Kepçe kulak nedir? Estetik ile nasıl giderilir?

Kepçe kulak, çocuklar başta olmak üzere, yetişkinlerde de, özgüven kaybıyla birlikte pek çok sosyal problemi beraberinde getiriyor.

Kepçe kulak nedir? Estetik ile nasıl giderilir?

Kepçe kulak sorunu kulak kıvrımlarının tam olarak gelişmediği ve duruş olarak normal olarak kabul edilen açının dışında büyüyen kulaklarda görülüyor.

Tam manasıyla genetik bir sorun olmamakla birlikte, aile geçmişinde kepçe kulak sorunu olanların yatkınlıkları bulunuyor. Sadece çocuklarda değil, tedavi edilmediği takdirde yetişkinlerde de çok fazla özgüven kaybına sebep olan kepçe kulaklar, başarıyı, sosyal ve ikili ilişkileri de etkileyerek bireylerin sorunlar yaşamasına neden oluyor. Sömestr tatilinde ise en fazla yapılan estetik cerrahi operasyonları arasında yer alıyor.


Estetik Plastik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Bülent Cihantimur: “Kliniklerimize gelen özellikle çocuk ve genç hastalarımız saçlarını diledikleri gibi toplayamamaktan, estetik olarak sorun yaşadıklarından bahsetse de, görüşmelerimizin ilerleyen dakikalarında, kepçe kulakları yüzünden psikolojik olarak zedelendiklerini, özgüven kaybı yaşadıklarını belirtiyorlar. Özgüven çocuk yaşlarda temeli atılan ve tüm hayatımız boyunca başarılarımız arkasında bizleri destekleyen duygulardır. Son derece basit bir operasyonla kepçe kulakların tedavi edilebiliyor olması, hemen her hastamızda bugüne kadar çözüm yoluna gitmemelerinden kaynaklanan, pişmanlığı beraberinde getiriyor. ” dedi.

İlerleyen yaşlarda kendini iyi ifade edememe, içine kapanma ve toplum önünde dalga konusu olma ihtimalini düşünerek, başarısız bir iş ve sosyal hayat geçiren çoğu kepçe kulak sorunu yaşayan insanın, zamanında ebeveynleri tarafından fark edilip çözüm yoluna gidilmesi gerektiğini söyleyen Op. Dr. Bülent Cihantimur, 6 yaşından itibaren iple kepçe kulak estetiği yapılabildiğini dile getirdi.


İple kepçe kulak estetiği en konforlu uygulama

Estetik

Op. Dr. Bülent Cihantimur, “Kesisiz otoplasti olarak da geçen İple Kepçe Kulak Estetiği ile çocuklarda, gençlerde ve yetişkinlerde görülen belirgin büyüklükteki ya da bozuk anatomiye sahip kulaklarda, başarılı sonuçlar alıyoruz. İple Kepçe Kulak Estetiği sayesinde kulak şekil bozuklukları ayakta tedavi edilir gibi oldukça kısa süre içinde iyileşerek, pek çok avantajı da beraberinde getiriyor. Geleneksel eski yöntemlerden farklı olarak, kulak derisini veya kıkırdak bölgesini kesmeden sadece özel olarak tasarlanmış iğne yardımıyla, lokal anestezi altında kullanılan medikal ipler sayesinde operasyonu yapıyoruz.” dedi.

Yarım saat gibi kısa bir zamanda uygulanabilen operasyon hakkında, “İple Kepçe Kulak estetiği sonrasında hemen evinize dönebiliyorsunuz ve sosyal aktivitelerinize kaldığınız yerden devam edebiliyorsunuz.” diyen Cihantimur,

Ayrıca ” İşlem sonrasında herhangi bir morarma ve ödem oluşumuna rastlanmadığı gibi, pansumana da ihtiyaç duyulmuyor. Hastane çıkışında kulakları sabitlemek içinse, sadece bir baş bandı kullanılıyor. Sonuç olarak bu yöntem sayesinde, şekil bozuklukları giderilmiş, son derece doğal görünümlü kulaklara kavuşuluyor, geleneksel yöntemlerin komplikasyon riski de ortadan kalkmış oluyor. İple Kepçe Kulak Estetiği sayesinde çocuklar artık okullarından geri kalmayacak, yetişkinlerse, hemen ertesi gün işlerine dönebilecekler. Sömestr tatilini fırsata çeviren çok fazla genç ve çocuk hastamız oluyor”şeklinde konuştu.

Ameliyatsız estetik


Ayakta tedavi prosedürlerinin uygulandığı İple Kepçe Kulak Estetiği son derece kolay uygulanan, dikişsiz bir teknik. Bu doğrultuda kesi yapılmadığı, sadece mikro girişlerle düzeltildiği için kanama ve kesi izi oluşmuyor. İyileşme süreci son derece hızlı gelişiyor ve hasta operasyon sonrası evine dönebiliyor ve anında sosyal hayatına geçiş yapabiliyor.

Burun estetiği hakkında en çok merak edilenler


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.