Selamiçeşme Köprüsü yıkılıyor! Yeni güzergah nasıl olacak?

Selamiçeşme Köprüsü 1 Şubat Çarşamba gününden itibaren yaya ve araç trafiğine kapatılarak yıkılacak.

Selamiçeşme Köprüsü yıkılıyor! Yeni güzergah nasıl olacak?

Köprünün yerine bünyesinde bisiklet yolu ile engelli erişimine uygun yaya yolu bulunan ve projesi Kadıköy Belediyesi tarafından yaptırılan iki şeritli bir karayolu altgeçidi yapılacak.

Kadıköy İlçesi’nin Göztepe ve Feneryolu mahalleleri arasında sınır teşkil eden Mustafa Mazharbey Sokak üzerinde bulunan Selamiçeşme Köprüsü, 1 Şubat Çarşamba gününden itibaren yaya ve araç trafiğine kapatılarak yıkılacak.


Marmaray projesi kapsamında yıkılacak olan köprünün yerine projesi Kadıköy Belediyesi tarafından çizdirilen alt geçit inşaatı yapılacak.

Kadıköy Belediyesi mevcut köprünün kullanım ömrünü doldurduğunu, güncel deprem güvenliği standartlarına uygun olmadığını ve engelliler için erişimin bu köprüde mümkün olmadığını belirterek Ulaştırma Bakanlığı’ndan ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden köprünün yıkılarak yenilenmesini talep etmişti.

Bakanlık ve İBB tarafından uygun görülen talep sonrası Marmaray projesi kapsamında köprünün yıkımı için çalışmalar başlatıldı.

Köprü yıkımı nedeniyle ana arter statüsündeki Mustafa Mazharbey Sokak’ın taşıt ve yaya trafiği yaklaşık 20 metre ötede inşa edilecek çift şeritli geçici yola verilecek. Geçici yol yıkılan eski yaya köprüsünün terk ettiği alana yapılacak.

Yeni yapılacak yol Güzel Sokak ile Kültür Sokak’ı bağlayacak ve bu sokaklar ana arter görevi üstlenecek. Geçici yolun trafiğe açılmasının ardından köprünün yıkımı İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin 2017-3-2 sayılı kararı kapsamında başlayacak. Çalışmanın tamamlanması için 180 günlük bir süre öngörülüyor.


Pazar alanı düzenleniyor

Bölgede Pazartesi günleri kurulan semt pazarı da ilave düzenlemeler ile Kültür Sokak’taki varlığına devam edecek. Eyüppaşa Sokak, Bahçeler Sokak ve kısmi olarak da Kumbaracılar Sokak çıkmaz sokak haline gelecek.

FB1 nolu İETT otobüs hattının güzergâh üzerindeki Özgürlük Parkı Durağı, Trafik Amirliği Durağı ve Mustafa Mazharbey Durağı iptal edilecek, hat mevcutta GZ1 hattı ile aynı güzergahı paylaşarak Tütüncü Mehmet Efendi Caddesi üzerinden çalıştırılacak.

Yeni köprü, bisiklet yolu ve engelli erişimine uygun

Projesi Kadıköy Belediyesi tarafından çizdirilen yeni altgeçit engelli erişimine uygun olacak. Altgeçitte ayrıca bisiklet yolu da olacak. 6 ayda tamamlanması öngörülen proje ile ilgili Kadıköy Belediyesi çalışanları bölgede bilgilendirme çalışması yaptı.

1 Şubat’ta yıkılacak köprü nedeniyle alternatif ulaşım güzergahlarının olduğu broşürleri bölgede dağıtan belediye çalışanları yeni yapılacak altgeçit hakkında da bilgi verdi.

Alternatif yollar

Geçici trafik sirkülasyon planına göre eskiden tek yön olan ve Bağdat Caddesi’ne iniş sokağı olan Güzel Sokak, çift şeritli olarak düzenlenecek ve sokakta park yapılması önlenecek. Bağdat Caddesi’nden Fahrettin Kerim Gökay Caddesi’ne çıkmak isteyen sürücüler Güzel Sokak’tan giriş yapabilecek.


Alternatif olarak da Tuğrul Sokak – Gülden Sokak – Mehmet Seyda Sokak – Ayazma Sokak güzergahını kullanabilecekler.

Taşyapı’nın Kadıköy Göztepe’deki inşaat iskanına iptal


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.