Astroloji: Yılın ilk dolunayı burçları ve ülkemizi nasıl etkiliyor?

Yengeç burcunda gerçekleşen dolunayda İkizler burcu yükseliyor. Peki yılın ilk dolunayı tüm burçları nasıl etkileyecek? Dolunayın Türkiye’ye etkileri nasıl olacak?

Astroloji: Yılın ilk dolunayı burçları nasıl etkiliyor?

İkizler burcu doğasında, yakın çevremiz, iletişim konuları, bilgilerimiz ve sözlerimiz aracılığıyla katılıyoruz dolunaya.

William Lilly’e göre zihnin acıları, korkuları anlamına gelen 8. evdeki anaretik derecedeki Merkür ile dolunay, acı ve korkunun eşlik ettiği sonlanmalara işaret ediyor. Ne kadar söz varsa düne ait, bizi kısırlaştıran ne varsa bitirip, şimdi yeni şeyler söyleme zamanı.

Dolunayda maddi-manevi değerimiz, aşkımız, çocuğumuzla ilgili konular ve üretkenliğimiz kriz başlıkları arasında. Yay burcundaki Merkür ile bizden beklenen, bu konulara daha geniş perspektiften bakmamız ve daha idealist düşünmemiz.


İdeallerimizle örtüşmeyen her şeyden özgürleşebilmemiz için Acumen sabit yıldızının etkisiyle bizi zayıflatan saldırılara maruz kalabilir ya da biz başkasına sözel saldırıda bulunabiliriz. Burada daha kaliteli bir iletişim için Osho’ya kulak vermek gerek:

“Sana söylenen sözleri ya da ağzından çıkmadan önce düşünce olarak zihninden geçenleri önce izle; onlara değer biçerek, kıymet vererek, kötüleyerek bir katılımcı haline gelme, hiç bir tavır alma. Düşüncelerini gökyüzünden geçen bulutlar gibi izlemelisin. Bulutlar hakkında yargıda bulunmazsın; bu siyah bulut kötü, şu beyaz bulut ermiş gibi diye. Bulutlar buluttur, onlar ne iyidir ne kötüdür. Tanıklığın ölçüsünde, öfkenin kontrolünü elinde tutarak, karşındakinin kuklası olmaktan kurtulursun.”

astroloji dolunay ocak 2017 burçlar

Dolunay en çok hangi burçları etkilenecek?

Dolunay öncü burçlar olan Koç, Yengeç, Terazi ve Oğlak burçlarını daha çok etkileyecek. Özellikle 5-12 Ocak doğumlu Oğlaklar, 5 -12 Nisan doğumlu Koçlar, 7-14 Temmuz doğumlu Yengeçler, 10-17 Ekim doğumlu Teraziler büyük dönüşüm yaşayabilirler. Dolunayın etkisini burcunuza ve yükselen burcunuza göre okuyabilirsiniz.

Koç burçları

Aile-iş aksında gerilim yaşayabilirsiniz. İş yerinizde otorite figürleri tarafından güçlü bir dönüşüm söz konusu olabilir. İşiniz gereği ev değişikliği ihtimali olabilir. Arkanızdan çevrilen işler yüzünden bir süredir kendinizi güçsüz hissediyor olabilirsiniz. Kredileriniz, ödemeleriniz sizi ani çıkışlardan koruyacak. İkili ilişkilerde karşı tarafı çok zorladığınızın farkına varın, sert bir karşılık alabilirsiniz.

Boğa burçları

Yakın çevrenizde bir gerilim yaşayabilirsiniz. Sosyal çevrenizde yaptığınız fedakarlıklar size kayıp getirmiş olabilir. Umutlarınızdan vazgeçiren olaylar yaşamış olabilirsiniz. Çalışma ortamınızda uyumlu olmakta zorlandığınız, içten isyan ettiğiniz konularda da sağlık sorunu yaşama ihtimalinizin olduğu bir süreçtesiniz. Çocuğunuz varsa, onunla ilgili bir para çıkışı zorluyor olabilir. Dış ticaret, hukuk ya da akademi ile ilgili konularda zorlu bir dönüşüm içindesiniz.

