Astroloji: 16 Ekim Koç burcundaki dolunay Türkiye’yi nasıl etkiliyor?

16 Ekim 07.22’de gerçekleşecek Koç burcundaki dolunay bireysel olarak her birimizin hayatında, doğum haritalarında bize özel etkilere bağlı olarak; hızlı duygusal değişimler, ilişkiler ve ortaklıklar adına vermemiz gereken kararlar, ani gelişen şartlar ve durumlar, sürpriz haberler, gelişmeler oluşturabilir.

astroloji-16-ekim-koc-burcundaki-dolunay

Türkiye’de dolunay nasıl etkiler ortaya çıkartabilir?

Astrolojik olarak Dolunaylar hayatımızda çaba gösterdiğimiz, emek verip beklenti içerisinde olayların sonuçlarını görmeye çalıştığımız durumların finali niteliğindedir.Hayatımızdaki gelişmeler ve olaylar belli bir olgunluğa gelip, görünür olmaya başlar.Bu nedenle de dolunay zamanları insanların gergin, endişeli hissetmeleri ve içlerindeki dürtüsel tarafları kontrol edebilmeleri oldukça güç olabilir.

koc-dolunay

Koç burcunda bu pazar günü sabah saatlerinde gerçekleşecek dolunay ülkemizin haritasının 11. alanında etkili olacak. Bu alan Dünya astrolojisine göre uluslararası anlaşmaları, parlamentoyu, Millet Meclisini, Cami veya kilise gibi belli bir cemaati, kamuoyunda yer alan büyük oluşumları (sivil toplum kuruluşları, dernekler gibi) özellikle dış ülkeler ile yaptığımız anlaşmaları ve milletçe hepimizin ortak umut ve hayallerini anlatır. Henüz 1 ekimde yeni çalışma dönemine adım atan Meclisimizin gündemi oldukça sert çatışmalar ve gerginliklerle dolu geçebilir. Milletvekillerini olabildiğince soğukkanlı ve sakin hareket ediyor olması çok önemli bu süreçte. Artan enerjiler bir anda meclis içerisinde yaşanacak kavga ve yumruklaşma gibi tatsızlıkları gözler önüne serebilir hani zaman zaman benzerlerini de yaşamadık değil bu tip üzücü görüntülerin.


Dolunay ve devamındaki günlerde çeşitli cemaatler veya sivil toplum kurumları dış ülkelerden alacakları desteklerle farklı eylem tarzına girmek, değişik bir takım aksiyonlar almak gibi durumlar yaşatabilirler.

Diğer ülkelerle ilgili yürüttüğümüz diplomatik görüşmeler sekteye uğrayabilir, ülkemizin açık düşmanlıklar alanından transit etmekte olan Plüton’un açılarına baktığımda dış ülkelerden kaynaklanan düşmanlıkların, terör ve benzeri eylemlerin, şiddet içeren saldırıların da gerçekleşme ihtimali olduğunu söyleyebilirim. Plüton gizli, kışkırtıcı ve şiddet içeren olayları ağır ve derinden mafyavari bir şekilde yönlendiren gücü anlatır. Tutulma sırasında yaptığı kontaklar hepimize terör ve şiddet eylemleri açısından dikkatli olmamız gereken bir sürecin içerisinde olduğumuzu anlatıyor.

Ülkemiz haritasının 5. alanında bulunan Merkür – Satürn kavuşumuna dolunay zıt açı yapacak, genç nüfusumuz ve çocuklarımız adına yaşanabilecek bir takım zorlayıcı, stres yaratan etkiler de açığa çıkabilir. Tutulma anı haritasındaki Neptün’ün de 5. alandaki yerleşimini de görünce çocuklar adına bir takım kayıp ve zorlayıcı durumların olabileceğini anlıyoruz zaten. Halkın mutluluğunu ve moral değerlerini de anlatan bu alan bu açısal etki altında sanırım düşünmeden atılan adımların, alelacele verilen kararların da çocuklarımız ve gençlerimiz , buna bağlı olarak da hepimizde yaratacağı stresi ve onlar adına hissedeceğimiz ümitsizliği ve endişeleri de anlatıyor.


Olaylara karşı şimdiye kadar takındığımız tavır ve düşüncelerimizdeki “bana dokunmayan yılan bin yıl yaşasın” tarzı bakış açısının değişmesi gerektiğini anlıyoruz. Yaşanılan toplumsal olaylar, her gün duyduğumuz ve neredeyse kanıksadığımız gencecik evlatlarımızın şehit haberleri, şiddet görüntüleri hepimizi durup bir an bu ülkenin evlatlarının geleceği adına düşüncelerimizi, olaylar karşısında verdiğimiz tepki ya da tepkisizliği değiştirmemiz gerektiğini söylemekte.

Bu alan aynı zamanda Borsa ve spekülasyonları , borsadan elde edilen gelirleri de anlattığı için dolunay ve sonraki süreçte sert düşüş ve sert çıkışlarla oluşabilecek dengesizliklerin ve bunun gerçekleşmesinde dış güçlerin (yabancı yatırımcıların, finans kuruluşlarının ) da aktif rol oynayabileceklerini düşünmekteyim. Yatırımcılar açısından spekülasyonlardan uzak kalınmasında fayda olabileceğini düşünüyorum. Parasal anlamda da riskli yatırımlardan uzak kalmak gerekiyor, rizikolu girişimlerden (gerçeği görmekte zorlanacağımız için ) finansal anlamda zarar görebiliriz.

Dolunayın hepimize ve ülkemize güzellikleri, barışı ve huzuru getirmesini diliyorum.


Dolunay’ın burçlar üzerindeki etkilerini anlatacağım bir sonraki yazımda buluşmak üzere… Sevgi ve umutla, gökyüzü rehberimiz olsun…

Astroloji: Ekim ayı için burç yorumları