Filli Boya “Kurumsal Sosyal Sorumluluk” kategorisinde ödül aldı

Çeşitli kategorilerde dünyanın önde gelen marka projelerinin değerlendirildiği ödül töreninde Filli Boya, Kurumsal Sosyal Sorumluluk kategorisinin “Gençlere Eğitim” alt başlığında “Filli Boya Bilim Kampı” projesi ile ödül aldı.

Filli Boya Bilim Kampı Projesi: "Kurumsal Sosyal Sorumluluk" kategorisinde ödül aldı

Filli Boya, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Tübitak- Tüsside işbirliği ve akademisyenlerin desteği ile hazırlanan ve maddi olanakları sınırlı çocukların akademik ve psikolojik gelişimine destek veren Bilim Kampı projesiyle, “The 2016-2017 Peer Awards For Excellence” Kurumsal Sosyal Sorumluluk kategorisinde ödüle layık görüldü.

Uluslararası alanda ilham veren fikirlerin değerlendirildiği bir platform sunan ve bu yıl 7.sidüzenlenen “The Peer Awards for Excellence” ödül töreni 24 Mart Cuma günü Londra’nın ünlü mekanı Fortnum&Mason’da yapıldı.


Öncelikle kalite, açıklık ve uygunluk açısından incelenip başvuruları kabul edilen projeler, hedef kitlede gerçekleştirdiği fayda esas alınarak, etkinlik, yenilikçilik ve ilham verme kriterleriyle değerlendiriliyor. Hem özel bir jüri hem de rakipleri tarafından yapılan değerlendirmeler sonrasında en yüksek puanı alan projeler ise finale kalıyor.

Modellemesiyle Türkiye’de Bir İlk

Filli Boya

Filli Boya’nın, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü, Tübitak-Tüsside ve Arb Kss Reklam Ajansı işbirliği hayata geçirdiği projenin üçüncü etabı 2016 yılında tamamlandı.

Modellemesiyle Türkiye’de bir ilk olan Filli Boya Bilim Kampı Projesi, kurum bakımına alınmadan sosyo-ekonomik destekle aileleri yanında desteklenen akademik başarısı yüksek çocukların gözlem, keşif, sorgulama, problem çözme ve model oluşturma becerilerini geliştirmesini hedefliyor ve onların hayata daha donanımlı hazırlanmalarına olanak sağlıyor.


Bilim Kampı’nda çocuklar, bir dizi eğitim ve bilimsel etkinlikle söz konusu becerileri kullanarak farklı disiplinlerin nasıl bir arada çalıştıklarını deneyimlerken, günlük yaşamlarındaki sorunların bilimsel tekniklerle nasıl çözümleneceğine ilişkin çalışmalar yapıyor.

Gözde Akpınar: ‘Filli’ Boya’nın sahibi konuştu


Editor
Haber Merkezi ▪ İndigo Dergisi, 19 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. Amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. Ayrıca İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İndigo Dergisi herhangi bir çıkar grubu, ideolojik veya politik hiçbir oluşumun parçası değildir.