Akbank Sanat: Sanat Rastlantısı/Rastlantının Sanatı sergisi ile açıldı

Akbank Sanat, yeni sanat sezonunu küratörlüğünü Prof. Dr. Hasan Bülent Kahraman‘ın yaptığı Sanat Rastlantısı / Rastlantının Sanatı (The incident of art / The art of incident) sergisi ile açıyor.

sanat-rastlantisi- rastlantinin-sanati

Elif Boyner, Fırat Engin, Burak Eren Güler, Erdal İnci, Seydi Murat Koç, Doruk Kumkumoğlu, Kıvanç Martaloz, Ardan Özmenoğlu, Eda Soylu ve Nurtaç Ulutürk‘ün aralarında bulunduğu 10 genç sanatçının eserlerinden oluşan Sanat Rastlantısı / Rastlantının Sanatı sergisi, 30 Eylül – 03 Aralık 2016 tarihleri arasında Akbank Sanat’ta sanatseverlerle buluşacak.

sanat-rastlantıisi-sergisi

Hasan Bülent Kahraman sergi ile ilgili değerlendirmesinde; “Sanattan önceki bilinçle sanattan sonraki bilinç aynı değildir. Sanat soyutlamıştır. Rastlantı bilince aittir, ama bilincin ötesindedir. Sanat bir rastlantıdır. Bilmeye ve bilgiye rağmen sanatın rastlantısallığı söz konusudur. Çünkü bilinç sanatı biçimlendirir, ama tayin edemez. Sanat bilinci aşar. Rastlantıya yaslanır. Olasılıkların bunca arttığı bir evrende, yaşamanın rastlantıyla iç içe geçtiği bir sırada sanatın özgüllüğü kendisini bir olasılık olarak dayatmasında, diretmesindedir. Çünkü sanatın çekirdeği bilinç ve güzelliktir. Güzellikse tanımlanamayandır. Sanat daima bir rastlaşmadır. Çünkü, güzellikle buluşma anıdır sanat!” sözlerine yer veriyor.


sanat-rastlantisi-rastlantinin- sanati-sergisi

Serginin Adı: Sanat Rastlantısı / Rastlantının Sanatı (The incident of art / The art of incident)

Küratör: Hasan Bülent Kahraman

Sanatçılar: Elif Boyner, Fırat Engin, Burak Eren Güler, Erdal İnci, Seydi Murat Koç, Doruk Kumkumoğlu, Kıvanç Martaloz, Ardan Özmenoğlu, Eda Soylu, Nurtaç Ulutürk

Sergi Tarihi: 30 Eylül – 03 Aralık 2016


Yer: Akbank Sanat

Pera Müzesinde teknoloji sanatla buluşuyor: Katherine Behar Veri Girişi


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.