İkizler burçları

Yazının aslını okuyabilirler.

Yengeç burçları

İkili ilişkiler, ortaklık alanında bir gerilim yaşayabilirsiniz. Aslında hayatınızın her köşesinde yani ev ve iş alanında da inisiyatif almanız gereken durumlar söz konusu. Çalışma ortamınızda sözel saldırılara maruz kalabilir ya da siz bir çıkış yaşayabilirsiniz, uzunca bir süredir iş yerinizdeki kısıtlamalar sağlığınızı da etkilemiş olabilir. İnandıklarınızdan vazgeçirecek deneyimler yaşamaktasınız, kardeşinizin çalışma ortamı ya da sağlığı, eşinizin sözleri de enerjinizi düşüren konular arasında olabilir.

Aslan burçları

Çalışma ortamınız ya da sağlık alanınızda bir gerilim yaşayabilirsiniz ve bu sizi bilinçaltınızda çözümlenmemiş bir konu başlığına götürebilir. Para çıkışınızla ilgili uzun süredir bir belirsizlik ve kayıp söz konusu. Değişen hayat felsefeniz yakın çevrenize uyum sağlamanızı zorlaştırıyor, sizin yeni iletişim dilinize alışmakta zorlanıyor olabilirler. Çalışma hayatınız ve sağlığınız güçlü bir şekilde dönüşüyor. Çocuklarınızla ilgili ya da hobi alanınızda, sahnede olduğunuz konularda sorumluluk alıyorsunuz. Bu süreçte sözel saldırıya maruz kalabilir ya da maruz bırakabilirsiniz.

Başak burçları

Sosyal çevrenizde bir gerginlik yaşayabilirsiniz. İkili ilişkiler alanında uzun süre fedakarlık yapmış ve bunun sonucunda ilişkinizden vazgeçmiş olabilirsiniz. Çocuklarınızla ilgili ya da hobi alanınızda, sahnede olduğunuz konularda dönüşüyorsunuz. Para konularını da dengeye getirmekte zorlanabilirsiniz. Bu süreçte hayatınızı yeniden yapılandırmanız size güç verecek, sorumluluğunuzu bilmenize yardımcı olacaktır.

Terazi burçları

Siz de hayatınızın dört köşesinde, iş, aile, evlilik alanında bir gerilim hattındasınız. Yakın çevrenizde sözel saldırıya maruz kalabilir ya da siz maruz bırakabilirsiniz, bu sizi kökten değiştirecek güce sahip. İkili ilişkiler alanında ise karşı tarafın dengesizliği sizi yoruyor olabilir, bir yandan bireyselleşmenize yardımcı da oluyor. Evinizde ve hayatınızın temelini oluşturan konularda ciddi bir dönüşüm içerisindesiniz. Çalışma ortamınızda yaptığınız fedakarlıklar sonucu yaşadığınız kayıplar sağlığınızı etkilemiş olabilir.

Akrep burçları

Hayat felsefenizi değiştirecek, yabancılarla ilgili işler, hukuk, dış ticaret ve akademi konularıyla ilgili bir gerginlik yaşayabilirsiniz. Parasal anlamda ve kendinize verdiğiniz değerde uzunca bir süredir sıkıntı yaşıyorsunuz ve bu size kendi değerinizin sorumluluğunu almanız için baskı yapıyor. Yakın çevreniz, iletişim dilinizde dönüşüyorsunuz. Çocuğunuzla ilgili, aşkla ilgili konularda yaptığınız fedakarlıklar sizi kayba uğratmış olabilir. Sanat-yaratıcılık gerektiren konularda ise kendinizi aşmış olabilirsiniz sadece dağınık bir enerji söz konusu olabilir. Eşiniz ya da ortağınız sizi hayal kırıklığına uğratmış olabilir ya da iş kazancıyla ilgili zorlandığı bir dönem söz konusu.

