YÖK: Akademisyenlere yurtdışı yasağı

YÖK, tüm rektörlerden, ‘paralel yapı’ bağlantılı akademik ve idari personelin tespit edilip, haklarında işlem yapılmasını ve rektörler de dahil yurt dışına öğretim elemanı görevlendirilmemesini istedi.

YÖK: Akademisyenlere yurtdışı yasağı

YÖK, akademisyenlerin ikinci bir talimata kadar yurtdışına çıkışını durdurdu

Darbe girişimi sonrasında, bütün devlet ve vakıf üniversitelerindeki toplam bin 577 dekanın istifasını isteyen Yükseköğretim Kurulu (YÖK), bugün de rektörlüklere bir talimat daha gönderdi.

YÖK’ten yapılan açıklamada, söz konusu talimat yazısında, tüm rektörlerden, üniversitelerindeki “paralel yapı” bağlantılı akademik ve idari personelin durumlarının ivedilikle değerlendirilerek, ilgililer hakkında işlem yapılmasını, sonucun 5 Ağustos’a kadar Başkanlığa yazılı olarak gönderilmesini istedi.


Yazıda ayrıca, rektörler de dahil yurt dışına öğretim elemanı görevlendirilmemesi istendi

Yazıda, “İkinci bir yazımıza kadar, 2547 sayılı Kanun’un 39. maddesinin son fıkrası hariç olmak üzere rektörler de dahil anılan kanun maddesi uyarınca yurt dışına öğretim elemanı görevlendirilmemesi,

Bu madde kapsamında veya uluslararası anlaşmalar gereği halen yurt dışında görevli bulunan öğretim
elemanlarının durumlarının bilimsel olarak değerlendirilerek,

Yurt dışında bulunmasında bir zorunluluk görülmeyenlerin en kısa sürede yurda dönüşlerinin
sağlanması hususunda gereğini önemle rica ederiz.” ifadelerine yer verildiği bildirildi.

Halen yurt dışında görevli bulunan öğretim elemanlarının durumlarının ise bilimsel olarak değerlendirilerek, yurt dışında bulunmasında bir zorunluluk görülmeyenlerin en kısa sürede yurda dönüşlerinin sağlanması talep edildi.

Açıklamada, 2547 sayılı Kanun’un 39. maddesinin son fıkrasına ilişkin de bilgilendirme yapılan açıklamada, bu hükümde yer alanların, yurt dışında yer alan Kırgızistan – Türkiye Manas Üniversitesi ve Kazakistan’daki Ahmet Yesevi Üniversitesine YÖK tarafından önerilip, Milli Eğitim Bakanlığı onayıyla
görevlendirildiği kaydedildi.


Bu görevlendirmelerin YÖK ve MEB’in onayından geçtiği aktarıldı.


Editor
Haber Merkezi ▪ İndigo Dergisi, 19 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. Amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. Ayrıca İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İndigo Dergisi herhangi bir çıkar grubu, ideolojik veya politik hiçbir oluşumun parçası değildir.