7 yaşındaki Bana’dan Donald Trump’a mektup

Halep’ten attığı İngilizce tweetlerle dünyanın ilgisini üzerine çeken 7 yaşındaki Bana Alabed, ABD Başkanı Donald Trump’a bir mektup yazdı.

7 yaşındaki Bana'dan Başkan Trump'a mektup
Doğu Halep’ten tahliye edilen Bana Alabed ve ailesi şu anda Türkiye’de bulunuyor (AFP)

7 yaşındaki Bana’dan ABD Başkanı Donald Trump’a: Suriyeli çocukları kurtarır mısınız?

Bana mektubunda, “Suriye’deki çocuklar için bir şeyler yapmalısınız, çünkü onlar da sizin çocuklarınız sayılır ve sizin gibi onlar da barışı hak ediyor” yazdı.

Halep’in 2012 yılından bu yana silahlı muhalif grupların kontrolü altında bulunan doğu bölgesinde yaşayan Bana ve ailesi, Türkiye ile Rusya’nın garantörlüğünde yapılan anlaşma uyarınca Aralık ayı içerisinde tahliye edilen siviller arasında yer almıştı.


Türkiye’ye getirilen ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kabul edilen Bana, şu anda Türkiye’de yaşıyor.

7 yaşındaki Bana'dan Başkan Trump'a mektup
Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Bana Alabed

Bana’nın @alabedbana adlı Twitter hesabından İngilizce mesajlar atmasına yardımcı olan annesi Fatima Alabed, Trump’a yazılan mektubu BBC ile paylaştı.

Fatima Alabed, Bana’nın “Trump’ı birçok kez televizyonda görmesinden dolayı” mektubu yemin töreninden günlerce önce yazdığını söyledi.

İşte Bana’nın Donald Trump’a yazdığı o mektup:

“Benim adım Bana Alabed. Halep’te yaşayan, yedi yaşında Suriyeli bir kız çocuğuyum.

Hayatım boyunca Suriye’de yaşadım ve geçen yıl Aralık ayında kuşatma altındaki Doğu Halep’i terk etmek zorunda kaldım. Suriye’deki savaştan zarar gören Suriyeli çocuklardan biri de benim.

Ancak artık Türkiye’deki yeni evimde huzura kavuştum. Halep’te okula gidiyordum ancak okulum bombardımanda yıkıldı.


Arkadaşlarımın bazıları öldü.

Onlar için çok üzülüyorum. Keşke yanımda olsalardı, birlikte oyun oynardık. Halep’te oyun oynayamıyordum. Çünkü burası ölümün şehri olmuştu.

Ama şimdi Türkiye’de dışarı çıkabiliyor ve eğlenebiliyorum. Henüz başlamadım ama okula da gidebilirim. İşte bu nedenle barış herkes için çok büyük önem taşıyor.

Ancak Suriye’deki milyonlarca çocuk benim sahip olduklarımdan mahrum ve Suriye’nin farklı yerlerinde acı çekmeyi sürdürüyor. Onlar, yetişkinler yüzünden acı çekiyor.

Amerika’nın başkanı olacağınızı biliyorum. Suriye’deki çocukları ve insanları kurtarabilir misiniz? Suriye’deki çocuklar için bir şeyler yapmalısınız, çünkü onlar da sizin çocuklarınız sayılır ve sizin gibi onlar da barışı hak ediyor.

Suriye’deki çocuklar için bir şeyler yapacağınıza söz verirseniz, beni yeni arkadaşınız bilin. Suriye’deki çocuklar için yapacaklarınızı görmeyi sabırsızlıkla bekliyorum.”

Trump’ın Suriye politikası henüz net değil


Donald Trump’ın Suriye’de nasıl bir politika izleyeceği netlik kazanmış değil. ABD Başkanı, defalarca Suriye hükümetinin en önemli destekçisi Rusya ile güçlü ilişkiler kurmak istediğini açıkladı. Astane görüşmelerine ABD’den bir heyet gelmesi de bunun göstergesi olabilir. Trump, seçim kampanyası sırasında, silahlı muhalif gruplara yapılan yardımların durdurulmasından bahsetmiş olmasına karşın son dönemde Suriye içerisinde “güvenli bölge” kurulması fikrini dile getirmeye başladı.

Trump 7 ülkenin vatandaşlarının ABD’ye girişini sınırlayacak

Erdoğan: Suriyeli ve Iraklıların bir kısmını vatandaşlığa alacağız


Editor
Haber Merkezi ▪ İndigo Dergisi, 20 yıldır ilkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışan bağımsız bir medya kuruluşudur. Amacımız: Gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonumuz: Okurlarımızda sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerlerimiz: Dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın çevrimiçi yayınlarından biri olarak, iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul eder. Bu doğrultuda Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İndigo Dergisi ayrıca İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildirgeyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya toplumsal köken, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İndigo Dergisi herhangi bir çıkar grubu, ideolojik veya politik hiçbir oluşumun parçası değildir.