Mete Akyol hayatını kaybetti: Gazeteci yazar Mete Akyol kimdir?

Gazeteci-yazar Mete Akyol, 81 yaşında İstanbul’da hayatını kaybetti. Akyol, tutuklu bulunan gazetecilere destek amacıyla Silivri Cezaevi önünde evinden getirdiği sandalyesine oturarak ‘Umut Nöbeti’ni başlatmıştı.

Mete Akyol hayatını kaybetti: Gazeteci yazar Mete Akyol kimdir?

Başkent Üniversitesi Mütevelli Heyet Üyesi ve Bütün Dünya Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Akyol, Ankara’ya gitmek için sabah saatlerinde İstanbul Ataşehir’de aracına bindiği sırada direksiyon başında fenalaştı.

Hastaneye kaldırılan Akyol, yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı.


Gazeteci-yazar Akyol’un yakın arkadaşı Yunus Demir, “Merhum, Ankara’ya gitmek için aracına bindiği sırada direksiyon başında fenalaşınca Ataşehir Memorial Hastanesi’ne kaldırıldı. Ancak sabah saat 10.00 civarında vefat etti” dedi.

Demir, Akyol’un cenazesinin ne zaman kaldırılacağının akşam saatlerinde belli olacağını söyledi.

Başkent Üniversitesi’nden yapılan açıklamada da Mete Akyol’un hayatını kaybettiği belirtilerek, “Merhuma Allah’tan rahmet, sevenlerine, yakınlarına ve üniversite çalışanlarına başsağlığı diliyoruz” denildi.

mete akyol kimdir
Akyol, tutuklu bulunan gazetecilere destek amacıyla Silivri Cezaevi önünde evinden getirdiği sandalyesine oturarak “umut nöbeti”ni başlatmıştı.

Mete Akyol kimdir?

1935 yılında Ordu’da dünyaya gelen Mete Akyol, Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi’nin İngiliz Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu.

1951 yılında Ulus gazetesinin çocuk sayfasında çeviriler yaptı. 1953 yılında Hürriyet gazetesinin Tarsus muhabiri olarak göreve başladı.

Akyol, tutuklu bulunan gazetecilere destek amacıyla Silivri Cezaevi önünde evinden getirdiği sandalyesine oturarak “umut nöbeti”ni başlatmıştı.

1959’dan 1994’e kadar Milliyet, Öncü, Hürriyet, Dünya, Günaydın, Sabah gazetelerinde muhabir, röportaj yazarı, köşe yazarı, genel yönetmen ve yayın genel yönetmeni olarak değişik görevlerde bulundu.


TRT 1, TRT 2, NTV ve TV8 televizyonlarında çeşitli programlar yapan Akyol, İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi, Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi ve Başkent Üniversitesi’nde gazetecilik dersleri verdi. Akyol’un, 5’i gazetecilik deneyimlerini aktardığı 6 kitabı bulunuyor.


Editor
Haber Merkezi ▪ İndigo Dergisi, 19 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. Amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. Ayrıca İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İndigo Dergisi herhangi bir çıkar grubu, ideolojik veya politik hiçbir oluşumun parçası değildir.