Fotoğraf sergisi: Işık ve Gölge 2016 Seçkisi

İstanbul Fotoğraf Galerisi bünyesinde gerçekleştirilen Timurtaş Onan Fotoğraf Atölyesi katılımcılarının fotoğraflarından oluşan “Işık ve Gölge 2016 Seçkisi” adlı sergi 13 Aralık’ta sanatseverlerle buluşuyor.

Fotoğraf sergisi: Işık ve Gölge 2016 Seçkisi

Zamanın Kıyısından Günışığı Yansımaları

Sergide her fotoğrafçıdan fine art koleksiyon kağıdına basılı 2 şer siyah/beyaz fotoğraf yer alıyor. Ayrıca sergi kitabında her fotoğrafçıdan dörder eser yer almaktadır.

Sergide yer alan fotoğrafçılar

Işık ve Gölge 2016 Seçkisi

Rafet Akalın, Gürkan Akıncı, Emel Arısan Yöney, Pınar Ballıkaya, Bige Baykoca Süslü, Beril Baytan, Fethi Baytan, Sinem Büte, Didem Büte Bahçecik, Caner Bostancı, Gürkan Emecan, Kaan Gürsal, Meltem İnanç, Vanda Kandiyoti Şalom, Seyhan Kırca, Mert Kitapçı, Niso Maçoro, Okan Özbilen, Erdal Seyhan, Tania Sisa, Nesrin Şahin, Tülin Şahin Safi, Esra Tunçel Akalın, Özlem Uçarkuş, Mümtaz Uysal, Hülya Üçpınar, Seda Welsh, Güneş Yalkın ve Aslıhan Yoğurtçu.


Fotoğraf sergisi

“Fotoğraf, zamanın dikkat ve harmonisi, ışık ve gölgenin kombinasyonudur” diyen Edouard Boubat’dan, “Ben insanlardan başka bir şey fotoğraflamıyorum ve bunu belirli bir şekilde yapıyorum, genellikle ters ışıkta” diyen Sebastiao Salgado’ya kadar bir çok usta, “kalemi yerine ışığı kullanan bir şair gibi” belgesel tadında insan hikayeleri anlatan fotoğraflar ortaya koymuştur.

Fotoğraf sergisi

Timurtaş Onan Işık ve Gölge Atölyesi katılımcıları

Bu kez siyahı, beyazı, lekeyi ve ışığı büyülü bir şekilde kullanarak, geçmişin ve bugünün ustalarına yaraşır güzellikte fotoğraflar çektiler. Yaşanmakta olan her anın tükenip solduğu bir zamanı kaydederek düşsel bir imgeye dönüştürmeye ya da en sade ifadeyle “anı yakalamaya” çalıştılar. Grubun fotoğraflarında, varlığından haberdar dahi olmadığımız, akıp giden zamanın kıyısındaki insanları kimi zaman bulutların, sislerin, ağaçların ve dalların arasından; kimi zaman dar mekanların, atölyelerin tozlu pencerelerinden sızan ışığın içinden, görsel bir metafor olarak algılıyoruz.


Fotoğraf sergisi

Bazıları oldukça zengin, ayrıntılı bir figür dünyası; bazılarıysa gayet sade ve şık yansımalar olarak karşımızda. Fotoğraflar, büyük kent yaşamının kaosunda ayrı hayatlar sürdüren insanların, birbirine dokunan öyküleri üzerinden, olan biteni acısı ve güzelliğiyle içtenlikle anlatırken, dünyaya ve insane dair dokunaklı bir panoramada, gündelik yaşamdan tarihi detaylara kadar uzanan pek çok uç ahenk içinde birbirine dolanmış. Bu birliktelikten de hayatın gerçekleri olarak, karşımıza küçük insan hikayeleri ortaya çıkmış.

Timurtaş Onan’ın sürekli kalite arayışı ve son dokunuşlara özenli yaklaşımı ile oluşturulmuş bu seçkide, fotoğrafçılar bitmek bilmeyen enerjileri ve geleceğe dönük yeni bakış açılarıyla zamanın ruhunu yakalamayı başarıyor.


13 Aralık 2016 saat 19:00’da açılacak “Işık ve Gölge Seçikisi” sergisi, 7 Ocak 2017 tarihine kadar İstanbul Fotoğraf Galerisi’nde görülebilir. Adres: Katip Mustafa Çelebi Mah. Tel Sok. N:8/2 Beyoğlu İstanbul

Mehmet Güler sergisi 1 Aralık’ta Tem Sanat Galerisi’nde


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.