Başbakan Yıldırım: Türkiye’de yatırım yapanlara vatandaşlık verilecek

Başbakan Yıldırım, Türkiye’de yaşanan ekonomik sorunlara değinerek yol haritasını anlattı: “Belirli miktarda yatırım yapanlara Türkiye vatandaşlığı verilecek.”

Başbakan Yıldırım, ekonomik sorunlara değinerek yol haritasını açıkladı Türkiye'de yatırım yapanlara vatandaşlık verilecek.

Başbakan Yıldırım’ın Ak Parti grup toplantısındaki konuşmasından satır başları:

14 Mayıs 2013’te artık IMF dönemini kapattık, son borcumuzu da ödedik. Türkiye böylece denetlenen ülke olmaktan kurtulmuş denetleyen ülke olmuştur. Küresel piyasalardaki dalgalanmalar şüphesiz diğer ülkelere olduğu gibi Türkiye’yi de olumsuz etkiledi. Bu bir gerçek. Özellikle Amerika başkanlık seçimi sonrası ortaya çıkan durum, izlenecek politikalar, piyasalar için bir gösterge oldu. Bir tedirginlik nedeni oldu. Aynı zamanda Suriye ve Irak’a bakıyorsunuz devlet otoritesi yok, terör örgütleri cirit atıyor. Orada da milli güvenliğimiz için içerde olduğu gibi dışarda da yoğun bir mücadele içerisindeyiz.


Başbakan Yıldırım: “Gezi olaylarında da döviz yükseldi”

PKK ve türevi örgütlerle amansız mücadelemiz devam ediyor. FETÖ denilen ihanet şebekesiyle de aynı anda mücadeleyi sürdürüyoruz. Bu örgütlere elinde emzik, masum bebek muamalesi yapan dost bildiğimiz ülkelerle diplomatik zeminde gerekli mücadeleyi veriyoruz. Hatırlatmak isterim ki değerli kardeşlerim 2008 krizi, arkasından 2013 Gezi olayları, 15 Temmuz’da FETÖ çetesinin ihanet girişimini yaşayan ülke Türkiye’dir. Döviz o dönemlerde de yükseldi. Mali disiplini koruyarak, milletimizin desteğiyle o sıkıntılı günlerimizi atlattık.

Başbakan Yıldırım: “Artık eski Türkiye yok, Türkiye’nin ekonomisi güçlü, temelleri sağlam. Reformlara kararlılıkla devam ediyoruz.”

başbakan binali yıldırım ak parti grup toplantısı

Merkez Bankası’nın net döviz rezervlerinde herhangi bir azalma söz konusu olmadığına dikkat çeken Başbakan Yıldırım, “Planlarımızı en kötü senaryoya göre yaptık” dedi ve şöyle devam etti:

Merkez Bankası bazı tedbirler aldı. Bunlardan biri ihracatçılarımız mal satmak için Merkez Bankası’nda döviz alıyor, borçlanıyor, sonra borçlarını ödüyor. Döviz aldığınız borcu Merkez Bankası TL olarak ödeyebilirsiniz diyor. Merkez Bankası’nın amacı piyasanın ihtiyacı olan her türlü parayı vermektir. 2 milyar dolar kısa vadede piyasada kalması için önemli bir katkı.

Hükümet olarak biz bir karar aldık; devletin alacaklı olduğu kurumlar var, kişiler var, bunlarla yapılan sözleşmelerde döviz üzerine. Bunun da miktarı kısa vadede 5 milyar dolar. Şimdi dedik ki vatandaş bize neden piyasadan gidip de döviz alıp da ödesin. Onlara da dedik, siz de buyrun Türk parasıyla ödeyin.

Mecbur kalmadıkça yabancı para ile sözleşme yapmayacağı, Türk lirası ile sözleşme yapacağız. Devletin yapacağı döviz ödemelerinde bir değişiklik söz konusu değil. Devlet ödemelerini aslanlar gibi yapacak, gücü de imkanı da var.


Başbakan Yıldırım: “İstiyorlar ki ekonomik belirsizliğe girsin Türkiye. Siz bu ülkeyi 15 Temmuz’da tanklarla yıldıramadınız, 3-5 kuruşla mı yıldıracaksınız?”

“Ana muhalefetin ekonomi kurmayları döviz üzerinden siyasi rant düşünmeyi bir kenara bıraksınlar. ”

Bugün olan biten dünyada olan küresel bir olaydı, Türkiye’deki de bunun bir yansımasıdır. Türkiye maliyesi sağlam temellere dayanıyor. Bankacılık sektörümüz Avrupa’dakinin daha üzerinde. Reel ekonomiye baktığımızda yatırımcıların ayrılmasını gerektirecek hiçbir veri yok. Biz yerli ve uluslararası yatırımcınının işlerini kolaylaştırmaya gayret ediyoruz. Proje bazlı teşvik sistemi yürürlüğe girdi. Ülkemiz için katma değeri yüksek projeler, teknolojik dönüşüm sağlayacak yatırımlar özel teşvikle desteklenecek. Ülkemizin ar-ge ve teknolojik altyapısını güçlendirmiş olacağız.

Belirli miktarda yatırım yapanlar Türk vatandaşlığı alabilecek.

Vergi barışı

Vergi barışıyla ilgili gerekli çalışmalar tamamlandı. Borcunu yeniden yapılandıran vatandaşlarımız bundan sonra devletle kavgalı olmadan işlerine güçlerine bakacaklar.

Bütçede komisyon çalışmaları sona erdi. Şimdi inşallah 5 Aralık günü de bütçe genel kurula gelecek. Genel kurul çalışmaları 15-16’ında tamamlanmış olacak. Genel kurul oldukça renkli geçecek. Vatandaşlarımız bunu izlesinler. Kimin ne söylediğini görme fırsatları olacak.


Bütçe bu sene de en önemli payı eğitime ve ikinci olarak sağlığa ayırdık. Kamu yatırımlarını da 2017’de yüzde 30 artırdık. 2017 bütçesinin şimdiden hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.

Tuğrul Türkeş Bahçeli’nin Ak Parti’ye tuzak kurduğunu iddia etti

Cumhurbaşkanı yetkilerinde Ak Parti ile MHP arasında 7 uzlaşma


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.