Astroloji: 1 Ekim’de gelen yeniay – Burç ve yükselen burç yorumları

Yeniayda aslan burcu yükseliyor, hayatımızın ne kadarını yönetebiliyoruz, sahnedeki durumumuz ne, neler yaratıyoruz? 1 Ekim’de gelen yeniay, burç ve yükselen burç yorumları…

1 Ekim'de gelen yeniay - Burç ve yükselen burç yorumları

Şans noktası yükselen ile kavuşumda, bu soruların yanıtlarına dair şans ve fırsatlar mevcut. Yükselen yöneticisi güneş terazi burcunda, 2. evde. ilişkilerde, ortaklıklarda yönetim becerimizi sorgulayacağız? Biz kendi değerimizi ne kadar gösterebiliyoruz, kendimize ve karşımızdakine ne paha biçiyoruz? İlişkiler, ortaklıklar alanında başlangıçlar sözkonusu, varolan ilişkilerde de bir sorgulama sonrası yeni bir dönem başlıyor. Uranüs yükselen derecesine uyumlu açıda. Sen kendin olduğunda değerlisin, kendinden, orijinalliğinden, özgürlüğünden vazgeçme diyor.

Yeniay Jüpiter ile kavuşumda, bu bize şans getiriyor. Jüpiter bu başlangıca hangi konuları ilave ediyor? Bu bir aşk ilişkisi olabilir, bir sahne işi olabilir, gizli bir iş olabilir, bilinçaltımızda bizi en çok engelleyen değersizlik duygusuna dair bir iyileşme olabilir, ilişkilerde bizi rahatsız eden konuları terazi doğasında nazik bir şekilde ifade edebilme imkanı bulabiliriz, değişim-dönüşüm enerjisi katabilir varolan ilişkilere veya yeni başlangıç bizde böyle bir etki yaratabilir, ortak kazançlar, miras gibi konularla ilgili güzel bir gelişme olabilir, bir anlaşmaya varılabilir.


Mars’ın karesi ile bu başlangıcın veya yeniden değerlendirmenin gerçekçi bir şekilde düzenlenmesine neden olabilir. Mars özellikle bizden şu soruların yanıtlarını ister? Sen bu yeni adımda hayat felsefene uygun mu hareket ediyorsun, ailenden aldığın eğitim ve bilgiyle örtüşüyor musun? Sana gerçekten hizmet eden, işine yarayan bir adım mı atıyorsun? Aşk ilişkisiyse, komşu teyze soruyor, işi var mı bari, ne iş yapıyor, parası var mı, denk misiniz, ailene uygun mu, hayat görüşleriniz uyumlu mu?

yeniay yükselen burç astroloji

Plüton karesi ise varolan ilişkilerde de yeni adımlarda da artık işine yaramayan, işlevselliğini yitirmiş, seni yoran durumları değiştir, burada dönüş diyor. Özellikle aşka bakış açın, çocuğuna bakış açın, para harcama alışkanlıkların, kendini değerlendirme biçiminde neleri artık değiştirmen gerekli bunu kör göze parmak şeklinde gösteriyor. Hayat bilginde, ailenden öğrendiklerinde senin yolunu tıkayan, yavaşlatan ne varsa; ayıkla gitsin diyor. Kendini ilişkiler üzerinden değerlendirirken, aynada gördüklerine iyi bak. Kendine ne kadar yakınsın? Senin değişen değerlerinle ilişki kurduğun insanlar uyumlu mu? Yoksa hala sen mi onları merkez alarak, hoş görerek idare etmeye çalışıyorsun, bu açıdan da bir bak bakalım diyor.

