Üç boyutlu (3D) yazıcı ile araba yaptılar

Üç boyutlu yazıcı kullanılarak araba yapıldı. Honda, mikro elektrikli otomobil platformunu 3D yazıcı teknolojisiyle birleştirdi.

Üç boyutlu (3D) yazıcı ile araba yaptılar

Yazılım ve donanım konusunda Ar-Ge çalışmaları yürüten Kabuku şirketi ile birlikte geliştirdiği yeni modelini CREATEC Japan 2016 Fuarı’nda sergiledi. Üç boyutlu yazıcıdan oluşturulan otomobil, Japon kurabiye üreticisi Toshima’nın plasiyer işlerinde kullanılacak.

 Üç boyutlu yazıcı ile araba yaptılar

Kısa menzilli elektrikli otomobil üç boyutlu yazıcı ile üretildi

Ürün ve üretim teknolojilerinde her geçen gün yeni bir buluşa imza atılıyor, üç boyutlu yazıcıdan çıkartılan otomobili kullanıma sunuldu. Kısa menzilli elektrikli otomobil, meşhur güvercin şeklindeki Japon kurabiyelerini üretip satışını yapan Toshima şirketine hizmet verecek.


yazıcıyla yapılan araba

Dar sokaklarıyla bilinen Kamakura kentinde görev yapacak olan araç tek kişilik ve arkasında da sadece küçük bir kargo bölümü barındırıyor. İhtiyaca yönelik uygun tasarım arayışında Toshima şirketine destek veren Honda ve Kabuku, aracın şasisini üç boyutlu yazıcı teknolojisiyle oluşturulan panellerle kapladı.

üç boyutlu yazıcı ile otomobil yapıldı

Bu teknoloji sayesinde gövde panelleri müşteri isteği doğrultusunda şekillenebiliyor. Rijit özellikte hafif yapılı şasiye sahip elektrikli araç, 80 km’lik menzile sahip. 200 volt kaynağında tam şarj süresi 3 saatten az sürede tamamlanan 600 kg ağırlığındaki araç 70 km/s’lik hıza ulaşabiliyor.

Teknik özellikler:

Uzunluk 2495mm
Genişlik

1280mm

Yükseklik 1545mm
Ağırlık

600kg

Maks. Güç

11 kW (15 DIN hp)

Maks. Hız

70 km/h (43 mph)

Şarj süresi 3 saatten az (AC200V)



7 saatten az (AC100V)

Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.