Moody’s: Türkiye ekonomisi 15 Temmuz’u atlattı

Türkiye ekonomisi ile ilgili olarak, kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s’ten, “darbe girişimi ile yaşadığı ekonomik olumsuzlukları aştı” açıklaması yapıldı. Moody’s bununla birlikte uzun vadeli kırılganlıkların ise sürdüğünü hatırlattı.

Moody's: Türkiye ekonomisi 15 Temmuz'u atlattı

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s’e göre Türkiye ekonomisi

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s, Türkiye’nin 15 Temmuz darbe girişimi ile yaşadığı ekonomik olumsuzlukları atlattığını bildirdi.

Türkiye’yi ‘Yatırım yapılabilir ülke’ olarak notlayan Moody’s’in Küresel Ülke Riskleri Birimi Kıdemli Müdürü Alastair Wilson, “Başarısız darbe girişiminin ekonomide yarattığı şok etkisi büyük ölçüde bertaraf edildi” dedi.

Ancak Wilson, Türkiye’nin uzun vadeli ekonomik sorunlarının ve kırılganlıkların sürdüğünü de hatırlattı.


Moody’s ve diğer kredi derecelendirme kuruluşları, Türkiye’nin yüksek dış finansman ihtiyacının, düşük tasarruf oranlarının ve dış finansman ihtiyacının büyük ölçüde “sıcak para” olarak adlandırılan kısa vadeli portföy yatırımlarıyla finanse edilmesinin ülkeyi olası küresel şoklara karşı kırılgan hale getirdiğini ifade ediyor.

Kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s daha önce, Türkiye’de sürdürülebilir büyümeyi destekleyecek reformların hayata getirilmesinin ülke notunu olumlu yönde etkileyeceğini vurgulamıştı.


Hem Moody’s’in hem de Fitch’in Türkiye’yi yatırım yapılabilir seviyenin bir basamak üzerine notlaması, düşük riskli yatırımları tercih eden ve en az iki kurumdan ‘Yatırım yapılabilir’ şartı arayan fonların TL cinsi varlıklara yatırım yapmasını sağlıyor.

Binali Yıldırım, “Genel kredi kartlarında taksit sayısı 12’ye çıktı”

Cumhurbaşkanı Erdoğan BM Genel Kurulu’nda konuştu

15 Temmuz sonrası Türkiye’de ekonomi nasıl ilerliyor?


Editor
Haber Merkezi ▪ İndigo Dergisi, 19 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. Amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. Ayrıca İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İndigo Dergisi herhangi bir çıkar grubu, ideolojik veya politik hiçbir oluşumun parçası değildir.