Astroloji: 2 Ağustos Aslan burcunda Yeni Ay

Astroloji: 2 Ağustos Aslan burcunda Yeni Ay: Kalbimizi koymak üzere adayacağımız yeni başlangıçları fark etmek…

Astroloji: 2 Ağustos Aslan burcunda Yeni Ay

2 Ağustos 2016 gecesinde, İstanbul saatine göre 23:44’te Aslan burcunun 10. derecesinde yepyeni bir ay doğuyor.

Anın haritasında Ay ve Güneş Aslan burcunda kol kola girmiş ailemiz, yuvamız, köklerimizi anlatan 4. alanda bulunuyor ancak yaratıcılığımızı anlatan, hayattan keyif aldığımız şeyleri anlatan alanda da söz sahibi. Otorite, disiplin, kontrol ve sorumluluklar, bir şeyleri zor yollardan bize öğretmeyi ifade eden Satürn ile olumlu bir görünüm içerisindeler. Satürn ise krizler yaşayarak değişimi ve dönüşümü sağlayan bir alanda yerleşmiş durumda. Anın haritasında Boğa burcu yükseliyor ve yöneticisi Venüs de Aslan burcunda bulunuyor ki dikkatimizi tekrar Güneş’e döndürmemiz gerekiyor bu durumda. .

Aslan burcunun yönetici gezegeni Güneş’tir. Güneş ise tüm evrende yaşam kaynağıdır, her şeyin merkezini, özünü, kalbini temsil eder. Yeryüzüne güneşin ısı ve ışık yayması gibi hem kişisel haritalarımızda hem de bu Aslan Yeni Ayı haritasında Güneş’in dokunduğu her şey aydınlanıp, ısınmaya başlıyor. Bu kadar güçlü Güneş ve Aslan burcu vurgusu bir şeyleri görmemiz adına, üstü örtülü karanlık noktaları keşfetmemiz adına, amaç ve kararlılıkla kendimize“kalbimizi koymak üzere adayacağımız yeni başlangıçları fark etmek “adına olumlu anlamda kullanılabilir.


Uzun süredir gökyüzünde gerçekleşen gezegen retroları, değişken burçlardaki tutulmalar, öncü burçlardaki vurgulanmalar ile yaşadığımız olaylarda, karşılaştığımız zorlu ve stresli durumlarda ne yapacağımızı, ne yöne gideceğimizi bilmez bir haldeydik. Her şey  belirsiz, güneşin canlılık ve yaşam enerjisi veren ışığından yoksun, karanlıktı. Kararlar alıyorduk ama uygulamakta, hayata geçirmekte zorlanıyorduk. Şimdi Güneş vurgusu güçlü ve sabit niteliği baskın bir Aslan Yeni Ay’ı doğuyor ve ışıklar görmekte zorlandığımız ya da görmekten ısrarla kaçındığımız çıplak gerçeklerin üzerine düşüyor. Şimdiye dek değişken burçların enerjileri yoğundu ve bu da bizlere değişim ve dönüşümün kaçınılmaz bir biçimde kapımızda olduğunu gösteriyordu ancak gökyüzü “sabit” nitelik enerjisini barındırmadığı için aldığımız kararları güçlü bir şekilde uygulayamıyorduk, kendimize olan güvenimiz de her olayda yerle bir oluyor kime ve neye “güven” duyacağımızı bilemiyorduk.

Bu Yeni Ay’da ise durum biraz farklı ama çok da dikkatli olmamız gereken bir süreci de içerisinde barındırıyor. Yeni Ay haritasında sabit nitelik vurgusu o denli baskın ki egomuzun tuzaklarına her an düşebiliriz gibi geliyor ya da gücümüzü yanlış kullanma ihtimalimiz de yüksek diyebiliriz. Dilediğimizi dilediğimiz şekilde yaptırmak, başkaları özellikle de kendimizden daha güçsüz olduğunu düşündüğümüz kişiler üzerinde otoritemizi test etmek, kibir ve bencillik girdabına kapılıp kendimize kahraman rolü biçerek her olayı ya da durumu kendi yöntemimize göre idare etmek isteyebiliriz. Abartılı bir öz güven duyabiliriz ki bu durum hepimizin çok iyi bildiği gibi büyük bir güvensizliğin sonucu ortaya çıkar çoğu zaman.:)

