Pera Film’in yeni istikameti Balkanlar!

Pera Film’de 13-31 Ocak tarihlerinde gösterime giren program, Balkanlara doğru çıkılan yolculuklar ile Balkanlar coğrafyası içindeki yolculukların sinemadaki izdüşümlerini bir araya getiriyor.

Pera Film'in yeni istikameti Balkanlar!

Pera Film İstikamet: Balkanlar ile 7 Mayıs’a dek devam eden Balkanlardan Gelen Soğuk Hava sergisinin izini sürdüğü coğrafyaya farklı bir bakış sunuyor.

Program, bu coğrafyadaki farklı savaşlara yabancı gazetecilerin gözüyle bakarken, savaşların etkilediği aşkları ve aileleri, savaşın geride kaldığı günlerde farklı sebeplerle yolu Balkanlar’dan geçenlerin hikayelerini içeriyor.


İstikamet: Balkanlar, savaşın ve aşkın bir arada var olduğu bir coğrafyadaki yollara düşüyor ve umudu, barışı ve mizahı yanında taşıyarak Romanya’ya, Bosna’ya, Bulgaristan’a ve Sırbistan’a uğruyor.

Saraybosna’ya Hoşgeldiniz

Pera Film'in yeni istikameti Balkanlar!

İstikamet: Balkanlar programı kapsamında 9 filme yer veriliyor. İngiliz yönetmen Michael Winterbottom imzalı Saraybosna’ya Hoşgeldiniz, İngiliz savaş muhabiri Michael Nicholson’ın gerçek öyküsünü anlatıyor. Filmin, işgal bittikten sadece birkaç ay sonra yerinde çekilmiş olması ve araya giren gerçek haber görüntüleri, gerçeklik payını katbekat arttırıyor.

Umut Çiçekleri

Umut Çiçekleri

Isabel Ellsen’in romanından uyarlanan Umut Çiçekleri, son görevi için savaşın gölgesindeki Yugoslavya’ya giden foto-muhabiri Harrison Lloyd’un hikayesini konu ediniyor.

Sen Dünyaya Gelmeden

Sen Dünyaya Gelmeden

İtalyan yönetmen Sergio Castellitto’nun imzasını taşıyan Sen Dünyaya Gelmeden’de başrolleri iki yıldız oyuncu, Penélope Cruz ve Emile Hirsch paylaşırken, Aska rolündeki Saadet Aksoy da performansıyla öne çıkıyor. Ünlü oyuncu Angelina Jolie’nin yönetmen koltuğunda oturduğu ilk film olan Kan ve Aşk, savaş yıllarında geçen bir aşk hikayesini anlatıyor.


Charlie Countryman’ın Gerekli Ölümü

Charlie Countryman'ın Gerekli Ölümü

Deneyimli bir reklam filmi yönetmeni olan Fredrik Bond’un ilk uzun metrajlı filmi Charlie Countryman’ın Gerekli Ölümü’nde annesinin hayaleti tarafından Bükreş’e yollanmış genç bir adamın absürt hikayesi konu ediniyor.

Kayıp Kral

Kayıp Kral

Adriano Valerio’nun ilk filmi Keder, yabancı topraklara ve ekonomik zorluklara direnen aşkı anlatıyor. Resmi bir ziyaret için geldiği İstanbul’dayken Valonların bağımsızlığını ilan ettiğini öğrenen Kral III. Nicholas’ın, ülkesine dönme sürecinde karşılaştığı sıkıntılar komedi tarzında çekilen Kayıp Kral’da izleniyor.

Güzel Bir Hayat Düşlerken

Güzel Bir Hayat Düşlerken

Güzel Bir Hayat Düşlerken, 2001 yılında Tarafsız Bölge filmiyle ülkesi Bosna-Hersek’e En İyi Yabancı Dilde Film kategorisinde Oscar ödülü kazandıran Danis Tanovic’in imzasını taşıyor. Filmde, sürgünden ülkesine dönen bir Bosnalının başına gelenler anlatılırken,

Şark Oyunları

Şark Oyunları

Bulgar yönetmen Kamen Kalev’in ilk filmi Şark Oyunları, Türk ailenin ve iki Bulgar kardeşin hayatını değiştiren bir saldırıya odaklanıyor. Yönetmen, Türk oyuncuların yer aldığı kadrosuyla dikkat çeken ilk filmi için, filmde kendisini canlandıran oyuncu Itso’nun deneyimlerinden ilham aldığını vurguluyor.

 


Her gösterim indirimli müze giriş bileti (10 TL) ile izlenebilir. Yerler sınırlıdır ve numaralı değildir. Rezervasyon alınmamaktadır. Biletler Pera Müzesi Dostları’na ücretsizdir.

Yabancı Dilde En İyi Film Oscar adayları İstanbul Modern Sinema’da


Editor
Haber Merkezi ▪ İndigo Dergisi, 20 yıldır ilkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışan bağımsız bir medya kuruluşudur. Amacımız: Gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonumuz: Okurlarımızda sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerlerimiz: Dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın çevrimiçi yayınlarından biri olarak, iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul eder. Bu doğrultuda Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İndigo Dergisi ayrıca İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildirgeyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya toplumsal köken, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İndigo Dergisi herhangi bir çıkar grubu, ideolojik veya politik hiçbir oluşumun parçası değildir.