Satürn sekstil açıda bu yeniaya destek veriyor. Yay burcundaki yolculuğunda Satürn’ün derinleşmen, hayat felsefeni genişletmen, özüne uygunluğunu sorgulatan derslerindeki performansına göre çabalarsan devam ettirebilirsin, dersini almadıysan iş ortağın, çalışanların, sağlığınla ilgili engellerle karşılaşabilirsin, aşk ilişkisiyse evlilik aşamasında eş adayın seni zorlayabilir diyor. Neptün kare açısıyla aldanma riskine karşı uyanık olmamızı istiyor.
Yeniayın yöneticisi Venüs Akrep burcunda. Yeniaya minik bir olumlu açısı var. Venüs Akrep burcunda ilişkilerde netlik ister, tutku ister, kıskançtır, şüphecidir, güvenmek ister, sınayabilir, tam bir bütünleşme ister. Venüs’ün Neptün ile kontağı bu ilişki hakkında sezgilerimize güvenebileceğimizi anlatır ama yine de şu iki soruyu terazinin kefesine koymalıyız: bu hissettiğim, gördüğüm benim idealize ettiğim bir şey mi yoksa sezgilerim mi?
Romantik bir aşk ihtimali söz konusudur. Ama bütün göstergeler gerçekleri göz ardı etmememizi istiyor bizden.
İş ilişkisiyse, şartlar net konuşulmalı, dürüstlük ilkesi üzerine kurulmalıdır. Yoksa akrep tarzında bir ceza ile karşılık bulabilir.

Venüs yönettiği evler itibarıyla, iletişimin sözcükler ötesinde bir yanı olacağını, ilişkilerimizdeki değerimizi dönüştürme fırsatımızı iyi değerlendirmeye işaret ediyor.

yükselen burç astroloji

Merkür-Kiron karşıt açısı iletişimde yaralama-yaralanma ihtimaline dikkat çeker. Özellikle değersiz hissettiren, hatta maddi konularla ilgili yüz göz olma durumlarını getiren bir diyalog da söz konusu olabilir. Gemileri yakmamaya dikkat edelim. Arkadaşlarımızın, sosyal çevremizin mantıklı, gerçekçi sözleri bizim ağzımızdan çarpı 100 olarak eleştiriden, hakarete dönüşüp, zembereğimiz dillenebilir.

Plüton’un bu karşıtlığa kurduğu köprü ile bu zehir zemberek sözlerin ardındaki gerçeği görebilirsek; sağlam bir zemin oluşturabileceğimizi gösterir. Karşımda bana bunları söyleyen sen misin demek yerine, bana ne anlatmaya çalışıyor, haklı tarafları, kırıldığı, yaralandığı noktalar ne, hakikaten dönüşebilmemiz için bizim kırmamız gereken kısır döngü ne gibi sorular bizi yükseltir.

Bu yeniayda ruh noktası yani bizim en çok arzuladığımız şey kendimiziz, farkedilmek, önemsenmek istiyoruz. Bunun için uyumlu olmaya da razıyız. Yoksulluk noktası da, servet noktası da, üstünlük ve asalet noktası da yükselen ile kavuşuyor.

Nedir bunun ölçütü? Burada aslan burcunun gölgesini kullanıp sırf alkışlanmak uğruna saçmalarsak, yoksullaşırız ilişkilerimizde, kendimize verdiğimiz değerde.

Ama aslan burcunun olumlu özellikleriyle, kalpten, içten, içimiz dışımız bir davranır, karşımızdakini de yüceltirsek; asalet ve servet kazanırız ilişkilerimizde ve kendimize verdiğimiz değerde.

Diadem sabit yıldızı yeniay ile kavuşuyor, kendimizi nazikçe feda edeceğimize işaret ediyor. Fedakarlığın boyutu burada önem kazanıyor. Arachne ile de kavuşan yeniay, aslan burcunun gölge yönü olan kendini beğenmişlik ve kibirin, bizim sırf övgü, alkış ihtiyacımızı karşılamak için birşeylerde fedakarlık edeceğimizi gösteriyor sanki. Buna dikkat edelim.

Mantık ve akıl noktası MC ile kavuşuyor, anneler derler ya ‘aklını başına al’.

Yine de iyi olan, ne istediğini bilen, kendine dürüst olanlarımız için güzel, iyimser başlangıçlar, işbirlikleri mevcut diyerek yazımı noktalıyorum.

astroloji burç yorumları

Yükselen burca göre değerlendirirsek,

Yükselen Koç burçları için ikili ilişkiler, ortaklık, evlilik konularıyla ilgili yeni başlangıçlar ya da varolanı yeniden düzenleme dönemi söz konusu. Koç burçları Uranüs’ün etkisiyle özgürlüklerini uzun süredir ilan etmiş durumdalar ve bu onlara sıradışı bir aşk getirebilir. Mars oğlak burcunda olduğu için cesaretlerinde bir mantık ölçütü söz konusu. Kariyer alanında güçlü bir dönemdeler, güzel bir yapılanma var. Plüton kariyer alanında eskimiş, işine yaramayan ne varsa at gitsin diyor ve aksi söz konusu olunca kriz çıkarıyor. Bu aşk mı, iş mi hangisiyse gerçekçi ol diyor. Çalışma ortamında birileriyle ya da yakın çevrede gergin konuşmalar söz konusu olabilir. Çizgiyi aşan durumlara dikkat, ardındakini görmeye çalışmak çözümü de beraberinde getirir. Ortaklıkta da özel ilişkilerde de kandırılma riski mevcut. Özellikle para konularına dikkat. İş alanında yurtdışı bağlantılı para transferlerinde iyice araştırmak, anlaşma maddelerini iyi okumak önemli.

