GATA Haydarpaşa’nın yeni adı: Sultan Abdülhamid oldu

Askeri hastanelerin Sağlık Bakanlığı’na bağlanmasıyla bakanlık bünyesine geçen Gülhane Askeri Tıp Akademisi (GATA) Haydarpaşa Eğitim Hastanesi’nin ismi, Haydarpaşa Sultan Abdülhamid Eğitim ve Araştırma Hastanesi olarak değişti.

GATA Haydarpaşa'nın yeni adı: Sultan Abdülhamid oldu

İstanbul GATA’nın yeni adı Haydarpaşa Sultan Abdülhamid Eğitim ve Araştırma Hastanesi

Ülke genelinde, 26 ilde askeriyeye ait 32 hastane ile bir rehabilitasyon ve bakım merkezi başkanlığının Sağlık Bakanlığı‘na bağlanmasının ardından AA muhabirine açıklama yapan Anadolu Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Doç. Dr. Kemal Memişoğlu, GATA Haydarpaşa Eğitim Hastanesi’nin kaliteli ve iyi bir hastane olduğunu, kalitenin daha üst seviyelere taşınacağını aktardı.

GATA Haydarpaşa’nın büyük bir hastane olduğunu vurgulayan Memişoğlu, “Bilindiği üzere Sağlık Bakanlığı 2005 yılında Sağlıkta Dönüşüm Programı kapsamında üniversite hastaneleri hariç bazı kurumların hastanelerini bünyesine katmıştı. Bu hastanelerin arasında sadece askeri hastaneler bakanlık bünyesine alınmamıştı. OHAL kapsamında çıkartılan kanun hükmündeki kararname ile askeri hastaneler de bakanlığımız bünyesine devredildi.” diye konuştu.


Kalite artırılacak

Memişoğlu, hastane içerisinde poliklinik hizmetlerinde kaliteyi artırmak adına bazı yenilikler yapacaklarını ifade etti. Askeri sağlık personelinin hastanede hizmet vermeye devam edeceğini vurgulayan Memişoğlu, şunları kaydetti:

“GATA Haydarpaşa köklü geçmişi ile önemli bir hastane. Önceden bilindiği üzere asker ve asker yakınlarına ağırlıkta hizmet veriliyordu. Malumunuz, sağlık hizmetlerini sunmak Sağlık Bakanlığı’nın görevi olması gerekiyor. Bu kapsamda, devri sağlanan askeri hastane böylece bünyesindeki hekim arkadaşlarımız, hastanedeki cihazlar ve diğer bütün envanterlerle birlikte, poliklinik hizmeti sunacak. Hastalarımız gelebilirler. Askeri sağlık personeli ve memurlar bizde kaldı diğer askeri personel ayrıldı. Devrinin ardından poliklinik hizmetlerimiz başladı. Halkımız hastanenin hizmetlerinden yararlanabilirler. Hastanenin acil ve bazı kısımlarında mevcut şartları değiştireceğiz ve bugüne kadar sunulan kaliteli hizmeti daha da artıracağız.”


698 yatak kapasiteli

Memişoğlu, hastaneye tıp alanında önemli adımlar atan ve ülkemizde tıp fakültelerinin kuruluşunu sağlayan Abdülhamid Han’ın isminin verilmesinin de kendileri için önemli olduğunu dile getirdi.

Hastanenin büyük bir alana kurulu olduğunu, yaklaşık 698 yatak kapasitesi bulunduğunu belirten Doç. Dr. Kemal Memişoğlu, şöyle devam etti:


“Askeri hastanelerin Sağlık Bakanlığı’na bağlanması kapsamında bakanlığımızın bünyesine geçen Gülhane Askeri Tıp Akademisi (GATA) Haydarpaşa Eğitim Hastanesi tüm sivil halkımızın hizmetindedir. İsmi bundan sonra Haydarpaşa Sultan Abdülhamid Eğitim ve Araştırma Hastanesi olarak anılacak. Elbette GATA’nın devamı olarak kabul etmek gerekir. Tıp fakültelerinin kuruluşu ise Abdülhamid Han dönemine denk gelir. Bizim açımızdan anlamlı olduğu için hastaneye onun ismini verdik. Burası küçük bir hastane değil. Yaklaşık 698 yatağı aynı zamanda emar, tomografi, anjiyo, açık kalp ameliyatları yapılacak kapasitesi var. Yanık tedavilerinde hizmet sunacak. Milletimize hayırlı olsun.” diye konuştu.

Yavuz Sultan Selim Köprüsü açıldı: İstanbul 3. Köprü geçiş ücreti ne?

Genel sağlık sigortası gelir testi borcunda 6 milyon kişiye af

Sağlık Bakanlığı’nda 5 bin 581 personel görevden alındı


Editor
Haber Merkezi ▪ İndigo Dergisi, 19 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. Amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. Ayrıca İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İndigo Dergisi herhangi bir çıkar grubu, ideolojik veya politik hiçbir oluşumun parçası değildir.