30 Ağustos’ta bir ilk: Türbanlı polisler törende!

İçişleri Bakanlığı’nın önceki gün polisin kılık kıyafet yönetmeliğini değiştirmesinin ve böylelikle kadın polise de başörtüsü serbestisinin gelmesinin ardından bugünkü 30 Ağustos törenleri ilklere sahne oldu.

30-agustos-basortulu-polis

Taksim’de yapılan 30 Ağustos töreninde türbanlı polisler dikkat çekti. İstanbul Taksim’deki törende bir kadın emniyet müdürü, törene başörtüsüyle katıldı. Ankara’da düzenlenen 30 Ağustos kutlamaları sırasında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kadın koruma polislerinden biri de başörtüsü taktı.

İçişleri Bakanlığı, bir süre önce yaptığı yönetmelik değişikliği ile kadın polisler için başörtüsü yasağını kaldırmıştı. Başörtülü polisler bugün ilk kez görüntülendi.


30 Ağustos Zafer Bayramı bu sabah saat 09.30’da Taksim Meydanı’nda düzenlenen törenle kutlandı. Törene İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, 1. Ordu Komutanı Orgeneral Musa Avsever, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan ve CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu katıldı. Tören öncesi çevrede geniş çaplı güvenlik önlemi alındı. Çevreye yerleştirilen özel harekat polisleri güvenliği sağlarken sivil polisler de İstiklal Caddesi’nin girişinde vatandaşlarının üzerini ve çantalarını aradı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunduğu törene katılanlar arasında türbanlı polisler de olduğu görüldü.

Emniyet Hizmetleri Sınıfı Mensupları Kıyafet Yönetmeliğinde yapılan değişiklikle, polislerin türban takabilmesinin önü açılmıştı. 2013’de memurların kılık kıyafet yönetmeliği değişmiş ve kamu personeline başörtüsü serbestisi getirilmişti. Ancak, polis, asker, hakim ve savcılar kapsam dışı bırakılmıştı. Polisler için yapılan son düzenlemeye göre, resmi kıyafetliler de dahil kadın polisler, “Şapka, kep veya örgü bere altında, yüzünü kapatmayacak şekilde başlarına, üniforma renginde desensiz giysi” takabiliyor.


Ortaöğretimde Başörtüsü ve Çocuk


Editor
Haber Merkezi ▪ İndigo Dergisi, 20 yıldır ilkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışan bağımsız bir medya kuruluşudur. Amacımız: Gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonumuz: Okurlarımızda sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerlerimiz: Dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın çevrimiçi yayınlarından biri olarak, iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul eder. Bu doğrultuda Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İndigo Dergisi ayrıca İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildirgeyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya toplumsal köken, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İndigo Dergisi herhangi bir çıkar grubu, ideolojik veya politik hiçbir oluşumun parçası değildir.