Nilhan Osmanoğlu’na sert tepki: Atatürk olmasaydı

CHP’li Özgür Özel, “Parlamenter sistem canımıza yetti” diyen 2. Abdülhamid’in torunu Nilhan Osmanloğlu’na sert tepki gösterdi.

CHP'li Özgür Özel, "Parlamenter sistem canımıza yetti" diyen 2. Abdülhamid'in torunu Nilhan Osmanloğlu'na tepki gösterdi.

Konuşmasında Sultan 2’nci Abdülhamid’in torunu Nilhan Osmanoğlu’nun “Bizim canımıza yetti, parlamenter sistem artık” sözlerini eleştiren Özel, Osmanoğlu’na sert tepki gösterdi.

Özgür Özel şöyle konuştu:


“Hanımefendi son derece şık, zengin, oturmuş şöyle söylüyor. Parlamenter sistem canımıza yetti diyor. Bak sen. Bizde ecdada kafayı takma, geçmişin değerleriyle didişmek yok. Dedesinin de parlamento düşmanı olduğunu biliyordur Nilhan Hanım. Senin deden en çok toprak kaybeden padişah desen, ağrına gider. Kafayı bir denizci, bir çocuğa takmış ona düşmanlığından donanmayı hareket ettirmedi.

“Eğer Atatürk olmasaydı”

Kıbrıs’ı İngilizlere savaşmadan verdi. Ege’deki bütün adaları kaybeden bizati dedesidir. Biz Osmanlı’yı sevabıyla günahıyla tarihçilere bırakıyoruz. Nilhan hanım Osmanlı’nın en çok toprak kaybedeninin torunu olabilir ama biz Hazerfen Çelebi’nin torunlarıyız. Onlar mutlaka Abdulhamid’i çok seviyor olabilirler. Biz buradan onlara küfredecek değiliz. Nilhan hanıma bir tek şeyi söylemek lazım. Sen Atatürk’e dil uzatıyorsun ya. Eğer Atatürk olmasaydı sen mutlaka yine yaşardın. Ama hangi sarayın hangi odasında, hangi kafesin altında dedenin, babanın uygun gördüğü hangi paşanın kaçıncı karısı olurdun onu bir düşün.”

Nilhan Osmanoğlu ne demişti?

Sultan 2. Abdulhamid Han’ın 5. kuşak torunu Nilhan Osmanoğlu konulu İstanbul Gaziosmanpaşa Meydanı’nda “Torununun Dilinden Kösem Sultan” adlı konferansa katıldı.

Sosyal medyadaki ‘evet’ kampanyasına katılan ve “Cumhurbaşkanımızı Sultan Abdülhamid Han’ın yalnızlığına bırakmamak için evet diyorum” diyen Nilhan Osmanoğlu, parlamenter sistemin dava adamı olarak öne çıkanlara engel olduğunu savundu.


Nilhan Osmanoğlu Vatansever parlamenter sistem canımıza yetti

Nilhan Osmanoğlu şöyle konuştu:

“Benim oyun tabi ki ‘evet’ten yana oldu. Bunun birçok sebebi var. Parlamenter sistemin benim değerlerime, benim dava adamı gördüğüm kişilere hep zarar verdiğini düşünüyorum. Örneklendirecek olursak Adnan Menderes ve dava arkadaşları parlamenter sistem yüzünden asılmadılar mı? Bu şekilde şehit edildiler. Darbeler bu dönemde yapıldı. Kenan Evren, ‘Bir sağdan bir soldan astık’ dediğinde o gençler bu parlamenter sistem yüzünden gittiler.

Sonrasında rahmetli Turgut Özal, Çankaya Köşkü’ne bu parlamenter sistem yüzünden hapsedilmedi mi? Zehirlendiğinde yardıma koşacak ambulans dahi gidemedi. Birçok örnek verebiliriz bununla ilgili. Parlamenter sistemde yaşadığımız zorluklarla ilgili birçok örnek verebiliriz. Cumhurbaşkanımız okuduğu şiir yüzünden siyasi yasaklı hale gelmedi mi? İmam Hatipler kapatıldı, başörtülü kızlarımızı yerlerde sürüklediler. Bu parlamenter sistem yüzünden. Bu mu demokratik ülke? Kılıçdaroğlu diyor ya, ‘Neyinize yetmedi parlamenter sistem’ diye. Bizim canımıza yetti parlamenter sistem artık. O yüzden biz başkanlık sistemine evet diyoruz.”

15 Temmuz açıklaması

Osmanoğlu 15 Temmuz’la ilgili ise “Daha öncesinde biz kendi aramızda konuşuyorduk, böyle bir savaş çıksa biz nasıl reaksiyon veririz. Acaba Çanakkale’deki şehitlerimiz gibi biz de çıkabilir miyiz, silah tutabilir miyiz, savaşabilir miyiz? Bunları konuşuyorduk. Çıkardığımız sonuç hiç de olumlu değildi. Belki birçoğunuzun öyledir. Ama sonrasında 15 Temmuz’da insanların kendisinin dahi idrak edemeyeceği reaksiyonlar oldu. Ertesi gün ‘Sen bunu nasıl yaptın?’ diye sorsan, ‘Bilmiyorum’ der. Birçok partiyi, birçok ideolojiyi kendi çatısı altında toplayan o vatan duygusu var ya, o aşk. İşte bu kaybettirilemeyen şeyle savaştı. Ne yaparlarsa yapsınlar bunu hiçbir zaman kaybettiremezler” diye konuştu.

Nilhan Osmanoğlu Vatansever kimdir?

Nilhan Osmanoğlu Vatansever kimdir?

Osmanlı Hanedanı’nın hayattaki sultanlarından biri olan Nilhan Osmanoğlu, Sultan II. Abdülhamid’in 5’inci kuşak torunu aynı zamanda dünya genelinde yaşayan 13 Sultan’dan biridir. Sürgün yılları sonrasında 1974 yılında Şam’dan İstanbul’a dönen Hanedan üyelerinden Orhan Osmanoğlu’nun en büyük çocuğu olan Nilhan Osmanoğlu, hanedanın sürgününden sonra 1987 yılında İstanbul’da doğan ilk üyesidir.

Nilhan Osmanoğlu, Lefke Avrupa Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü mezuniyetinin ardından çeşitli şirketlerde üst düzey yönetici olarak çalışmış akabinde kendi markasını kurmuştur. NİLHAN SULTAN markası adı altında sultandan.com elektronik ticaret sitesinde geleneksel Selçuklu ve Osmanlı ürünlerinin satışını yapmaktadır.


Aynı zamanda Enderun eğitimi veren, Nilhan Sultan Enderun Eğitim ve Araştırma Derneği’nin kurucusudur. Babaannesi Kösem Sultan hakkında bilgilerini okuyucularıyla paylaştığı “Kadın Padişah Mahpeyker Kösem Sultan” adlı romanın da yazarıdır. İngilizce ve Arapça bilen Nilhan Osmanoğlu’nun Hanzade isminde bir kızı ve Mehmed Vahdeddin isminde bir oğlu vardır.

CHP'li Özgür Özel açıkladı: Başkanlık teklifi neden bekletiliyor?

CHP’li Özgür Özel açıkladı: Başkanlık teklifi neden bekletiliyor?


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.