Yay burçları

Para çıkışınızda, ortak kazanç alanınızda bir gerilim yaşayabilirsiniz. Maddi konularınızı ve kendi değerinizi güçlü bir şekilde dönüştüreceksiniz. Bir süredir bedeninizde bir yapılanma yaşıyorsunuz, sağlık sorunu yaşamış ya da yaşamakta olabilirsiniz. Ailenizle ilgili bilinçaltınıza ittiğiniz konular, çocuğunuzda ya da aşk ilişkinizde, hobi alanınızda karşınıza çıkıyor olabilir. Çalışma ortamınızda farkınızı göstermek istiyor ve karşılığını alamayınca da isyankar davranıyor olabilirsiniz, bu durum sağlığınızı da etkileyebilir.

Oğlak burçları

İkili ilişkiler alanında bir gerilim yaşayabilirsiniz. Siz güçlü bir şekilde dönüşmekte olduğunuz için bu karşı tarafı zorlamakta. Yakın çevrenizde, iletişim dilinizde uzun süredir çok affedici olmanın kayıplarını yaşadınız. Uzun süredir hayatınızı alt üst edecek kararlar alma, özgürleşme isteği içindesiniz. Bilinçaltınızı yeniden yapılandırdığınız bu zorlu dönemde rüyalarınızda kavga ettiğiniz kişilere, konulara dikkat edin. Kariyerinizde uyumlu olmakta zorlandığınız bir dönemdesiniz.

Kova burçları

Çalışma ortamınızda ya da sağlığınızı etkileyecek bir gerilim yaşayabilirsiniz. Bilinçaltınızdaki güçlü dönüşüm hastalık yoluyla aktive oluyor olabilir. Uzun bir süredir kendinize verdiğiniz değer ile ilgili fedakarlık yapmış ve bundan dolayı kayıp yaşamış olabilirsiniz. Hayat felsefeniz genişledikçe, yakın çevrenizde, iletişim dilinizde daha asi olabilirsiniz. Bu enerjiyi kendi özgünlüğünüzü daha pozitif bir şekilde ifade etmek için kullanabilirsiniz. Sosyal çevrenizde sorumluluk almanız gereken durumlar olmuş olabilir, umutlarınızın sorumluluğunu almak sizi dengeye getirecektir.

Balık burçları

Aşk hayatınızda, çocuğunuzla ilgili ya da sahnede olduğunuz konularda gerilim yaşayabilirsiniz. İkili ilişkilerde uzun süredir yaptığınız fedakarlıklar size kayıp yaşatmış olabilir, daha mantıklı ve gerçekçi olmanız gerekmekte. Hayatınızda yön duygunuzu kaybetmiş ve iş alanınızda ciddi sıkıntılar, sorumluluk almanız gereken durumlar yaşamış olabilirsiniz. Dolunay etkisinde iş alanında sözel saldırıya maruz kalabilir ya da siz başkalarını buna maruz bırakabilirsiniz, dikkatli olun. Sosyal çevreniz, işten kazancınızda, umut ve hayallerinizde büyük dönüşüm yaşayacaksınız.

astroloji dolunay ocak 2017 burçlar

Dolunaya özel Access çalışması

Duygusal güvence arayışımı korumak için bana hizmet etmeyen, bırakamadığım ne varsa, onlardan, o kişilerden, bağımlılıklarımdan kurtulsaydım hayatım neye benzerdi? Hayatımda hareketsizliğe yol açan güvensizliğe, varsa, başkalarını aşırı duygusal tepkiler göstererek yönetme şeklime, kendini sınırladığım tüm korkulara, şimdiki andan kaçınmak için geçmişi kullanmama neden olan her ne varsa godzilyon kez yıkıp yaratımını iptal ediyorum. Poc&pod

Access sonrasında iyileştirici onaylamaları yapabilirsiniz:

★ Başkalarını kontrol edemem ama kendimi kontrol edebilirim.

