Ak Parti yeni MKYK’da kimler var kimler yok?

Ak Parti’nin 3. genel başkanı olacak Binali Yıldırım’ın MKYK listesi açıklanmadan önce basına sızdı. Yeni Merkez Yürütme Kurulu (MKYK) listesinde Numan Kurtulmuş, Süleyman Soylu ve Cemil Çiçek gibi isimlerin olmadığı öğrenildi.

Ak Parti yeni MKYK'da kimler var kimler yok?

Kurtulmuş ve Soylu sonradan AKP’ye katılmıştı

Has Parti eski Genel Başkanı Numan Kurtulmuş ve Demokrat Parti eski Genel Başkanı Süleyman Soylu 2011 yılında yapılan AKP kongresinde partiye katılmıştı.

Ankara Arena’daki kongrede Genel Başkan seçiminin ardından;


* Merkez Karar ve Yönetim Kurulu’nun (MKYK) 50 asıl, 25 yedek üyesi belirlenecek.

* Merkez Disiplin Kurulu’nun (MDK) seçimi (11 asıl, 5 yedek)

* Genel Merkez Parti İçi Demokrasi ve Hakem Kurulu’nun (GMPDHK) seçimi (3 asıl, 2 yedek)

* Siyasi Erdem ve Etik Kurulu’nun seçimi (5 asıl, 2 yedek) gerçekleştirilecek.

TBMM Başkanlık Divanı Katip Üyesi ve AKP Osmaniye Milletvekili Mücahit Durmuşoğlu, resmi twitter hesabından listeyi doğruladı.


Ak Parti MKYK’da hangi isimler yer almadı?

Binali Yıldırım’ın tek aday olduğu Ak Parti 2. olağanüstü kongresinde yer almayan isimler:

  • Ayhan Sefer Üstün
  • Bülent Gedikli
  • Faruk Çelik
  • Cemil Çiçek
  • Mevlüt Çavuşoğlu
  • Mehmet Özhaseki
  • Naci Ağbal
  • Ömer Çelik
  • Recep Akdağ
  • Yalçın Akdoğan

MKYK’da bulunan isimler:

Binali Yıldırım’ın MKYK’sında Bekir Bozdağ, Burhan Kuzu, Efkan Ala, Hayati Yazıcı, Galip Ensarioğlu, Mehdi Eker, Markar Esayan, Mehmet Müezzinoğlu, Mustafa Şentop, Nurettin Canikli ve Yasin Aktay gibi isimler bulunuyor.

MKYK’da bulunmayan isimlerin Bakanlar Kurulu’nda yer alabileceği kulis bilgileri arasında.

Binali Yıldırım tek aday

Türkiye’yi 14 yıldır yöneten AK Parti, Erdoğan ve Davutoğlu’nun ardından 3. genel başkanını bugün seçecek. Binali Yıldırım tek aday. Kongreye yaklaşık 1252 delege ile 50 bin teşkilat üyesi katıldı. Kongre için bastırılan 6 bin davetiye, Mısır, İsrail, Bangladeş, Suriye ve Rusya hariç yurt içindeki büyükelçilere, misyon şeflerine, tüm sivil toplum örgütlerine, sendikalara, HDP hariç tüm siyasi partilere gönderildi. Zaman darlığı gerekçesiyle yurt dışından herhangi bir misafir davet edilmedi.

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile partinin kuruluşundan bu yana görev yapan il başkanları, 22, 23, 24 ve 25. dönem milletvekilleri, il başkanları, belediye başkanları da kongreye davet edildi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu duygusal bir veda konuşması yaptı


Başbakan Davutoğlu şöyle konuştu: “Ak Parti kongresinin hayırlı olmasını diliyorum. Aziz dava arkadaşlarım, kurucu liderimiz saygıdeğer Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’dan sonra ikinci genel başkanı olduğum kongrede, ‘bu bir vefa kongresidir’ demiştim. O gün verdiğimiz sözü namus bildik. O günden beri ahdimize, akdimize sadık kaldık. Partimizin ve cumhurbaşkanımızın hukukunu büyük bir özenle koruduk. Sizlerle birlikte destansı başarılara imza attık. Daima birliğimizi, bütünlüğümüzü gözettik. Hamdolsun ki ilk günkü sözümüzde durduk, vaadimize sadık kaldık.”

22 Mayıs Ak Parti Kongresi: Binali Yıldırım yeni Genel Başkan


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.