Avrasya Tüneli isyanı: Adamlar bize yolu parayla satıyor!

Avrasya Tüneli’nin açılışından sonra bir vatandaş tepkisini video çekerek gösterdi. Vatandaşın Ak Parti’ye yönelik “hizmet” isyanı sosyal medyada trend oldu. İşte o video…

Peki Avrasya Tüneli ve diğer projeler gerçekten ‘hizmet’ mi? Sosyal medyada bir vatandaş, AKP’nin ‘hizmet’ olarak addettiği bu projelere yönelik bir video çekti. ‘Bakkal’ hesabıyla durumu izah eden vatandaş, ‘artık uyanın’ diyerek sitem etti. “Parasını ödediğin şeye hizmet denmez; hizmet bedava olur” sözleriyle tepki gösterdiği o video…

“Uyanın artık! Adamlar bize yol yapmadı, yolu parayla sattı”

Vatandaş çektiği videoda şöyle dert yandı:


“Ben bu zihniyeti anlamıyorum. İstanbul’dan Bursa’ya gitmek 90 TL. Ben bu hizmet dediğiniz şeylerin hepsini parasını ödeyerek kullanıyorum. Ben bir otele gittiğimde, otelde kaldığımda otelci bana kıyak mı geçmiş oluyor? Bakkala gittiğimde parasıyla ekmek aldığımda bakkalcı bana kıyak mı geçmiş oluyor? Kipa’dan parasıyla çorap aldığımda, Kipa bana kıyak mı geçmiş oluyor? Devlet de size kıyak geçmiş olmuyor! Ne yapılıyorsa, parasını vatandaştan çıkıyor. İstanbul’dan Bursa’ya gitmek 90 lira olmuş, bazı arkadaşlar hala buna sevineceğim diye uğraşıyorlar. Arkadaş bir kendinize gelin ya! Kendi paranızla yapıyorsunuz ne yapılıyorsa! Biraz kafanızı kullanmaya çalışın. Parasını vererek satın aldığımız şeyler. “Adam yol yaptı” deniyor. Adamlar bize yol yapmadı, yolu sattı! Adamlar bize yolu parayla satıyor! Adamlar bize yol falan yapmadı, parayla satacakları otoban yaptı. İnşallah bunu anlarsınız günün birinde.”

Avrasya Tüneli isyanı: Adamlar bize yolu parayla satıyor!

Avrasya Tüneli geçiş ücreti ne kadar?

Tünelden geçiş otomobiller için 4 dolar+KDV, minibüsler için 6 dolar+KDV karşılığı Türk Lirası olacak. Tünel hem Avrupa-Asya, hem de Asya-Avrupa yönlerinden ücretli olacak. Ücret toplama sadece otomatik sistemler üzerinden yapılacak. OGS ve HGS kullanıcıları için farklı şeritler olmayacak, tüm şeritlerden geçiş yapılabilecek. Tüneli günde ortalama 100 bin aracın kullanması öngörülüyor. Avrasya Tüneli‘ni yalnızca otomobil, minibüs ve kamyonet gibi hafif araçlar kullanacak. Tünele ağır taşıtlar, motosiklet, bisiklet ve yayalar giremeyecek.

Yavuz Sultan Selim Köprüsü açıldı: İstanbul 3. Köprü geçiş ücreti ne?

Yavuz Sultan Selim Köprüsü geçiş ücreti

Otomobil : 9.9 TL (3 dolar)

Ağır Vasıta : 13.20 TL (4 dolar)

Otoyol Km başı : 24 Kuruş (0.8 dolar)

Not: Ağır tonajlı araçların geçiş ücreti aks aralığına göre değişiklik gösterebilir.


Yavuz Sultan Selim Köprüsü Otoyol Kullanımı:

Kurtköy-Akyazı arası (169 km) kullanım 22 lira, kilometre başına 13 kuruş.

Kınalı-Odayeri arası (88 km) kullanım 12 lira, kilometre başına 13 kuruş.

Osmangazi Köprüsü ücret skandalı

İstanbul’u Bursa ve İzmir’e bağlayan Osmangazi Köprüsü bayram tatili boyunca ücretsizken günde ortalama 95 bin araç geçiş yaptı. Ancak tatil bitince 25 dolarlık yanı 88 TL’lik geçiş ücreti devreye girince geçişler ciddi oranda azaldı. Osmangazi Köprüsü adeta boş kaldı. Türk – Japon ortaklığında yapılan köprü için devletin işletmeye araç garantisi verdiği ortaya çıktı.

Osmangazi Köprüsü'nden geçseniz de geçmeseniz de 4o dolar cebinizden çıkacak. Nasıl mı?

Günlük ortalama 40 bin araç köprüyü kullanmazsa araç başına 40 dolarlık zarar şirkete hazineden ödenecek. Yani köprüyü kullansa da kullanmasa da vatandaşın cebinden çıkacak.

Ulaştırma Bakanı: Evet, geçmeyen de para ödeyecek

Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan, geçiş ücreti günlerdir tartışılan Osmangazi Köprüsü ile ilgili “Geçseniz de geçmeseniz de para ödeyeceksiniz” dedi.


2010 Eylül tarihli sözleşmede, körfez köprü geçiş ücreti olarak belirlenen 35 dolarlık bedel için 2008 yılı baz alınmış. Ücret her yıl ABD’deki tüketici fiyatları endeksindeki artış kadar yükseliyor. Haziran sonu 39 dolara ulaşan rakam yıl sonunda 40 doları bulacak.

Yavuz Sultan Selim Köprüsü geçiş ücreti ne?


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.