Sağlıklı bir cilt için 10 mucize besin!

Doğru beslenme ile hem sağlıklı bir bedene hem de sağlıklı bir cilde sahip olmak mümkün. Tüketilen besinler cilde uygulanan kremlerden çok daha etkili. Doğru ve sağlıklı beslenerek genç ve parlak bir cilde sahip olabilir ve cildinizi kırışıklıklara karşı koruyabilirsiniz.

Sağlıklı bir cilt için 10 mucize besin!

Uzman Diyetisyen İpek Ağaca Özger güzel bir cilt için beslenme önerilerinde bulunuyor. İşte Özger’in tavsiyeler;

1- Yumurta: İçeriğindeki Biotin ve B12 vitaminleri sayesinde


cilt sağlığı

2- Ceviz: (Omega 3 yağ asidi içerir. Cildin elastikiyetini sağlar.)

3- Turuncu renkli meyve ve sebzeler (Havuç, kuru kayısı, balkabağı, hurma): Yüksek A vitamini içerikleri ile cilt dostu besinlerdir. Cildi ultraviyole ışınlarına karşı korur. Ayrıca kuvvetli antioksidanlara sahip olduğu için cildinizi kırıştırmaya sebep olacak serbest radikallerle de savaşır

4- Kırmızı et: Çinko ve demir içeriğinden dolayı cilt sağlığını korumada ve geliştirmede etkilidir. Haftanın 2 günü kırmızı et tüketmeye özen gösterin.

5-  Süt ve süt ürünleri: Başta çinko olmak üzere zengin mineral içeriği sebebiyle sağlıklı cilt üzerinde etkilidir. Her gün ortalama 2-4 porsiyon süt ve ürünleri(yoğurt,ayran,cacık,kefir) tüketmeyi ihmal etmeyin.

6- Balık: Ton balığı ve balığı başta olmak üzere omega 3 içeriğinden dolayı haftanın 3 günü mevsim balığı tüketmeye özen gösterin. Omega 3 yağ asitleri, cildin nemlenmesine katkı sağlar.


7- Mor renkli meyveler (Dut, Böğürtlen, ahududu, Yaban Mersini): Cilt dokusunu besleyen kılcal damarları koruyan ve kuvvetlendiren flavonoid dut-böğürtlen tipi meyvelerde bol miktarda bulunur. Kan dolaşımına faydalı olan bu meyveler cildinizin geç yaşlanmasını sağlar; cildi oluşabilecek kırışıklara karşı korur.

8- Kefir: Probiyotik özellikli kefirde cilt dostu bakteriler bulunmaktadır. Cildi hem iç hem de dış yönden düzenler ve onarır.

9- Zeytinyağı: Omega-9 kaynağı olan zeytinyağı cilt sağlığı üzerinde olumlu etkilidir. Özellikle yaşa bağlı cilt kırışıklığından korunmada etkilidir.

10- Su: cildin nem dengesinde büyük rol oynar. Sağlıklı bir cilt için her gün ortalama 2 litre su için.

Nemlendirici etkili yumurta akı maskesi

Yumurta akını sadece yağlı ve sivilceye yatkın ciltlerde kullanmak şart değil. Cildi nemlendiren ve nemi tutmasını sağlayan bu maskeyle kuru cildinizin daha nemli ve yumuşak olmasını sağlayabilirsiniz.

Bu maske için ihtiyacınız olan malzemeler; 1 yumurta akı, 1 avokadonun çeyreği ve 1 çay kaşığı sade yoğurt.


Avokadoyu çatalla ezdikten sonra yoğurt ve yumurta akıyla iyice karıştırın. Maskeyi yüzünüzde 15 dakika bekletip ılık suyla yıkayın ve yüzünüzü kuruladıktan sonra nemlendirici sürün. Avokado bulamazsanız onun yerine muz kullanabilirsiniz.

Cilt güzelliği ve sağlığının sırrı nedir?


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.