Lady Gaga’nın muhteşem Super Bowl performansı

Albümleri, giyim tarzı, oyunculuğu ve aldığı ödüllerle adından sıkça söz ettiren Lady Gaga, Amerikan Futbolu Ligi finali devre arası şovunda (Super Bowl: Halftime Show) performans sergiledi.

“Bunun hayalini 4 yaşımdan beri kuruyorum”

2016 yılında Super Bowl açılışında milli marş okuyan Gaga, bu sene izleyenleri 13 dakikalık performansı ile karşıladı. 1 numara olan albümü “Joanne”nin ardından gelen teklifi kabul eden Gaga: “Bunun hayalini 4 yaşımdan beri kuruyorum” demişti.

Lady Gaga'nın muhteşem Super Bowl performansı

Lady Gaga’dan Donald Trump’a şarkıyla gönderme

Organizatörler dönem dönem Lady Gaga’yı seçilmiş başkan Donald Trump hakkında herhangi bir söylemde bulunmaması için uyarsa da Lady Gaga, kendinden ödün vermedi ve performansı kendi şarkısı olmayan “God Bless America” (Tanrı Amerika’yı korusun) ile başlattı. Performans stadyumun çatısının üstünde başladı ve bu fikrin kız kardeşine ait olduğunu basın toplantısında söyledi. Intel’in “Drone Light” teknolojisi ile hava da Amerikan bayrağı oluştuktan sonra stadyuma atlayan Gaga, bağlı olduğu halatta çeşitli akrobatik hareketler yaptı.


The Fame ve The Fame Monster albümlerinden karışık bir intro ile sahneye giriş yapan Gaga’nın ağzından duyduğumuz ilk şarkı The Edge of Glory oldu ve bu şarkıyı büyük hitlerinden biri Poker Face izledi. Havada birkaç tur kendi etrafında döndükten sonra kendini asıl sahne de dansçıların arasında buldu. Koreografisini Richy Jackson ile beraber hazırlayan Gaga, LGBT marşı sayılabilecek şarkısı Born This Way ile izleyenler arasında büyük yankı uyandırdı ve izleyenlerde bir kısmında Gaga’ya eşlik etti.

Lady Gaga'nın muhteşem Super Bowl performansı

Versace kıyafetlerin içinde ilk çıkış yaptığı dönemlerdeki halini anımsatan Gaga, Beyonce ile olan düeti “Telephone” için sahnede yer değiştirdi. Gözler performans sırasında her ne kadar Beyonce’yi arasa da “sandviç dans” diye adlandırdığı minimalist dans ile başlayan performansta led teknolojisi ile hazırlanmış sahne ve telefon göz doldurdu.

Gaga’nın arkasında her ne kadar güçlü bir vokal desteği olsa da sesi hiç detone olmadı. Sırada kariyeri boyunca ilk çıkardığı teklisi olan Just Dance vardı. Küçük bir kıyafet değişikliğinin ardından sanatçı izleyenleri elinde elektronik klavyesi ile karşıladı. Kariyerindeki ilk şarkısının performansın tam ortasında kalması biraz farklı olsa da kimseyi şaşırtmadı.


Million Reasons

1 numaralı diğer albümü ARTPOP‘tan hiç şarkı duymamamız Gaga’nın bir eksisi olsa da led teknolojisi ve dijitallik o kadar iyi kullanılmıştı ki Just Dance ile senkronize bir biçimde zeminde görünen şarkı sözleri izleyenleri performansa dahil ediyordu. Bu kadar kreatif bir işin içinde seyircilerin arasına inmesi, disko topu şeklinde tasarlanmış piyanosu, Dünya’ya seslenişi, piyano başında söylediği duygusal şarkısı Million Reasons‘ı hissettiği kadar dinleyenlere de hissettirmesi, annesine ve babasına ufak bir selam vermesi, performansa biraz yukarıdan bakıldığında Güneş referans alınarak disko topu ve ledlerin hareketleri izleyenleri adeta bir büyünün içerisine sokuyordu. Şarkının bitimine yakın bir hayranına sarılan Gaga, alkışlanmayı epeyce hak etti.

Lady Gaga'nın muhteşem Super Bowl performansı

Bad Romance

Kıyafet değişikliği ve makyaj değişiminin ardından belki de Lady Gaga’nın en büyük hiti “Bad Romance” tüm Teksas’ta yankılanıyordu. Kalabalık bir ekip ile dans eden Gaga, şarkısındaki argolar sebebiyle biraz sansürlenmişti. Sahnenin altında bulunan neonların kırmızı-mavi olması; tüm sahnedeki müzisyen ve dansçıların -Gaga dahil- beyaz kıyafetlerle olması kuşkusuz organizasyonun sponsoru Pepsi’nin bir viral reklamı olduğunu belli ediyordu.

Dansçıların birbirine kenetlenmesi ile Amerikan Futbolu topu figürünü oluştururlarken Gaga, bir anda diğer dansçılara oranla yükseliyor ve şarkısına orada devam ediyordu. Şarkı bitimine yakın herkes performansında sonlanacağını anlamıştı ve marjinal sanatçıdan farklı bir son bekliyorlardı. “Bu şov hayranlarım için” diyen Gaga neonlarla kuşatılmış merdivenden bir hışımla çıkıp mikrofonu fırlattı ve eline bir top alıp atladı.

Lady Gaga'nın muhteşem Super Bowl performansı

Performansın ardından

NFL, Pepsi ve Lady Gaga’nın Vevo hesaplarında bulabileceğiniz performans eleştirmenlerden iyi eleştiriler aldı. Ayrıca Gaga, performans sırasında atılan 5.1 milyon tweet ile en çok tweet atılan Super Bowl şovu oldu. Yıllardır kıyaslandığı Katy Perry ile verdiği pozlarla ve ondan aldığı destekle aralarında bir problem olmadığını da objektiflere yansıttı.


Gecenin hemen ardından 2016’da piyasaya çıkan ve halası anısına yaptığı, 1 numaralı albümü “Joanne”nin tur günlerini ve yerlerini paylaşan Gaga’yı bu sene bekleyen bir önemli performans daha var: Rock in Rio. Katıldığı programlar, aldığı ödüller, canlı performansları ve turları ile adından daha çok bahsettirecek olan Gaga, “popun kraliçesi” adayları arasında.

Lady Gaga'nın muhteşem Super Bowl performansı

Lady Gaga’nın Super Bowl Halftime Şovunu izlemek için tıklayın


Kutsal Amaç Kuruhan
Kutsal Amaç Kuruhan, 1997 İzmir doğumlu. Küçük yaşlarda ailesinin yol göstermesiyle yazmaya başladı. Şiir ve öykü branşlarında okulunda ve ilçe de ödüller aldı. Lise eğitimini Karşıyaka Gazi Anadolu Lisesi'nde tamamladı. Şimdilerde ise İstanbul Arel Üniversitesi'nde, Görsel İletişim Tasarımı bölümünde okuyor. Tiyatro, diksiyon, etkili iletişim, psikoloji gibi bir çok eğitim aldı. Yerel kanallarda ve gazetelerde çalışıyor. Merak ediyor, okuyor, araştırıyor, öğreniyor, çeviriyor, yazıyor.