HPV aşısı “Gardasil” tehlikeli mi?

100’den fazla çeşidi olan HPV, (insan papiloma virüsü) hayatı kabusa çeviriyor. Her yıl yüz binlerce insana bulaşan “Gardasil”, önlem alınmadığı takdirde ölüme neden olabiliyor.

HPV aşısı "Gardasil" tehlikeli mi?

Geçtiğimiz yıl HPV virüsünü, ilgili haberimizde detaylı bir şekilde vermiştik. Haberimizin içerisinde bu virüse karşı aşı çalışmalarını sürdüren Servikal Kanser Displazi Merkezi Müdürü, Doktor Connie Trimble (M.D.), ile yapılan röportajı da sizlerle paylaşmıştık. HPV aşısı, 2006 yılında Merck firmasından Gardasil adıyla Amerika da piyasaya çıktıktan sonra, diğer ülkelerde de yaygın bir şekilde çocuklara ve genç kızlara uygulanmaya başladı. Merck firmasının etiketiyle çıkan “Gardasil” adlı aşı, tüm kadınların korkulu rüyası olan HPV’den korunmak için üretilmişti ancak, aşı’nın yan etkileri ve şüpheli ölümler, Gardasil’e olan güveni sarstı.

HPV nedir?

HPV aşısı "Gardasil" tehlikeli mi?

İnsan Papilloma virüsü yani HPV, önlem alınmadığı takdirde ölüme neden olabiliyor. 100′ den fazla çeşidi olan HPV’nin 6, 11, 16 ve 18 tipleri rahim ağzı kanserine yol açıyor. HPV’nin diğer türleri ise, cinsel organların çevresinde, ellerde ya da ayaklarda görülen basit siğillere ve cilt enfeksiyonlarına, neden oluyor.


ABD de yapılan tahminlere göre, 25 milyon insan da HPV enfeksiyonu bulunduğu söyleniyor. Centers for Disease Control and Prevention (Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi) yetkililerinin yaptığı açıklamaya göre, HPV virüsünden insanların korkmaması gerektiği, enfeksiyonu olan vakalarda virüsün, yüzde 90 oranında bölgede tutunamadığı ve bağışıklık sistemi tarafından da iki yıl içerisinde kansere neden olan virüsler de dahil tamamen vücuttan atıldığı şeklinde.

Türkiye de dahil birçok ülkede 9 – 26 yaş arasındaki kişilere uygulan “Gardasil” adlı aşının yan etkilerine ilişkin raporlar gün geçtikçe artıyor.

Gardasil adlı aşının yan etkileri nedeniyle yol açtığı olayların sayısı artıyor!

Gardasil’in neden olduğu yan etkilere en çarpıcı olay ise, 12 yaşında bir İngiliz kızın Gardasil yapıldıktan iki hafta sonra, önce bacağında duyu kaybı yaşaması ve daha sonra da bacak hareketlerini tamamen kaybetmesiyle yaşandı.

Gardasil’den zarar görenlerin aileleri, aşıyı üreten Merck firması ABD’deki National Vaccine Injury Compensation Fund adlı aşı uygulamalarından zarar gören vatandaşların zararlarını karşılayacak vakfın üyesi olması nedeniyle, Merck firmasını dava edemiyor.

FDA, (Amerikan Gıda ve İlaç Dairesi) Gardasil’e karşı yan etkileri nedeniyle yapılan şikayetlerin çok nadir olduğunu söylese de ABD “Vaccine Adverse Events Reporting System (VAERS)” (Aşı Yan Etkileri Bildirim Sistemi) tarafından açıklanan veriler, sadece ABD’de binlerce yan etki vakasının bildirildiğini gösteriyor. Aşı, Avustralya’da yüzlerce genç kızda felç, konuşma tutukluğu, paralizi gibi yan etkilere neden oldu. Avustralya Sağlık ve Yaşlanma Bakanlığı yöneticileri ise konuyla ilgili açıklama yapmaktan kaçınıyorlar.

Gardasil aşısı, yan etkileriyle sınırlı kalmayarak 11 kişinin ölümüne neden oldu!