★ Geçmişi bırakarak, bugünle daha etkili bir biçimde başa çıkarım.

★ Yönetimi ve sorumluluğu üstlendiğim zaman, kazanırım.

★ Özsaygı hissettiğim zaman doğru yoldayım.

★ Kimseye bel bağlamadan kendime bakabilirim.


★ İçsel varoluş halimden ben sorumluyum.

astroloji dolunay ocak 2017 burçlar

Dolunayın Türkiye’ye etkileri

Dolunay Türkiye haritasında açık düşmanlıklar alanından halkı etkileyecek gerilimlere işaret ediyor. 29 derecedeki Merkür Türkiye haritasında halkı ifade eden Ay’ın tam karşısında yer alıyor ve kayıplara işaret ediyor. Her güne yeni bir korkuyla uyandığımız bu günlerde umarım bu sert açıları olay bazında yaşamayız.

Ay üçüncü evde Yengeç burcunda, yakın çevremizde, iletişimimizde duygusal güvence arayışımızı anlatır, bilinçaltımızın etkisi de söz konusudur. Yengeç burcuna özgü duygusal hafızamız devrede diyebiliriz. Güneş dokuzuncu evde Pluton ile kavuşumda. Yüksek bilgin, hayat felsefen aracılığıyla bilincinde dönüş diyor. Ay-güneş karşıtlığı bu kez dönüşüme direncin hikayesini yazıyor. Yengeç-oğlak aksında gerçekleşen dolunay, bebeğin anne karnından dış dünyaya geçişini anlatan doğum gibi sancılı, ilk nefeste ağlıyoruz.

Yengeç sembolü ve enerjisi

Yunanlılar Yengeç burcu için kaplumbağa sembolünü kullanmışlardı. Hem yengeç hem de kaplumbağa sırtındaki sert kabuğun altında yumuşak bir karın taşır. Kaplumbağalar korktuklarında kabuklarına gizlenirler, bu da burcun özelliklerinden biridir.

https://www.youtube.com/watch?v=n9NxJzW2zs0

Gökyüzünde Jüpiter, Uranüs ve Pluton t-kare açı kalıbı ne diyordu? Sistemde işine yaramayanı ayıkla, inancında özgürleş, içinden sana ait olanı bul ve ona dönüş.

Dolunaya eşlik eden bu üçlü özgürlüğümüz, orijinalliğimiz, gücümüz ve inancımız arasında da bir denge kurmamızı istiyor. Dolunay ile bu t-kare, büyük kareye dönüşüyor. Dördüncü ayağı oluşturan Ay, Pollux yıldızı ile irtibat kurarak öğrenme ve keşif sürecinin acı veren kısmını gösteriyor. Büyük kare açı kalıbı öncü burçlarda olduğu için etkileri de hızlı olacaktır, inisiyatif almamız gerekmektedir. Uranüs Betelgeus sabit yıldızıyla paralel. Bu yıldızın sunduğu pürüzsüz başarı, Satürn üçgeninin etkisiyle eskiyle yeniyi, geleneksel olan ile sıradışılığı dengeleyerek, değişim azmiyle ve disipliniyle gelebilir.

Her şeyden kaçmak, dağılmak, umutlardan vazgeçmek yerine sorumluluk almak…

Balık burcundaki stelyum, her şeyden kaçmaya, dağılmaya müsait modumuzu anlatıyor, umutlarımızdan, hayallerimizden vazgeçmek üzereyiz. Kiron-Satürn karesi, yaptığın fedakarlıklarda kendi sorumluluğunu almazsan yaralanırsın diyor. Satürn Ras Alhague sabit yıldızı ile irtibatta, sosyal çevremizden ve hayatımızla ilgili hayallerimizden vazgeçişimize dair yaraları iyileştirmek istiyoruz.

