Bilgi Üniversitesi Erdoğan’a hakaret gerekçesiyle hocayı kovdu

Bilgi Üniversitesi, Prof. Dr. Zeynep Sayın Balıkçıoğlu’nun Cumhurbaşkanı’na hakaret ettiği gerekçesiyle üniversite ile ilişiğinin kesildiğini duyurdu.

Bilgi Üniversitesi, Prof. Dr. Zeynep Sayın Balıkçıoğlu'nun Cumhurbaşkanı'na hakaret ettiği gerekçesiyle üniversite ile ilişiğinin kesildiğini duyurdu.

İstanbul Bilgi Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Zeynep Sayın Balıkçıoğlu’nun derste Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret ettiğine yönelik haberler üzerine üniversite bir açıklama yaptı. Bilgi Üniversitesi yönetimi Balıkçıoğlu’nun üniversite ile ilişiğinin kesildiğini duyurdu.

Üniversitenin internet sitesinde yer alan açıklama şöyle:

“15 Haziran 2016 tarihinde bazı medya organlarında yer alan ve bir ders sırasında Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan hakkında hakaret içeren ifadeler kullandığı belirtilen Prof. Dr. Zeynep Sayın Balıkçıoğlu ile ilgili kamuoyunu bilgilendirmek isteriz.


İletişim Fakültemizde Bahar 2016 döneminde ders saati ücretli olarak çalışan öğretim elemanı Prof. Dr. Balıkçıoğlu’nun üniversitemizle ilişiği; bahsi geçen konunun, Rektörlüğümüze intikalini takiben kesilmiştir. İlgili kişinin an itibari ile kurumumuz ile herhangi bir ilişkisi bulunmamaktadır.


Rektörlüğümüz konunun detaylarının incelenmesi ve gerekli hukuki soruşturmaların yapılması talimatını, ivedilikle, vermiştir.”

Prof. Dr. Bıçakçıoğlu’na ait olduğu iddia edilen ses kaydı:

Cumhurbaşkanı’na hakaret eden eşine suç duyurusu


Editor
Haber Merkezi ▪ İndigo Dergisi, 19 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. Amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. Ayrıca İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İndigo Dergisi herhangi bir çıkar grubu, ideolojik veya politik hiçbir oluşumun parçası değildir.