Ömer Uluç’un Mor Saçlı Kadın isimli eseri 325 Bin TL’ye satıldı

Beyaz Müzayede’nin gerçekleştirdiği 38. Çağdaş ve Modern Sanat Müzayedesi, sanatseverler tarafından yoğun ilgiyle karşılandı.

Ömer Uluç'un 'Mor Saçlı Kadın' isimli eseri 325 Bin TL'ye satıldı

Müzayedede eserlerin tamamına yakını alıcı buldu.

Ömer Uluç’un tablosu müzayedenin en yüksek çekiç fiyatlı eseri oldu. 

Ömer Uluç’un 1980’li yılların başlarında Beyoğlu afişlerinden esinlendiği ‘Nü ve Şuh Kadınlar’ serisinde yer alan 1981 tarihli ‘Mor Saçlı Kadın’ isimli tablosu, 325 bin TL’ye alıcı bularak, müzayedenin en yüksek çekiç fiyatlı eseri oldu.


Beyaz müzayede

Türk Çağdaş Sanatı ustalarından modern sanatın dünyaca ünlü temsilcilerine kadar 125 sanatçının birbirinden değerli 245 eserinin yer aldığı 38. Beyaz Müzayede, 15 Ocak Pazar günü Orjin Sanat Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Fahrelnissa Zeid

Müzayedede Fahrelnissa Zeid’in merakla beklenen 1960’lı yıllara ait ‘Abstrait Rouge’ isimli soyut yapıtı 250 bin TL’lik çekiç fiyatıyla en yüksek fiyata alıcı bulan ikinci eser oldu.

Kemal Önsoy

Türk Çağdaş Sanatı’nın orta ve genç kuşağından Kemal Önsoy’un 2010 yılına ait eseri 200 bin TL’lik fiyatı ile büyük ilgi gören üçüncü eser olurken, Fethi Arda’nın ‘Anadolu’nun Bağrı’ isimli yapıtı müzayedenin en çekişmeli eseri olarak 170 bin TL’lik çekiç fiyatı ile alıcı buldu.

Fethi Arda


Aziz Karadeniz tarafından yönetilen 38. Beyaz Müzayede, yılın ilk çağdaş ve modern sanat müzayedesi olarak, Türk ve Dünya çağdaş sanat ustalarının seçkin eserlerini sanatseverlerle buluşturdu.

Beyaz Müzayede: Mor Saçlı Kadın


Editor
Haber Merkezi ▪ İndigo Dergisi, 20 yıldır ilkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışan bağımsız bir medya kuruluşudur. Amacımız: Gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonumuz: Okurlarımızda sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerlerimiz: Dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın çevrimiçi yayınlarından biri olarak, iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul eder. Bu doğrultuda Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İndigo Dergisi ayrıca İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildirgeyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya toplumsal köken, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İndigo Dergisi herhangi bir çıkar grubu, ideolojik veya politik hiçbir oluşumun parçası değildir.