Ana Sayfa Politika Aykut Erdoğdu ile Ayhan Oğan arasında canlı yayında sert tartışma

Aykut Erdoğdu ile Ayhan Oğan arasında canlı yayında sert tartışma

CNN Türk’te Ahmet Hakan’ın sunduğu Tarafsız Bölge programında tansiyon yükseldi. CHP’li Aykut Erdoğdu ile AK Partili Ayhan Oğan arasında sinirler gerildi. İşte o anlar…

CNN Türk’te Ahmet Hakan’ın sunduğu Tarafsız Bölge programında AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu (MKYK) üyesi Ayhan Oğan ile CHP İstanbul milletvekili Aykut Erdoğdu arasında çok sert tartışmalar yaşandı.

CHP’li Aykut Erdoğdu ile AK Partili Ayhan Oğan arasında ‘İsrail’ tartışması çıktı.

Erdoğdu’nun Ak Parti’nin ABD’deki İsrail lobisine 65 milyon dolar verdiğini iddia etmesi üzerine, Ak Partili Ayhan Oğan, iddianın ispat edilmesini istedi.

Aykut Erdoğdu, “Vatandaşın vergisiyle AK Parti Yahudi lobisine 65 milyon dolar verdi. Mavi Marmara davasını kapatmak için 20 milyon dolara İsrail önünde diz çöktünüz” dedi. Bunun üzerine AK Partili Ayhan Oğan, “İddia edemezsen şerefsizsin” dedi.

Erdoğdu ise iddiayı ispat edemezse kendisini Taksim Meydanı’nda yakacağını söyledi. Bunun üzerine Oğan, Erdoğdu’ya “Terbiyesizsiniz! Edepsizsiniz!” deyip elini masaya vurdu. Oğan’ın tepkisi üzerine Erdoğdu da elini sert bir şekilde vurarak masasının camını kırdı.

İki siyasiyi sakinleştirmek için yoğun çaba sarf eden Ahmet Hakan, programa reklam arası verdi. Program 10 dakikalık reklam arasından sonra gergin bir şekilde devam etti.

Erdoğdu geçen yıl AK Parti’nin İsrail karşıtı politikası ile ikiyüzlü davrandığını iddia ederek,  “AKP’nin, İsrail dostu olduğunu anlatmak için ABD’li lobi şirketlerine 65,4 milyon dolar harcadığını belgeleri ile tespit ettik” diyerek şu belgeleri açıklamıştı:

israil yahudi lobisi ak parti akp 65 milyon dolar belge aykut erdoğdu

israil yahudi lobisi ak parti akp 65 milyon dolar belge aykut erdoğdu

israil yahudi lobisi ak parti akp 65 milyon dolar belge aykut erdoğdu

Erdoğan: Gazze’ye yardım götürmek için benden izin mi aldınız?

Editor
İndigo Dergisi Editör – Haber Merkezi, 2005 yılından bu yana yayında olan bağımsız dijital medya kuruluşu İndigo Dergisi'nin (indigodergisi.com) haber ve güncel içerik ekibidir. İstanbul merkezli ekip, gündem, ekonomi, sağlık, bilim, teknoloji ve yaşam alanlarında araştırmaya dayalı haberler, açıklayıcı içerikler ve rehberler hazırlar. "Editör" imzasıyla bugüne kadar 26.500’ü aşkın içerik yayımlanmıştır. "Editör" imzası tek bir kişiyi değil, İndigo Dergisi Yazı İşleri bünyesinde çalışan editör ekibini temsil eder. Bu imzayla yayımlanan her içerik araştırma, yazım, doğrulama ve editoryal kontrol aşamalarından geçer ve ortak bir ekip çalışmasının ürünüdür. Ekip, Yönetici Editör ve yayın yönetimi altında çalışır. Editör – Haber Merkezi, okurun kararlarını doğrudan etkileyebilecek sağlık, beslenme ve finans konularında ek özen gösterir. Bu alanlardaki içerikler güncel bilimsel verilere ve resmi kaynaklara dayanır. İndigo Dergisi hiçbir siyasi parti, ideoloji, dini oluşum ya da çıkar grubuyla bağlantılı değildir. Editör Masası, Basın Konseyi'nin Basın Meslek İlkeleri'ne uymayı taahhüt eder. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'nin Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi'ni ve İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi'ni benimser. Irk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi görüş, köken ya da ekonomik durum gözetmeksizin herkesin eşitliğini esas alır. Ayrımcı ve yanıltıcı içeriğe yer vermez. Köşe yazılarındaki görüşler yazarlarına aittir; Editör Masası habere ve bilgiye dayalı içeriklerden sorumludur.