Yeni eğitim öğretim yılı İstiklal Marşı ve Fatiha ile açıldı

Okullar bugün, 15 Temmuz temalı törenlerle açıldı. Milli Eğitim Bakanlığı’nın tüm okullara gönderdiği taslak programa göre törenlerde şehitler için saygı duruşu, İstiklal Marşı ve Fatiha ile başlandı.

Yeni eğitim öğretim yılı İstiklal Marşı ve Fatiha ile açıldı

2016-2017 Eğitim Öğretim yılı ilk günü 15 Temmuz temalı törenlerle başladı. Öğrencilere darbe girişimini anlatan broşürler dağıtıldı. Konuşmalarda da 15 Temmuz vurgusu yer aldı. Okullarda 15 Temmuz köşeleri oluşturuldu. Bakanlığın taslak programına göre, törenler şehitler için saygı duruşu, İstiklal Marşı ve Fatiha ile başlandı.

Öğrencilere, 15 Temmuz darbe girişimi sırasında yaşananların ve Yenikapı Mitingi’nden konuşmaların derlendiği videolar gösterilecek.

Okul müdürlerinden konuşmalarında “15 Temmuz darbe girişimine ilişkin de mesajlar vermeleri istendi. Hazırlanan taslak metinde “Aziz şehitlerimiz, gazilerimiz o gece bir toprak nasıl vatan olur gösterdiler. İşte sizler de bu ihaneti hatırlayarak büyüyün” ifadeleri kullanılıyor.


Bakanlık, öğrenci konuşmalarında da 15 Temmuz vurgusu yapılmasını istedi. Öğrenciler için de bir taslak metin hazırlandı. Okullar bu metni aynen kullanabileceği gibi, sadece içerik olarak da faydalanabilecek.

Tüm öğrencilere de hazırlanan 15 Temmuz broşürü dağıtılacak. Broşürde darbe girişimi sırasında yaşananlar fotoğraflarla saat saat anlatılıyor.

Broşürde demokrasi, cumhuriyet, cunta, darbe, FETÖ kelimelerinin yer aldığı 15 Temmuz sözlüğü ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bir konuşması da var.

Törenler sırasında dikkat edilmesi gereken hususları belirleyen bakanlık, anma programı için okullarda bir idareci ve iki öğretmenden oluşan bir komisyon kurulmasını ve programı sunmak üzere uygun sayıda kız ve erkek öğrenci seçilmesini istedi.

Bakanlığın hazırladığı taslak programa göre, anma programı, şehitler için saygı duruşu ve devamında İstiklal Marşı ile başlayacak, şehitlerin ruhu için Fatiha okunacak.


Okul giriş ve koridorlarında “15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitlerimiz” anma programının amacına uygun fotoğraflar sergilenebilecek.

Tören başlamadan önce ve tören esnasında, programın amacına uygun seçilen müzikler kullanılacak.

Bakanlığın taslak programında, Nazım Hikmet’in “Davet”, Necip Fazıl Kısakürek’in “Şarkımız Bizim”, Orhan Şaik Gökyay’ın “Bu Vatan Kimin” isimli şiirlerinin öğrenciler tarafından okunması önerildi.

Taslak programda ayrıca, Ahmet Arif, Mehmet Akif Ersoy, Arif Nihat Asya’nın çeşitli şiirlerinden seçilen dizelerin de okul müdürü ve öğrencilerin konuşmalarının arasında yer verilmesi istendi.

İki ayrı video

Okullarda düzenlenecek “15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitlerimiz” programının akışı içerisinde, bakanlığın Eğitim Bilişim Ağı’nda (EBA) yayınlanan 2 ayrı videonun gösterimi de yer alıyor.

Videolardan biri, FETÖ’nün darbe girişimi sırasında Boğaziçi Köprüsü’nde açılan ateş sonucu, oğlu Abdullah Tayyip Olçok ile şehit edilen reklamcı Erol Olçok’un reklam ajansı tarafından, diğeri ise MEB Temel Eğitim Genel Müdürlüğünün koordinasyonunda hazırlandı.

Anafartalar kahramanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının önderliğinde kazanılan 18 Mart Çanakkale Savaşları ile 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı simgeleyen görsellerin yer aldığı videoda, Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) darbe girişimi gecesinde yaşananlardan kesitler sunuluyor.


Videoda, şehitlerin kanlarıyla sulanan Anadolu topraklarını simgeleyen, deniz içerisinde dalgalanan Türk bayrağı görüntüsü de dikkati çekiyor.

Okul fobisini yenmek için 3 önemli tavsiye


Editor
Haber Merkezi ▪ İndigo Dergisi, 19 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. Amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. Ayrıca İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İndigo Dergisi herhangi bir çıkar grubu, ideolojik veya politik hiçbir oluşumun parçası değildir.