Fotoğraflarla sinema ve kolaj sergisi açıldı

Eski filmlerin en önemli sahnelerini aynen canlandırarak çekilen fotoğraflar “Fotoğraflarla Sinema ve Kolaj Sergisi”nde sanatseverlerin beğenisine sunuluyor.

Fotoğraflarla Sinema ve Kolaj sergisi açıldı

İstanbul Şehir Üniversitesi Batı Kampüsü Merdivenaltı Sanat Galerisi’ndeki sergi 8 Nisan’a kadar sanatseverlere açık olacak.

Yıldız Albümleri’ndeki yerleri yeniden çekerek, eski ve yeni haliyle birleştirdikleri “Geçmişten Geleceğe İstanbul’a Bakış: Yıldız Albümleri ve Eminönü Hanları” konulu fotoğraf sergileri büyük ilgi gören İstanbul Şehir Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencileri, çok önemli bir sergiye daha imza attı.


sergi

Eski filmlerin en önemli sahnelerini aynen canlandırarak fotoğraflayan ve bir fotoğraf karesini birden çok fotoğraf çekerek, kolajla oluşturan ŞEHİR öğrencileri, bu fotoğraf ve kolajlardan oluşan “Fotoğraflarla Sinema ve Kolaj” adlı bir sergi açtı.

Öğrencilerin, kendi seçtikleri filmlerin sinematografik derinliği olan bir sahnesini yeniden kurgulayarak fotoğrafladıkları ya da en az 20 fotoğraf karesini kolajla tek bir fotoğraf karesine dönüştürdükleri çalışmalarının yer aldığı sergi, İstanbul Şehir Üniversitesi Batı Kampüsü Merdivenaltı Sanat Galerisi’nde 8 Nisan tarihine kadar sanatseverlerin ziyaretine açık olacak.

sergi

İstanbul Şehir Üniversitesi İletişim Fakültesi Sinema ve Televizyon Bölümü Öğretim Görevlisi Elif Gülen öncülüğünde hayata geçirilen sergide 45 çalışma yer alıyor.


Sergide İsveçli senarist ve yönetmen Roy Andersson’ın kült filmi ‘İkinci Kattan Şarkılar’, yapımcılığını ve yönetmenliğini Rezzan Tanyeli’nin üstlendiği Altın Portakal Ödüllü ‘Pazarları Hiç Sevmem’ ve Özer Kızıltan’ın yönetmenliğini yaptığı 2005 yapımı yerli film ‘Takva’ gibi Türkiye ve dünya sinemasından önemli yapıtların tekrar kurgulanan kareleri görülebilir.

Koray Akten ile sokak fotoğrafçılığı gezileri


Editor
Haber Merkezi ▪ İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. Amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İndigo Dergisi herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik hiçbir oluşumun parçası değildir.