Yükselen Boğalar, çalışma ortamlarında yeni bir başlangıç deneyimleyecekler. Evlilik, ortaklık konuları da söz konusu, risk almaları gerekebilir, karşısındakinin şartlarına uyum sağlamaları gerekiyor. Hobilere, çocuklarına para harcayabilirler. Aşk hayatlarını mantık çerçevesinde düzenleyebilirler, bu alanda ve sosyal çevrelerine karşı acımasız eleştirileri olabilir. Kariyer alanlarında Satürn onları uzun süredir zorladı, özellikle kredi, miras, ortak kazançlar alanında sorumluluk almaları gerekti. Bazı Boğalar bu süreçte ameliyat olmuş olabilir, bu yeniay onları iyileştiren bir başlangıç olabilir. Yurtdışı ile ilgili konular, örneğin eşin yakınlarının yurtdışı daveti söz konusu olabilir, yurtdışı bağlantılı ortaklık olabilir. Yüksek eğitimde zorlanan Boğalar bu konuda azimli bir süreçteler Kasım ayına kadar olan süreyi iyi değerlendirebilirler. Sosyal çevrede uzun bir süredir ettikleri fedakarlıkların karşılığını alamamış, yaralanmış olabilirler. Sosyal çevrelerinden birisiyle ortaklık ya da ilişki söz konusu olabilir.


Burada önemli olan şu: bu bir yanılsama mı, yoksa gerçekten romantik bir ilişki içerisinde miyim? Gerçekçi olmak çok önemli.

Yükselen İkizler, ailelerinde ya da kariyer alanında sert bir iletişim içinde olabilirler. Buradaki sözlerin altındaki gerçeklere odaklanırlarsa, kendilerini dönüştürebilirler. Uzunca bir süredir Satürn onları evlilik, ortaklık alanında sınavlara tabii tutuyor. İlişkilerde, ortaklıklarda derinleşmelerini istiyor. İkizler için bu yeniay yeni bir aşk getirebilir. Varolan ilişkilerinde karşı taraftan ılımlı bir adım, yapıcı bir tutum olabilir. Çocuk isteyenlere müjde getirebilir bu yeniay. Yeni bir hobi edinebilirler, oraya para harcayabilirler. Kariyerle ilgili de kayıplar verdikleri ya da fazla idealist olup hayal kırıklığı yaşadıkları bir dönemden geçmiş olabilirler uzun bir süredir. Bu yeniay çalışma ortamında daha net olacakları bir dönem olabilir.

Yükselen Yengeçler, ailelerinde, ev alanlarında bir yenilik yaşayabilirler. Para konusunda şanslılar. Yakın çevresindeki kişilerle sert bir iletişimde olabilirler. Bu onların bilinçaltında bastıkları bir şeylerin ortaya çıkması olabilir. Yurtdışı bağlantılı işlerde iletişimde sorun çıkabilir. İkili ilişkilerinde uzunca bir süredir kriz deneyimlediler, Mars şimdi eşlerinin, ortaklarının daha mantıklı ve gerçekçi olmasıyla bu ilişkileri hizaya getirirken, Yengeçler buna alınabilirler. Yalnız olanlar için bir ilişki başlayabilir, ortak bir iş de söz konusu olabilir. Aşkta kıskanç, sahiplenici bir dönemdeler, sosyal çevreden birileriyle bir aşk söz konusu olabilir. Aile alanındaki yenilik çocukla ilgili olabilir. Sağlıklarıyla ilgili uzun süredir Satürn onları sınadı. Çalışma ortamında daha fazla sorumluluk almaları gerekti. Eşleri ya da ortaklarının kazancı, kredi konularıyla ilgili bu uzun sürede dikkatli olmaları gerekiyor, eşin yakın çevresine aldanması ve kayıp yaşama ihtimali söz konusu. Eşin bir ev kredisi girişimini de anlatabilir bu yeniay. Bazı yengeçler evden çalışıp para kazanabilecekleri bir işe başlamış olabilirler.

