İnsan İletişim Derneği: Bir Çift Mutluluk projesi

İnsan İletişim Derneği tarafından hayata geçirilen Bir Çift Mutluluk projesi, Anadolu köylerindeki çocuklara yardım eli uzatıyor.

Bir Çift Mutluluk Projesi tamamen bir iyilik projesi olup soğuk Anadolu köylerindeki 6 ila 8 yaş aralığındaki ilkokul öğrencilerinin okullarına terlik ya da karalastik yerine soğuğa dayanıklı ayakkabılar ile gidebilmelerini sağlamak amacıyla oluşturulmuş. Proje, 2015 Ocak ayından bu yana 4 bin öğrenciye ayakkabılarını teslim etmiş.

İnsan İletişim Derneği hakkında

İnsan Platformu olarak da bilinen İnsan İletişim Derneği, üç beyaz yakalı çalışan tarafından kurulmuş yepyeni bir sivil toplum kuruluşu. Tek amacı, yapılan yardımların doğru kişilere ulaşması. Oldukça interaktif web sitesini ziyaret ederek nasıl bir proje olduğunu, neye destek olmak için ne kadar paraya ihtiyaç olduğunu takip edebiliyorsunuz.


İnsan İletişim Derneği’nin yürüttüğü Bir Çift Mutluluk projesinin öncelikli hedefi 10 bin öğrenciyi mutlu edecek kadar bağış toplamak.

İnsan İletişim Derneği Bir Çift Mutluluk projesi insan iletişim derneği

Dünya Sağlık Örgütü (WHO)’nün raporlarına göre, her yıl beş yaşın altındaki 6 milyon çocuk açlık sebebiyle hayatını kaybediyor. Sadece 10 yılda tüm Türkiye nüfusunun yok olduğunu düşünün…

Hayatta kalmayı şu an için başarmış olan aç çocukların durumu da en az bu kadar vahim. Yetersiz veya yanlış beslenme sebebiyle 2030 yılına kadar yaklaşık 500 milyon çocuk açlık nedeniyle oluşan kalıcı hasar riskiyle karşı karşıya. WHO, “İki yaşından sonra, bunun etkilerini geri çevirmek neredeyse imkansız” diyor.

İnsan İletişim Derneği - Bir Çift Mutluluk projesi

İnsan İletişim Derneği’nin amacı, 6 milyon masum “acıktım” haykırışına karşı çaresiz kalan anne ve babaların seslerini sizlere daha kolay duyurmak, hislerini daha net aktarmak. Bugün bir çocuğa sponsor olarak sadece o çocuğa değil, en değerli varlıklarının gözleri önünde eriyip gitmesine seyirci kalma çaresizliğinde olan bir aileye de destek olabilirsiniz.

https://www.insaninternational.org/tr‘a tıklayarak açlık sınırındaki çocukları ve onların hikayelerini inceleyebilir ve içlerinden seçeceğiniz birine sponsor olarak destek olmaya hemen şimdi başlayabilirsiniz.

Kendini insana adayan İnsan İletişim Derneği (İnsan Platformu) kurucuları kimler?

Kıvanç Kılıçer

Kıvanç Kılıçer İnsan İletişim Derneği

Kıvanç Kılıçer, 1978, İstanbul doğumlu. 2000 İTÜ İşletme Fakültesi, İşletme Mühendisliği Bölümü mezunu. Yönetim Bilişim Sistemleri üzerine Yüksek Lisans Programını tamamlamış olup İTÜ Uzaktan Algılama Doktora Programına devam etmektedir. Sektöründe lider birçok uluslararası firmanın yönetici ve genel müdür pozisyonlarında çalıştıktan sonra reklam sektöründe kendi işini kurmuş ve beş yıldır başarıyla yönetmektedir. Toplumun farklı kesimlerinde oluşan ihtiyaç uçurumunu ve bireylerin gelire göre değişkenlik gösteren tüketim alışkanlıklarını gözlemlemiş, değer kavramının izafiyeti konusunda edindiği bilgi ve tecrübeyi paylaşma hedefi ile yola çıkarak projenin gelişim süreçlerinde aktif rol oynamıştır. Şu an İnsan İletişim Derneği’nde Yönetim Kurulu Başkanı olarak görev yapmaktadır.


Seda Diren

Seda Diren İnsan İletişim Derneği

Seda Diren, 1986, İstanbul doğumlu. 2005 Kadıköy Anadolu Lisesi, 2009 YTÜ Mimamrlık Fakültesi, Şehir ve Bölge Planlama Bölümü mezunu. YTÜ, FBE Kentsel Mekan Organizasyonu ve Tasarımı Yüksek Lisans Programı’na devam etmektedir. 2009 yılından bu yana görsel tasarım konusunda uzmanlaşmış olup, son 4 yıldır lüks tüketim sektöründe, görsel tasarım ve organizasyon konusunda yönetici konumunda çalışmaktadır.

Öğrenim hayatı süresince Anadolu’nun çeşitli illerinde bulunma ve özellikle kız çocuklarının eğitim şartları konusunu yakından gözlemleme şansı olmuş, bu şartların iyileştirilmesine katkı sağlama motivasyonuyla projenin geliştirilmesinde aktif rol oynamıştır. Projeye ait grafik ve web tasarımlarını gerçekleştirmekte olup, şu an İnsan İletişim Derneği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı olarak görev yapmaktadır.

Can Gökçeatam

 Can Gökçeatam İnsan İletişim Derneği

Can Gökçeatam, 1976, Ankara doğumlu. 2009 Bowling Green State University A.B.D. Görsel İletişim Teknolojisi Bölümü mezunu. Yine A.B.D’de Rockwell Otomasyon’un yazılım bölümünde kullanıcı ara birimi tasarımlarında ve Texas ve Colorado eyaletlerinde çeşitli fotoğraf stüdyolarında stajlarını tamamlamıştır. Görsel iletişim teknolojilerinin her alanında geniş bilgiye sahip olmasına karşın, kendisi fotoğraf, web tasarımı ve programlaması üzerine uzmanlaşmayı tercih etmiştir. Alanında çok çeşitli konularda çalışmış olmanın verdiği tecrübeyle aynı zamanda teknoloji danışmanlığı da yapmaktadır. İnsan İletişim Derneği’nin web sitesinin ve veritabanlarının oluşturulmasında katkıları olmuştur. Şu an kurucu üye olarak, İnsan İletişim Derneği’nde IT direktörü olarak görevini sürdürmektedir.

İnsan İletişim Derneği - Bir Çift Mutluluk projesi

Yardım bekleyen okulların listesi için tıklayın

İnsan İletişim Derneği – Bir Çift Mutluluk projesine destek olmak için Turkcell hattınızdan İNSAN yazıp 9170‘e kısa mesaj gönderdiğinizde 5 TL bağış yapabiliyorsunuz.

https://www.insaninternational.org/tr


Editör notu: İnsan İletişim Derneği, OHAL sebebiyle kamu spotları onayları bekletildiği için yürüttükleri Bir Çift Mutluluk projesini duyurmakta zorlandıklarını belirtiyorlar. Daha çok paylaşarak isminin ve projenin daha çok duyulmasına, böylece ihtiyaç sahibi çocuklarımız için daha çok bağış toplanmasına katkıda bulunabilirsiniz.


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.