Zorlu PSM Caz Festivali: Müziğin farklı renkleri

Caz çatısı altında; blues, elektronik, etnik, funk, indie, klasik, pop ve rock müziğin heyecan verici renklerini de içerecek şekilde kurgulanan; Zorlu PSM’nin tüm sahnelerinin 10 gün boyunca aktif olacağı Zorlu PSM Caz Festivali’ne yeni isimler eklendi.

Zorlu PSM Caz Festivali: Müziğin farklı renkleri

Festivalin renkliliğini vurgulayan isimler arasında, minimalist klasik müzik ve post-rock’ı başarıyla harmanlayan Kanadalı grup Esmerine; Alman müzisyen, prodüktör ve konsept sanatçı Pantha du Prince, uzun dostluklarının sonucunda çok kültürlü bir projeye imza atan üçlü Gülün /Allulli / De Raymondi ve ülkemizde büyük hayran kitlesi bulunan ABD’li indie/chamber pop ve bossa nova grubu Brazzaville bulunuyor.

Allulli

Grammy Ödüllü piyanist Michel Camilo ile İspanyol flamenko virtüözü Tomatito’nun aynı sahneyi paylaşacağı festivalde, Norveçli saksafoncu Jan Garbarek, farklı coğrafyaların enstrümanlarına kendi yorumunu taşıyan Stephan Micus da yer alıyor.


Yaşayan caz efsanesi Chick Corea ABD’li caz davulcusu Brian Blade ve Porto Rikolu caz kontrbasçısı Eddie Gómez’le beraber sahne alırken; pek çok enstrümanda usta olan sanatçı Beth Hart festivalde cazseverlerle buluşuyor.

İlk kez düzenlenecek Zorlu PSM Caz Festivali’nde yerli sahneden Önder Focan & Şallıel Bros, Redd, Gaye Su Akyol ve Esra Kayıkçı yer alıyor.

Festival programı müzik performanslarının dışında konsept partiler, gösterimler ve paneller gibi etkinlik seçenekleriyle de çeşitleniyor.

Esmerine // 4 Mayıs, Perşembe // Drama Sahnesi

Esmerine

Post-rock müziğini drone, klasik müzik, post-punk ve Türk folk müziği gibi türlerle birleştiren Kanadalı grup Esmerine, Zorlu PSM Caz Festivali’nde sahne alıyor.

Kayıtlarının bir bölümü Türkiye’de gerçekleştirilen ve Türk folk müziğinin izlerini yoğun şekilde taşıyan bir albümün de yaratıcısı olan grup, modern oda müziğine getirdiği deneysel ve içgüdüsel yaklaşımla büyük övgü toplayan kayıtlar üretiyor.

Brazzaville // 5 Mayıs, Cuma // Drama Sahnesi

Brazzaville

Beck’in Odelay ve Midnite Vultures isimli albümlerinde saksafon çalan David Brown tarafından 1998’de kurulan ABD’li indie/chamber pop ve bossa nova grubu Brazzaville, Zorlu PSM Caz Festivali kapsamında müzikseverlerle buluşuyor.

2005 yılında ilk kez Türkiye’ye gelen ve adeta şehre aşık olan grup 2009’da Brazzaville in Istanbul albümünü yayınladı.


David Brown’un hayatı boyunca dünyanın farklı noktalarını dolaşmasından aldığı ilhamla zenginleşen Brazzaville’in müziği, dinleyicilere tropik ritmlerden bossa nova’ya, kabare pop’tan farklı etnik unsurlara geniş bir yelpaze sunuyor.

Pantha du Prince // 6 Mayıs, Cumartesi // Studio

Techno, house, minimal techno ve noise’u kapsayan bir yelpazenin sahibi, Alman müzisyen, prodüktör ve konsept sanatçı Pantha du Prince, nin çok renkliliğine atıfta bulunarak festival programında yerini alıyor.

Fransızca’da “Prensin Panteri” anlamına gelen Panta du Prince, Berlinli prodüktör Hendrik Weber’in gördüğü bir rüyadan yola çıkarak mahlasına hayat veriyor.

The Bell Laboratory’le ortaklaşa yayımladığı bir albümü de bulunan Pantha du Prince’in esas çıkışını yaptığı Black Noise albümünde Animal Collective’den Noah Lennox (Panda Bear) ve LCD Soundsystem’tan Tyler Pope konuk sanatçı olarak yer alıyor. Gecenin sonunda ise Mabbas sahne alacak.

Gülün / Allulli / De Raymondi // 9 Mayıs, Salı // Drama Sahnesi

Gulun

Marcello Allulli, Emanuele de Raymondi ve Selen Gülün’ün uzun dostluğu, üç müzisyenin bir araya gelerek çok kültürlü bir projeyi hayata geçirmelerini sağladı.

Dünyanın farklı noktalarından gelen ve kültürlerini bir araya getirmenin yepyeni yollarını arayan üç yetenekli isim; Gülün / Allulli / De Raymondi projesi kapsamında bir araya geldi.

Şubat 2015’te İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde kaydettikleri ilk albüm Kapı, 2016’nın Kasım ayında İtalyan plak şirketi EvArt – Arte ed Eventi tarafından yayınlandı.


Albümde Selen Gülün’ün piyano, synthesizer ve vokaline Marcello Allulli tenor saksafonu, Emanuele De Raymondi ise elektro gitarıyla eşlik ederken üç farklı coğrafyadan gelen sesler, yeni sesler ve mekanlar bulmak üzere birleşiyor.

Müzede Barış İçin Müzik: Genç bir konser serisi


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.