Yükselen Aslanlar yazının aslını okuyabilir.

yükselen burç yeniay

Yükselen Başaklar, ikili ilişkilerinde sert sözler sarfedebilir, hayal kırıklığı, sürüklenme enerjisi uzunca bir süredir ikili ilişkileri ve ortaklıklarında mevcut. İşle ilgili ortaklıklarda da gerçekçi tutumları yanlış anlaşılıyor olabilir. Genel olarak iş fırsatlarının olduğu bir dönemdeler yine de. Bu yeniay maddi konularla ilgili bir başlangıç olabilir. Eşten, aileden, sosyal çevreden maddi destek söz konusu olabilir. Kredi miras konularında olumlu bir gelişme olabilir. İkili ilişkilerde eş kıskançlık yapabilir. Uzunca bir süredir aileleriyle ilgili sorumluluk almaktalar, kimileri ev sahibi oldu, kimileri evlendi Satürn sebebiyle.

Aileden para konusuyla ya da kendi değerini bilmeleri konusunda eleştiri almış olabilir bu yeniayda, eşlerinin ya da ortaklıklarının aldatıcı yanlarına dikkat çekmiş olabilir aile bireyleri. Çocuklarıyla ilgili konuları organize ettikleri bir dönemdeler. Bazı başaklar, aşkla ilgili konuları bazıları ise çocuk ile ilgili konuları uzunca bir süredir krizli bir şekilde dönüştürmekteler. Hobileri ya da çocuklarıyla ilgili masraflar için kredi kullanabilirler. Evde bir süredir depresif hissedebilirler. Eşleri ya da ortakları aslında onlara verdikleri değer için ılımlı ve maddi-manevi desteğe hazırlar. Ama sert iletişimle bunu ancak gerçekten dönüşmek isteyen çiftler anlayabilecektir.

Yükselen Teraziler için de yeni bir ilişki söz konusu olabilir. İş alanında, çalışma ortamında, yakın çevrelerinde şanslı bir döneme girdiler Jüpiter ile birlikte. Para ile ilgili ya da kendi değerleriyle ilgili konuda çalışma ortamından destek alabilirler. Bu desteği iyi anlamalılar. İdealist yaklaş, parayı düşünme gibi yanıltıcı bir destek de olabilir bu. Ortak işlerde ortak kazancı da iyi yönetsinler, çalışanlara dikkat. Onlara yeterince fedakarlık yaptınız. İkili ilişkilerinde Uranüs sebepli uzun süredir bir özgürleşme yaşamaktalar.

Ailelerinde ya da evlerinde de uzunca bir süredir krizli bir yapılanmadalar, hayatlarını yeniden kurmaları gereken köklü değişiklik yaşattı Plüton onlara. Şimdi Mars Kasım ayına kadar orada gerçekçi, sağlam bir yapılanma sağlayacak. Parayı eve, aileye harcayabilirler ya da evden para kazanabilecekleri ortak bir iş de mümkün. Eşlerinin kariyerinde de Kasım ayına kadar şanslı bir dönem. Yakın çevre, kardeş alanında sorumluluk almaktalar uzun süredir Satürn sebebiyle. Bu gerginlik de iş ortamına ya da sağlıklarına yansımış olabilir. Bu yeniaydaki başlangıçta çaba sarfederlerse bu konularda biraz daha iyi gelişmeler olabilir, destek alabilirler.

Yükselen Akrepler, bu yeniayda içe çekilip bir şeyleri iyileştirme ihtiyacında olabilirler. Bazı Akrepler yeni bir ilişkiye başlayabilir. Para konularıyla ilgili uzun bir süredir sıkıştırdı Satürn onları. Şimdi Jüpiter Terazi burcunda onlara aşk ve para ile ilgili konulardaki kayıplarını iyileştirmeye çalışıyor bilinçaltında. Şifa çalışmaları için uygun bu yeniay Akrepler için. Yakın çevre ile ilişkilerini Plüton onlara uzunca bir süredir yapılandırdı, iletişim dilleri değişti. Şimdi Mars onlara iletişim, eğitim ve yakın çevreleriyle ilgili konularda, anlaşma ve sözleşmelerde Kasım ayına kadar gerçekçi, sistemli bir mücadele gücü ve başarı verecek. Bazı Akrepler güzel yazılar yazacaklar, eğitim aldıkları konularda başarılı olacaklar. Çalışma ortamlarında da uzunca bir süredir Uranüs sayesinde özgürleştiler, bazı Akrepler bunu hastalıklardan özgürleşme olarak deneyimlemekte. Yükselen Akrepler bu yeniayla sahne arkası işlerde ya da kapanıp çok çalışarak para kazanabilir.