Güneydüğüm Hebe ile paralel, başkalarını desteklerken oyalanma ve gecikme yaşadığımızı anlatıyor.

astroloji dolunay ocak 2017 burçlarJüpiter 6. evde

Hizmet alanımızda, ikili ilişkilerde uyumlu olmak adına kendi biricikliğimizden vazgeçmemeyi anlatıyor Uranüs karşıtıyla. Jüpiter Şiva ile kavuşumda yıkılma ve yeniden bir şekle dönüşmeyi ifade ediyor.

Dolunaya Mars-Kiron kavuşumu köprü kuruyor. Engellerin yanından süzülüp giden Balık burcundaki Mars ile Kiron’un kavuşumu özgürlüğe, gerçeğe, anlamaya, bilgiye ve hayatı içselleştirmeye içgüdüsel bir eğilimimiz olduğunu; Jüpiter ile Uranüs karşıtlığına köprü kuran Satürn ise sorumluluğunu alabileceğimiz ideallerimiz ölçüsünde başkaldırmamız gerektiğini anlatıyor. Jüpiter’in yönetimindeki Balık’taki Mars yumuşak geçişi sağlıyor, uyuşmuş ayağımızla ilk adımı atmak gibi bir etkisi var.

astroloji dolunay ocak 2017 burçlarHidalgo MC ile kavuşumda

Kendi inançlarımızı cesurca ifade etmemiz gerekiyor. Urania da MC ile kavuşumda mantık ve rasyonelliği vurguluyor.

astroloji dolunay ocak 2017 burçlar

İlişkilerdeki melodiye bu sözler eşlik ediyor: Bir ayrılık şarkısı bu sessizce çal benim için

Merkür Orpheus ile kavuşumda, geçmiş aşkla olan bağlantı ve bu bağlantının aşırı romantizmi söz konusu olabilir, ayrıca bu kavuşum aşkın ölümü üzerine uzun süre kızgınlığı anlatabilir.
Satürn ile kavuşan Juno ilişkilerde sonlanma enerjisini vurguluyor. Kiron da Amor ile paralel. Geri giden Amor başkaları tarafından zorlanan koşulları göremez ve sevgi bağlantılarında uygun sınırlar koyamaz. Negatif kullanımında şiddet ve nefret verebilir.
Venüs-Neptün kavuşumu ilişkilerdeki idealizmi, koşulsuz sevgiyi anlatırken, Neptün’e karşıt yapan Proserpina ayrılık korkusunun altını çiziyor.
Ayrılmaya hazır olun. Tavan arasına şimdiden girin ve ayıklamaya başlayın. İçinizdeki çocuk, çocukluk travmalarınız, ayrılık travmalarınız, aşkınız, yazamadığınız kitaplar, çekemediğiniz filmler, söyleyemedikleriniz hepsi yüksek tansiyonda dile geliyor ve çıkış yapmaya hazırlanıyor.

Enerji Astrolojisinde Ay

Yengeç burcunun yönetici gezegeni Ay enerji merkezi kalp bölgesinde yer alır. Bu merkez, gökyüzü (üst çakralar) ve yeryüzünü (alt çakralar) birleştiren eksendir.

Bireyin bilinci bu merkezin dengede oluşuna bağlıdır. Bu merkez üçüncü enerji merkezi (Güneş) ile birlikte şifalanma ve spiritüel gelişim için en önemli merkezdir.

Doğum haritası aynı zamanda çakralarınızla ilgili bilgi verir. Doğum haritasında Ay, Yengeç burcundaki gezegenler ve dördüncü ev bu çakra ile ilgili bilgi verir. Ay enerji merkezi en hassas merkezdir çünkü Ay tüm gezegenlerin enerjilerini bir ayna gibi yansıttığından, tüm gezegenlerin dengelenmesi için bir portal görevi üstlenir.