Avrupa İlaç Ajansı (EMEA), Almanya ve Avusturya da iki kadının aşı yapıldıktan kısa süre sonra öldüğünü açıkladı…

Financial Times gazetesinin haberinde ise, bugüne kadar toplam olarak 11 ölüm vakasının yanında,

  • Bell’s Felci,
  • Guillan Barre Sendromu,
  • Felç nöbetleri,
  • Kalp hastalıkları ve kanda pıhtılaşma bozuklukları,
  • Aşı yapılan hamile kadınlarda dölüt anomalileri ve düşükler görüldüğü belirtildi.

Merck firmasının Gardasil adlı aşısın da yalnızca 4 tür HPV’ye karşı koruma olduğu belirtiliyor. Aşıda yer almayan diğer 96 türden herhangi birisinden HPV virüsü kapmış kişilerde, aşının hiçbir şekilde koruyucu olmayacağı söyleniyor. Ayrıca, aşı yaptırmadan önce aşıda yer alan dört virüs türünden biri tarafından enfekte olan kişilerde de aşının yine işe yaramayacağı bildiriliyor.


Gardasil hakkındaki korkunç gerçekler!

Bu aşının genç kızlarda görülebilecek uzun vadeli yan etkileri hakkında somut bir bilgi olmamakla birlikte, kısa vadede birçok genç kızda aşığı da yazılan ciddi rahatsızlıklar bildirilmiştir.

Gardasil’in en sık görülen yan etkileri şunlardır:

  • Enjeksiyon alanında ağrı, kaşınma ve kızarıklık,
  • Ateş,
  • Bulantı,
  • Sersemlik hali,
  • Kusma,
  • Bayılma – fenalaşma

Solunum güçlüğü de yapan ağır allerjik reaksiyonlar ile birlikte şu durumlar bildirilmiştir:

  • Lenf bezlerinde şişme,
  • Guillain – Barre sendromu,
  • Başağrıları,
  • Eklem ağrısı,
  • Kaslarda ağrılar,
  • Alışılmadık yorgunluk ve güçsüzlük.

Gardasil hakkındaki şikayetler her geçen gün daha da artıyor…

Gardasil ile ilgili şikayetler artıyor. 2007 yılının Ekim ayına kadar 3461 şikayet dosyası  FDA’ya bağlı Aşı Yan Etkileri Bildirim Sistemi’nde kayıt altına alındı.  Gardasil adlı HPV aşısı yapılan 11 kadın ise yaşamını yitirdi.

Bu aşıyı yaptıran ya da yaptırmayı düşünen genç kız ve kadınların, dört HPV türü yanında vücutlarına hangi maddelerin gireceğini de bilmeleri gerekiyor:

  1. Aşıda bulunan alüminyum bileşiklerinin merkez sinir sisteminde doku yıkımı yaptığı ve Multiple Skleroz, Alzheimer Hastalığı, Parkinson hastalığı gibi hastalıklar ile ilişkili olduğu gösterilmiştir.
  2. Aşıda kullanılan Polysorbat 80 adlı bileşik farelerde kısırlık yapmaktadır.
  3. Aşı üretiminde kullanılan “Sodyum Borat”, “haşere ilaçlarının” vazgeçilmez bir bileşenidir.

Genç kızlara öneriler

Vücudunuza çok tehlikeli kimyasal maddeler alarak, rahim ağzı kanserine karşı neredeyse hiç korunma sağlamayan bir aşı yaptırmak yerine şu basit önerileri uygulayarak HPV tehlikesinden etkin biçimde korunabilirsiniz:

  1. İlk cinsel deneyiminizi evlenmeyi düşündüğünüz ciddi ilişkinize kadar ertelemek ya da bu beraberlikten önce yaşanacak cinsel ilişkide kesinlikle güvenli seks kurallarına uymak!
  2. Vücudunuzun dış etkenlere karşı korunmasını sağlayan bağışıklık sisteminize özen göstermek ve onu güçlü tutmak…

Dr. M. Kürşat Bozkurt’a katkılarından dolayı teşekkür ederiz.

Kaynaklar:

http://www.naturalnews.com/023080.html


www.mercola.com