Yükselen Yaylar, sosyal işlerle ilgili bir başlangıç yapabilirler. Yeni bir sosyal çevreye girebilirler. Ama bu biraz riskli bir başlangıç olabilir, arkalarından iş çevrilebilir. Gözlerini dört açsınlar. Çalışma ortamından, aileyle ilgili bir konudan bir kayıp, zorlanma olabilir. Aile bireyleri bu konuda yanıltabilir bilemeden. Yaylar genel olarak Satürn transiti aldıkları için sağlıklarında, ilişkilerinde, hayatlarının aile ve kariyer alanı gibi köşe taşlarında da bir zorlanma yaşamaktalar. Aileye fedakarlık yapmaları gereken bir zaman dilimi. Ev alanıyla ilgili de zorlu durumlarla uğraşmaktalar. Plüton uzun yolculuğunda kendilerine verdikleri değeri, paraya bakış açılarını oldukça dönüştürdü krizler vererek.

Şimdi Mars para kazandırırken bir yandan maddi konuları yapılandırmalarını sağlıyor, sahnede olacakları işlerden, hobilerinden, sahne arkası işlerden, spiritüel konulardan para kazanmalarını sağlıyor ya da bu konulara para harcatıyor. Kariyer alanı ile aile ekseni arasında sert bir iletişim olabilir. Merkür’ün Başak burcundaki yerleşimi kariyerde güzel fırsatlar getirirken bu 2 haftalık süreçte iletişime dikkat etmeyi gerektiriyor. Eşin ailesi ile sert bir iletişim de olabilir. Yurtdışı, yüksek eğitim konularında şanslılar. Yurtdışıyla alakalı bir girişimi olanlar için sürpriz bir şans oluşabilir. İthalat- ihracat işlerinde şanslı bir dönem. Astrolojiyle ilgili bir konuda sahnede bulabilirler kendilerini. Satürn yakın çevre, eğitim konularında da onları sorumluluk almaya davet ediyor. Sosyal çevrenin desteği ile başarılı olabilirler. Bu yeni başlangıçla ilgili sezgilerini değerlendirirken dikkat etsinler.

Yükselen Oğlaklar, meslekleriyle ilgili bir başlangıç yapabilirler. Plüton onları uzun süredir hem sağlık, hem ikili ilişkiler, hem aile hem de kariyer alanından köklü değişikliklere zorladı. Şimdi Mars Kasım ayına kadar sosyal çevre ve aileden destek verecek onlara. Hayatlarında sistemli, gerçekçi ve etkili olabilecekleri bir süreçteler Kasım ayına kadar. Satürn onları uzun bir süredir düşmanları, arkasından dönen dolaplar ile sıkıştırıp korkularını artırdı. Maddi konularla, kendilerine verdikleri değerle ilgili konularda baskı yaratıp kayıplar verdi. Yakın çevrelerine, kardeşlerine fedakarlık yapmaları gereken bir süreç geçirdiler.

Yakın çevreleriyle yurtdışı ya da yüksek eğitim konularıyla ilgili sert bir iletişim söz konusu olabilir. Sosyal çevrelerinden ve kardeşi gibi yakın gördüğü kişilerden etkilenebilir bu yeni başlangıçta. Bu alanlarla bağlantılı etkileri dikkatli analiz etmeli, atacağı imzalara dikkat etmeli. Bu kariyerle ilgili işte sosyal çevreyle ya da sosyal bir organizasyonla bağlantı olabilir. Uranüs’ün aile alanındaki yolculuğundan dolayı ailesinden, köklerinden gelen hayat bilgisinden oldukça özgürleşti yükselen oğlaklar, hatta bu hayatlarının köşelerini de etkiledi. Jüpiter onlara 1 yıl boyunca şans getirecek kariyer alanında. Kredi, miras, ortak kazanımlar ya da eşin kazancı alanında şanslı oldukları 2 haftalık süreçteler. Sürpriz bir ev kredisi alabilirler.