Güneş ve Ay’ın yükselene yaptığı stresli açı da gurur ve bencilliğimizi vurguluyor aslında. Yükselen Boğa burcu fiziksel rahatlık, lüks ve konfor istiyor. İlişkilerinden haz almak, uyum sağlamak istiyor. Paranın ve onun sağlayacağı güvenlik ve rahatlığı istiyor ama Yükselen burcun yöneticisi Venüs de Aslan burcunda olması nedeni ile bakışlarımızı tekrar Güneşe döndürmemiz gerekiyor. Egoist, ısrarcı, para ve konfor arzusu ile açgözlülüğün sınırlarında dolaşan, kibirli, kaprisli, egosundan asla ödün vermeyen bir yapıya dönüştürme ihtimali var gökyüzü enerjilerinin bizleri. Aman dikkat…. Bu konuda daha önce paylaştığım Güneşin Aslan burcu yolculuğunda yansıttığı enerjileri anlattığım makalemi bir kez daha paylaşmak istiyorum okumamış olanlarla: Güneş ‘Aslan’ burcunda 23 Temmuz – 22 Ağustos Nar olup yakmak: Nar olup aydınlatmak

Yeni Aylar yeni enerjiler barındırırlar, yeni döngüler başlatırlar doğum haritalarımızda hangi hayat alanlarımızda doğduğuna bağlı olarak. Aslan Yeni Ayları ise gücün ve kararlılığın açıktan ve görünür bir biçimde ortaya konulması ile ilgilidir. Ancak Ağustos ayının genel görünümlerine baktığımda ve bu Yeni Ayın devamında oluşacak 18 ağustos Kova burcu dolunayını inceledikten sonra bu Yeni Ay’da yeni başlangıçlardan ziyade güneşin her şeyi tüm çıplaklığı ile aydınlatması gibi şimdiye dek görmekte zorlandığımız karanlık yanlarımıza, olayların içerisindeki görmekte zorlandığımız gerçeklere ışık tutacağına inanıyorum.


“Kral çıplak” deme cesareti bulacağımız, ezberlerimizi bozacağımız bir dolunayın hemen öncesinde yaşanacak bir Yeni Ay çünkü bu. Kendi gücümüzün aydınlık ve karanlık yanları ile karşı karşıyayız şimdi. Değişim ve dönüşümün toplumsal ve bireysel olarak tüm şiddeti ile yaşandığı bu dönemde kendimize şunları sormamız sanırım bizlere Yeni Ay’da cevap gelecektir kendiliğinden:

Gerçek güven duygumuz nereden geliyor?

Her geçen gün daha da besleyip büyüttüğümüz, semizleştirdiğimiz egomuzun “Ben”inden mi ?Sahip olduğumuz statü, para ya da fiziksel özelliklerimizden mi? Yoksa ilahi ışığın nuru ile bağlantıda olan yüksek bir “Ben” den mi? Birinci seçenekteki benliğimiz korkudan ve endişeden, özellikle de kaybetme korkusundan beslenirken ikinci seçeneğimizdeki “ben” sonsuz ve sınırsız bir kaynaktan besleniyor hiç şüphe yok ki….

İçimizdeki yaratıcılık ve üretkenlik nereden geliyor peki sizce ? Oradaki masum, neşeli ve varoluşunu coşku ile kutlayan çocuktan ne haber ? İlgisizlik ve sevgisizlikten bir köşeye sinmiş fark edilmeyi mi bekliyor yoksa?Onunla en son ne zaman temas ettik ? Korku içindeki bu güvensiz çocuğu canlandırmak ve ona hak ettiği değeri tekrar kazandırmak için neler mümkün ? Her birimiz soralım bakalım kendimize bunları Aslan Yeni Ayında ve varsa rahatsız olduğumuz durumlar bu konularda; içsel bir temizlik başlatalım ki Güneşin o parlak, yaşam veren ışığı dolsun her bir noktaya.

Anın haritasında yükselen yöneticisi Venüs’ün Uranüs ile yaptığı olumlu görünüm ani ilişki fırsatlarını önümüze getirirken, değişim ve dönüşümün bir nevi transformasyonun temsilcisi Pluton’un gökyüzünün en büyük iyicil gezegeni Jüpiter ile olan olumlu açısı da dönüşerek, değişerek büyüyeceğimizi, kişisel hayatımızda büyük reformlar başlatabileceğimizi, kendi yaşantımız üzerinde kontrolü ele alabileceğimizi ve bunun yolunun da şimdiye dek inandıklarımızı değiştirmekten geçtiğini anlatıyor adeta. Yükselene olumlu bir bakış yapan Merkür’ü de atlamak istemem zira yönettiği Başak burcunda oldukça güçlü olan Merkür aklımızın ve iletişim becerilerimizin, yeteneklerimizin bize maddi anlamda, iş ve çalışma koşullarında daha iyi şartların oluşturulması anlamında yardımcı olacağını müjdeliyor.

Yeni Ayın bütün karanlıkları aydınlatan içsel biliş ve oluş haline geçmemize yardımcı olmasını diliyorum tüm içtenliğimle ve getireceği “parlak” yenilikleri kalıcı hale dönüştürmekte zorlanmayacağımız güzellikleri getirsin her birimizin hayatlarına…


Sevgi ve ışıkla, gökyüzü rehberimiz olsun…