LYS’de açık uçlu soru uygulaması değerlendirmesi

LYS’de açık uçlu soru uygulamasının çok önemli bir adım olduğu vurgulandı.

LYS'de açık uçlu soru uygulaması değerlendirmesi

Türkiye’nin en büyük öğrenme teknolojileri şirketi SEBİT’in proje okulu olan ve Microsoft tarafından ‘Showcase School’ olarak akredite edilen Vizyon Koleji’nin Yönetim Kurulu Başkanı Cem Arıtuluk LYS’de açık uçlu soru uygulaması ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

LYS’de açık uçlu soru uygulamasının çok önemli bir adım olduğunu vurgulayan Arıtuluk: “LYS’de açık uçlu soruların uygulanacak olması eğitimde dönüşümün ivme kazandığını işaret ediyor. Bu açıdan uygulamayı son derece sevindirici bir gelişme olarak değerlendiriyoruz. Bilgi odaklı eğitim yerine okullar artık, muhakeme yeteneğini geliştirmeyi de hedefleyen eğitim yaklaşımları ve içerikler kullanmak zorunda kalacak.”


LYS'de yeni uygulama

Arıtuluk sözlerine şöyle devam etti: “Sayısı her yıl artacak olan açık uçlu sorular bilgiden çok muhakeme becerisini ölçüyor. Bu durum muhtemelen TEOG sınavında da olacaktır. Açık uçlu sorulardan oluşan sınavların klasik yöntemle uygulanması zor olduğundan, kısa süre içinde ulusal sınavların da PISA sınavı gibi online olarak yapılmaya başlanacağını öngörüyoruz. Bu durum okullarda dijital tabanlı ve muhakeme becerisine odaklanan bir eğitimi zorunlu hale getirecek. Dersane tarzı eğitim veren kurumlar ve yayınlar ise yeni ihtiyacı karşılamada yetersiz kalacaktır.”

“Biz eğitim altyapımızı kuruluşta bu değişimi önceden görerek oluşturduk. Değişim bizi zorlamayacak; tam tersine bunu dört gözle bekliyoruz.”

Cem Arıtuluk yakın bir gelecekte eğitim kurumlarını sarsacak olan bu değişim türbülansına Vizyon Koleji öğrenci ve öğretmenlerinin 3 yıldır hazır olduklarını ve bu değişimi sabırsızlıkla beklediklerini belirtti.


Arıtuluk: “Eğitimde dönüşüm kaçınılmaz. MEB’da bunun farkında ve doğru adımlar atılıyor. Biz Vizyon Koleji’nin eğitim altyapısını kuruluştan itibaren PİSA’da başarılı ülkelerin standartlarına göre oluşturduk. Bu altyapıyı eğitim teknolojileri ile mükemmel biçimde entegre ettik. Bunda Sebit ve Microsoft’un büyük katkıları oldu. ”Proje Okulu” olarak Türkiye’de eğitimin dönüşümüne ışık tutuyoruz. Ülkemizde eğitim sisteminin değişimiyle ilgili olumlu adımlar görmek bizi son derece memnun ediyor” diyerek sözlerine son verdi.

LYSde yapılan yeni değişiklikler neler?


Editor
Haber Merkezi ▪ İndigo Dergisi, 19 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. Amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. Ayrıca İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İndigo Dergisi herhangi bir çıkar grubu, ideolojik veya politik hiçbir oluşumun parçası değildir.