Avrasya Tüneli hangi güzergahtan geçiyor? Geçiş ücreti ne kadar?

Avrasya Tüneli 20 Aralık 2016 tarihinde hizmete girecek. Anadolu ve Avrupa yakalarını denizin altından karayolu ile bağlayan Avrasya Tüneli geçiş ücreti ne kadar?

Avrasya Tüneli geçiş ücreti ne kadar olacak?

Avrasya Tüneli geçiş ücreti ne kadar?

Tünelden geçiş otomobiller için 4 dolar+KDV, minibüsler için 6 dolar+KDV karşılığı Türk Lirası olacak. Tünel hem Avrupa-Asya, hem de Asya-Avrupa yönlerinden ücretli olacak. Ücret toplama sadece otomatik sistemler üzerinden yapılacak. OGS ve HGS kullanıcıları için farklı şeritler olmayacak, tüm şeritlerden geçiş yapılabilecek. Tüneli günde ortalama 100 bin aracın kullanması öngörülüyor. Avrasya Tüneli‘ni yalnızca otomobil, minibüs ve kamyonet gibi hafif araçlar kullanacak. Tünele ağır taşıtlar, motosiklet, bisiklet ve yayalar giremeyecek.

5.4 km uzunluğa sahip Avrasya Tüneli, trafiği yüzde 30 azaltacak.
5.4 km uzunluğa sahip Avrasya Tüneli, trafiği yüzde 30 azaltacak.

Tünel açılınca normalde 100 dakikada kat edilen Kazlıçeşme – Göztepe arası yol 15 dakikaya inecek.

İstanbul’un iki yakasını denizin altından ikinci kez birleştirecek Avrasya Tüneli, 20 Aralık’ta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım’ın da katılması planlanan törenle açılacak. Tünel açıldığında, normalde 100 dakikada kat edilen Kazlıçeşme-Göztepe arası 15 dakikaya inecek. İlk proje olan Marmaray sadece raylı sistemin geçişine izin verirken, Avrasya Tüneli de sadece lastik tekerlekli küçük araçların geçişine olanak sağlayacak.


İstanbul Boğazı’nın 106 metre altında

Deniz altındaki tünel inşaatının tamamlanmasının ardından, karada devam eden bağlantı yollarındaki çalışma da hummalı bir şekilde sürüyor. Göztepe – Kazlıçeşme arasında hizmet verecek projenin toplam uzunluğu 14.5 kilometre iken bunun 5.4 kilometrelik bölümü deniz tabanı altında inşa edildi. Proje otomobillerin ve minibüslerin geçeceği 2’şer şeritli ve iki katlı tünelden oluşuyor. Köprünün deniz altındaki en derin bölümü deniz seviyesinden 106 metre olurken, bu noktada tünel deniz tabanın 55 metre altından ilerliyor.


Bazı kavşaklar hizmete alındı

Tünel inşaatının 22 Ağustos 2016 tarihinde tamamlanmasının ardından bağlantı yolları ve buralarda yapılacak araç ve yayalar için yapılan alt ve üst geçiş çalışmalarına hız verildi. Sarayburnu – Kazlıçeşme ile Harem – Göztepe arasında yer alan yaklaşım yolları genişletilerek kavşak, araç alt geçitleri ve yaya üst geçitleri inşa edildi. Pek çok noktada çalışmalar sona ererken Zeytinburnu, Yedikule, Samatya arasındaki bölüm daha önce hizmete alındı. Geçtiğimiz günlerde çalışmaları tamamlanan Samatya, alt ve üst geçidi de hizmete alınarak araçların kullanımına açıldı.

İstanbul Boğazı'nın 106 metre altında

Tünel içindeki oksijen


Avrasya Tüneli’ne oksijen iki bacalı, mekanik bir havalandırma sistemiyle sağlanacak. Tünel içerisinde oluşacak egzoz gazları, her iki katta 46’şar adet bulunan toplam 92 adet jet fanıyla bacalara gönderilecek. Her bir bacada bulunan 4 fan yardımıyla gaz tahliye edilecek. Asya yakasındaki havalandırma bacası çevredeki Siyami Ersek Hastanesi’ni etkilememek amacıyla zeminden 25 metre; Avrupa yakasındaki havalandırma bacası ise Kültür ve Turizm Bakanlığı 4 No’lu Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Müdürlüğü’nün görüşleri doğrultusunda, Tarihî Yarımada siluetini bozmayacak şekilde zeminden 5 metre yüksekliğinde tasarlandı.

Yavuz Sultan Selim Köprüsü açıldı: İstanbul 3. Köprü geçiş ücreti ne?

Osmangazi Köprüsü’nden geç veya geçme 40 dolar


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.