol almaz. Burası bir dava hareketidir. Bu süreçler nezaket içinde son derece olgun şekilde yürütülür. Pazar günü bütün dünyanın gözünün üzerinde olduğu bir kongre olacak. Pazartesi gününden itibaren Türkiye çok sağlıklı bir şekilde yoluna devam edecek.

Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş: Bugün genel başkan adayını tespit etmek için genel merkezimiz faaliyet içinde. Hayırlı uğurlu olsun. Ne zaman açıklanacağını genel merkez bilir. Benim zihnimdeki isim belli, hayırlı olsun.


AKP'li vekiller yeni genel başkan için temayül yoklamasında oy kullanıyor
AKP’li vekiller yeni genel başkan için temayül yoklamasında oy kullanıyor

Ak Parti yeni genel başkan adayı ne zaman açıklanacak?

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş ise yaptığı açıklamada hiçbir temayül yoklamasının sonucunun kamuoyu ile paylaşılmayacağını söyledi. Ataş, “Genel başkan adayı ise perşembe veya cuma günü açıklanır” diye konuştu.

Sonuçlar kamuoyuna açıklanmayacak, Saray’a gönderilecek

Temayül sonuçlarının analizi yapıldıktan sonra, Ak Saray’a gönderileceği ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın işaret edeceği ismin Perşembe veya Cuma günü bir genel başkan yardımcısı tarafından açıklanması bekleniyor.

“Cumhurbaşkanımız ışık verecek”

Dün yoklamaya katılan isimlerden Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek “Cumhurbaşkanımızın da mutlaka bir tercihi olacak. Buradaki kanaatler, Cumhurbaşkanımıza da ışık verecek” demişti.

Temayül yoklaması nedir?


Eğilim yoklaması olarak da geçen temayül yoklaması, “kim kime destek veriyor?” sorusuna en yakın cevabı bulmak için yapılan oylama şeklidir. Temayül yoklaması, kimi siyasi partiye göre genelde siyasi partilerin kullandığı ve seçmenin adaylardan hangisine meyili olduğunu anlamak için yapılan bir tür araştırma anketidir. Genelde oylamanın gizli, kapalı zarf ile yapılması tercih edilir.


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.