Yükselen Kovalar, sosyal çevreleriyle ilgili kayıp yaşadıkları, sorumluluk almaları gereken bir dönemdeler. İşten kazançları da sıkıntılı bir durumda. Plüton onlara kariyerle ilgili, toplumsal satüleriyle ilgili de uzun süredir dönüşüm yaşatmakta. Maddi konular, kendilerine verdikleri değerle ilgili de Neptün onları zorluyor uzun süredir. Eşleriyle, ortaklarıyla benim param senin paran konulu sert bir tartışma yaşayabilirler. Ortak işlerden, eşlerinden yana şans ve kısmetli oldukları bir dönemdeler, aniden bir ortaklık anlaşması durumu gelişebilir. Yurtdışı ile ilgili, yüksek eğitimle ilgili konularda işi de ilgilendiren bir başlangıç olabilir. Bu işin maddi konularla ilgili kısmına dikkat etsinler.


Yükselen Balıklar, uzun süredir hayatlarında bir belirsizlik yaşıyorlar ve sürükleniyorlar. Özellikle ikili ilişkiler alanı onları zorluyor. Satürn kariyer alanında sorumluluk almaları için onları sıkıştırıyor. Ortak işlerden kazanç alanı da zorlu bir süreçte. Uranüs uzun süredir onları kendilerine verdikleri değerle, maddi konularla ilgili özgürleştirdi. Plüton onların sosyal çevrelerini krizle dönüştürdü uzun süredir ve işten kazanımlarını da etkiledi. Mars Kasım ayına kadar sosyal işlerini, sosyal çevrelerini, işten kazanımlarını gerçekçi ve sistemli bir şekilde düzenlemeleri konusunda başarı sağlayacak. Bu yeniayda bir kredi başlangıcı olabilir, miras konularıyla ilgili bir gelişme olabilir. Bu başlangıcın yurtdışı ile bağlantısı olabilir. Y ada bu bir yüksek öğrenimle ilgili bir kredi olabilir. Bu yeniayda ikili ilişkilerinde eşlerinden, ortaklarından ağır eleştiriler alabilirler, yaralanabilirler. Bu konuşmalardaki alt metni okumaya çalışmalı, alınmaya çalışmak yerine empati kurmalıdırlar. Çalışanlarından yana şanslı bir yeniay bu, onlara maddi konuda kara getirecek bir fayda sağlayabilir çalışanlarından birisi.

Astroloji: Ekim ayı için burç yorumları


Sibel Tosun
5 Nisan 1979 Bursa doğumluyum. Astrolojiye ilgim ortaokuldan beri popüler düzeyde vardı, ne zaman ki 2012 yılında bir arkadaşımdan astrolojik danışmanlık aldım, o zaman gökyüzünün hayatımdaki yansımasına, anlayamadıklarımı aydınlatmasına hayranlıkla tanık oldum ve eğitimini almaya karar verdim. 2012'den bu yana AstroArt Astroloji Okulu'nda Sevgili Hocam Öner Döşer'den eğitim alıp geçtiğimiz yaz başarıyla mezun oldum ve Uluslararası Profesyonel Astrologlar Derneği (APAI) üyeliğine hak kazandım. Üniversiteyi Eskişehir'de okudum. Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi Sinema - Televizyon bölümü mezunuyum. Televizyon programcılığı, reklam ajansında müşteri temsilciliği, sosyal medya yöneticiliği gibi medya sektörü ağırlıklı işlerde görev aldım. Şimdi ise özgürce ve severek yaptığım astroloji danışmanlığıyla her danışmanlıkta gökyüzünün ve yeryüzünün eşzamanlılığına şahit olmanın mutluluğunu yaşıyorum. 2011 yılından beri reiki, nefes, mandala, sema, radyestezi gibi çeşitli şifa çalışmalarının atölyelerine, eğitimlerine katıldım. En çok Access'i sevdim, Access danışmanlığı da yapmaktayım. Astrolojinin rehberliğini ve Access'te soruların gücünü kullanarak hayatımda büyük farklar yarattım. Astroloji ile ilgili önemli gökyüzü olaylarını renkli bir dille yazmaya çalışacağım.