Herhangi bir duygusal kayıp, aldatılma veya acı yaşamak kalp çakrasının tıkanmasına ve enerjinin alt çakralarda kalmasına neden olur. Eril enerjisi güçlü olan bir kişi üçüncü çakraya (Güneş çakrası) döner, gelecekte yaşanabilecek herhangi bir duygusal acıya karşı kalp çakrasına erişimi bloke ederek bir savunma mekanizması olarak manipülasyonu çözüm olarak kabul eder ve partnerleriyle ikinci çakra yani Venüs çakrası (karasevdaya tutulma, baştan çıkartma, cinsellik) yoluyla ilişki kurar. Ancak kalp çakrasına erişim olmadığından sevdası geçici bir heves olarak kalır; sevgiye dönüşmez. İhtiyaç duyduğu kişileri sevdiğini zanneder. Bir ‘kız’ için bir kadın gibi sevebilmek kalp çakrasının açık olmasını gerektirir.

Kalp çakramız kapalı olduğunda koşulsuz sevgiyi deneyimleyemeyiz. Bunun için affetme çalışmaları faydalı olur. Affettikçe, bağışıklık sisteminizin güçlendiğini düşünürseniz, bu bilgi sizi motive edebilir.

Kalp çakrası çok açık olduğunda ise kişi başkalarına karşı abartılı derecede cömert ve vericidir, bu durum kendi merkezinden ayrılmasına neden olur.

Enerji merkezleri dediğimiz çakraları dengelemek için kendinize uygun bir yöntem belirleyip, düzenli çalışmalar sonucu hayatınızda farklar yaratabilirsiniz.

Süslü olsun gökyüzünüz…


Kaynaklar: Astrolojide Temel Kavramlar, Öner Döşer – Tetrabiblos, Ptolemaios – Duygusal İyileşme, Osho – Burçlar ve Olasılıklar, Susan Miller – Enerji Astrolojisi, Dr. Lea İmsiragic – Ruhsal Astroloji, Jan Spiller (Görseller: Jose Pulido)

Astroloji: Ocak 2017 burç yorumları

2017 astroloji yorumları: Hangi burcu neler bekliyor?


Sibel Tosun
5 Nisan 1979 Bursa doğumluyum. Astrolojiye ilgim ortaokuldan beri popüler düzeyde vardı, ne zaman ki 2012 yılında bir arkadaşımdan astrolojik danışmanlık aldım, o zaman gökyüzünün hayatımdaki yansımasına, anlayamadıklarımı aydınlatmasına hayranlıkla tanık oldum ve eğitimini almaya karar verdim. 2012'den bu yana AstroArt Astroloji Okulu'nda Sevgili Hocam Öner Döşer'den eğitim alıp geçtiğimiz yaz başarıyla mezun oldum ve Uluslararası Profesyonel Astrologlar Derneği (APAI) üyeliğine hak kazandım. Üniversiteyi Eskişehir'de okudum. Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi Sinema - Televizyon bölümü mezunuyum. Televizyon programcılığı, reklam ajansında müşteri temsilciliği, sosyal medya yöneticiliği gibi medya sektörü ağırlıklı işlerde görev aldım. Şimdi ise özgürce ve severek yaptığım astroloji danışmanlığıyla her danışmanlıkta gökyüzünün ve yeryüzünün eşzamanlılığına şahit olmanın mutluluğunu yaşıyorum. 2011 yılından beri reiki, nefes, mandala, sema, radyestezi gibi çeşitli şifa çalışmalarının atölyelerine, eğitimlerine katıldım. En çok Access'i sevdim, Access danışmanlığı da yapmaktayım. Astrolojinin rehberliğini ve Access'te soruların gücünü kullanarak hayatımda büyük farklar yarattım. Astroloji ile ilgili önemli gökyüzü olaylarını renkli bir dille yazmaya çalışacağım.