Türkler dünyanın en sıcakkanlı turistleri arasında!

Türklerin gittikleri ülkenin vatandaşlarıyla tanışmayı dünyada en çok seven üçüncü turist grubu olduğunu ortaya koydu. Ama yabancılarla tanışmadan, kendi vatandaşı olan turistlerle vakit geçirmek isteyenler de oldukça fazla.

Türkler dünyanın en sıcakkanlı turistleri arasında!

Seyahat sitesi Momondo’nun araştırmasına göre Türkler dünyanın en sıcakkanlı turistleri arasında yer alıyor. Araştırmanın yaş grubu, coğrafi bölge, cinsiyet ve ülke karşılaştırmalarıyla verilen sonuçları, gittiğimiz ülkelerin vatandaşlarıyla tanışmaktan keyif aldığımızı ortaya koyuyor. Tabii başka seçenekleri tercih eden; örneğin kimseyle iletişime geçmeden yalnız başına gezmek isteyen ya da yurtdışındayken yabancılardansa kendi ülkesinin vatandaşlarıyla sohbet etmeyi tercih edenler de var. Araştırmanın en dikkat çekici sonuçları şöyle:

Erkekler tanışmayı daha çok seviyor

Türklerin yüzde 66’si ziyaret ettiği ülkenin vatandaşlarıyla tanışmak, konuşmak istiyor. Erkekler arasında bu oran yüzde 70’e kadar çıkıyor. Gittiği ülkenin insanlarıyla en çok konuşmak isteyenler 56 – 65 yaş grubundakilerken, ikinci sırada 36 – 55 yaşları arasındakiler yer alıyor. Yaş azaldıkça, yabancılarla konuşma isteği de azalıyor.


Türkler dünya üçüncüsü

Coğrafi bölgeler açısından incelendiğindeyse Ege Bölgesi, gidilen ülkenin vatandaşlarıyla en çok tanışmak isteyen bölge konumunda. İkinci sırada Akdeniz, son sırada ise Doğu Anadolu Bölgesi yer alıyor. Diğer yandan Türkiye bu oranla Portekizlilerin ve Brezilyalıların ardından gidilen ülkedeki insanlara en çok tanışmak isteyen ülke olarak dünyanın üçüncü sırasında.


Egeliler ve ileri yaştakiler kendi vatandaşından vazgeçmiyor

turkler en sıcak turistlerden

İkinci sırada, başka bir ülkeyi ziyaret ettiği sırada dahi kendi ülkesinden gelen turistlerle konuşmak, iletişim kurmak isteyenler yer alıyor. Başka bir deyişle Türklerin yüzde 52’si, yurtdışındayken Türk turistlerle bir arada olmak istiyor. Bu tür iletişim kurmak isteyenler arasında, 46 – 56 yaş grubu yüzde 58’le zirveyi çekiyor. Coğrafi bölgeler arası sıralamada, Ege yine başı çekiyor, ikinciliği Marmara ve Akdeniz paylaşıyor.

Diğer turistlerle tanışmayı en çok akdenizliler seviyor

Üçüncü sırada ise gidilen ülkeye farklı ülkelerden gelen turistler ya da turist gruplarıyla iletişime geçmek isteyenler var. Türklerin yüzde 44’ü bu seçeneği tercih ediyor. Diğer ülkelerden turistlerle en çok tanışmak isteyenler, yüzde 46’yle 23 – 35 yaş grubundakiler. Diğer turistlerle en çok tanışmak isteyen bölgemiz ise yüzde 47’yle Akdeniz Bölgesi.

Yüzde 12’miz tatilde kimseyle konuşmak istemiyor


Nihayet dördüncü ve son sırada, seyahat sırasında kimseyle konuşmak istemeyen, daha doğrusu tek başına kafasını dinlemek isteyenler yer alıyor. Bu seçeneği tercih eden Türklerin oranı yüzde 12. Kadınlar arasında oran yüzde 14’e kadar çıkıyor. Benzer şekilde 23 – 35 yaş grubundakilerde de oran yüzde 14. Yalnızlıktan en az hoşlananlar ise 56 – 65 yaşları arasındaki turistler.

Türkiye’nin acil bir turizm politikasına ihtiyacı var

Türkiye’de sağlık turizmi: Dünyada neredeyiz?


Editor
Haber Merkezi ▪ İndigo Dergisi, 19 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. Amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. Ayrıca İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İndigo Dergisi herhangi bir çıkar grubu, ideolojik veya politik hiçbir oluşumun parçası değildir.