Beyaz Müzayede: Mor Saçlı Kadın

Beyaz Müzayede, 2017 yılını 15 Ocak’ta Orjin Sanat Merkezi’nde gerçekleştireceği 38. Çağdaş ve Modern Sanat Müzayedesi ile açıyor.

Beyaz Müzayede: "38. Çağdaş ve Modern Sanat Müzayedesi" ile açılıyor

Türkiye’nin ve dünyanın önde gelen çağdaş sanatçılarının birbirinden değerli yapıtlarının satışa sunulacağı 38. Beyaz Müzayede’de Ömer Uluç’un 1981 tarihli ‘Mor Saçlı Kadın’ isimli eseri en çok ilgi çekecek yapıtların başında geliyor.

Mor saçlı kadın

Ömer Uluç’un 1980’li yılların başlarında Beyoğlu afişlerinden esinlendiği ‘Nü ve Şuh Kadınlar’ serisinde yer alan ‘Mor Saçlı Kadın’ eseri, 160 bin TL-240 bin TL tahmini fiyat aralığı ile satışa sunuluyor.


‘Fransız Ekolü’ Türk Çağdaş Sanatı’nın birbirinden değerli temsilcilerinin yapıtlarının yer aldığı 38. Beyaz Çağdaş ve Modern Müzayedesi’nde bu sene Tate Modern’de sergisi açılacak olan Türk Çağdaş Sanatı’nın en önemli ve değerli kadın ressamı Fahrelnisa Zeid’in 1960’lı yıllara ait ‘Abstrait Rouge’ isimli soyut yapıtı da, en çok ilgi çekecek eserler arasında yer alıyor. ‘Abstrait Rouge’ 200 bin TL-300 bin TL tahmini fiyat aralığı ile satışa sunuluyor.

38. Beyaz Çağdaş ve Modern Müzayedesi’nde

Beyaz Müzayede:

Önemli koleksiyonlardan derlenmiş 125 sanatçının 245 sıra dışı eseri satışa sunuluyor. Beyaz Müzayede’de yer alan yapıtlar, 8-14 Ocak tarihlerinde saat 10.00-20.00 arasında Beyaz Müzayede’nin Nişantaşı’ndaki sanat mekanı ‘Beyaz Space’de sanatseverlerin ziyaretine açık olacak. Aziz Karadeniz tarafından yönetilecek 38. Beyaz Müzayede 15 Ocak Pazar günü saat 14.00’te Maslak’ta Orjin Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilecek.

"38. Çağdaş ve Modern Sanat Müzayedesi"

Müzayede’de ayrıca Mübin Orhon, Nejad Melih Devrim, Selim Turan ve Hakkı Anlı’nın farklı dönemlerine ait müzelik nitelikte yapıtları satışa çıkıyor.


Fikret Mualla

Dünyada en çok tanınan Türk sanatçımız Fikret Mualla’nın bugüne kadar satışa sunulmuş tüm dönemlerini içeren en kapsamlı koleksiyonu da, Fikret Mualla koleksiyonerleri ile buluşuyor. Eski Hıfzı Topuz Koleksiyonu’na ait birbirinden önemli 9 Fikret Mualla yapıtı arasında, ağırlıklı olarak kağıt üzeri guaj eserler üretmiş olan sanatçının nadir rastlanan 4 adet tuval üzeri yağlı boya yapıtı yer alıyor. Bu eserler arasında ‘Kadın Portresi’ ve sanatçının 1930’lu yıllara ait meşhur ‘Erkek Nü’ tabloları, gerek çeşitli kitaplarda basılı olmaları, gerekse sanatçının bilinen büyük ebatlı tuval yapıtlarından olmasından dolayı müzelik eserler olarak öne çıkıyor.

38. Çağdaş ve Modern Sanat Müzayedesi

38. Beyaz Müzayede’de çağdaş ve modern sanat ustalarımızdan Burhan Doğançay, Adnan Çoker, Sabri Berkel, Ferruh Başağa, Bedri Rahmi Eyüboğlu, Eren Eyüboğlu, Nuri İyem, Burhan Uygur, Cihat Burak, Ali Çelebi, Şükriye Dikmen, İhsan Cemal Karaburçak,

Beyaz Müzayede: "38. Çağdaş ve Modern Sanat Müzayedesi" ile açılıyor

Komet, Ergin İnan, Devrim Erbil, Güngör Taner, Mustafa Ata, Koray Ariş, Osman Dinç, Türk Çağdaş Sanatı’nın orta ve genç kuşağından Kemal Önsoy, Selma Gürbüz, Azade Köker, Ramazan Bayrakoğlu,

Beyaz Müzayede


Murat Pulat, Rüstem Kasapoğlu gibi değerli Türk sanatçıların yanı sıra, eserleri dünya müzelerinde yer alan Shirin Neshat, Jiri Dokoupil, Bjarne Melgaard, Gudmundur Erro, Peter Zimmermann, Fabian Marcaccio, Jan Voss ve Ben Willikens gibi dünya çağdaş ustalarının seçkin eserleri de sanatseverlerle buluşuyor.

Ahmet Güneştekin ile Doğudan Batıya Yolculuk sergisi


Editor
Haber Merkezi ▪ İndigo Dergisi, 19 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. Amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. Ayrıca İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İndigo Dergisi herhangi bir çıkar grubu, ideolojik veya politik hiçbir oluşumun parçası değildir.