Heykeltıraş Emre Ezelli’nin sergisi Ütopya

Ünlü heykeltıraş Emre Ezelli’nin son sergisi Ütopia, 6 Nisan Perşembe günü Şişhane Adahan’da başlıyor.

Heykeltıraş Emre Ezelli'nin sergisi: "Ütopya"

Aydın’da antik çağda Latmos adıyla bilinen Beşparmak Dağları’nda bulunan kaya resimlerini metal malzemelerle yeniden yorumlayan sanatçı, tüm sanatseverleri bekliyor.

Antik çağ kültüründen etkilenip bugüne metal malzemelerle uyarlama yapan Ezelli, 1000 parçalık sergisinde; kadın, aile ve doğurganlık temalarının da altını çiziyor.

Emre Ezelli

Toplamda 9 farklı sergiye imza atan ünlü heykeltıraş Emre Ezelli’nin son sergisi Ütopia, 6 – 20 Nisan 2017 tarihleri arasında İstanbul’da gerçekleştirilecek.

Emre Ezelli

Şişhane Adahan’da düzenlenecek sergi, Ezelli’nin Aydın’da antik çağda Latmos adıyla bilinen Beşparmak Dağları’nda bulunan kaya resimlerini metal malzemelerle yeniden yorumlayacağı eserlere ev sahipliği yapacak.

Emre Ezelli

Kadın, doğurganlık ve aileyi konu alacak bin parçalık sergi, sanatseverlerin beğenisine sunulacak. Diğer dönem örneklerinden açık bir şekilde ayrılan kaya resimlerini yeniden yorumlayarak üçüncü boyuta taşıyacak Ezelli, kaya resimlerindeki sembolik dünyayı ve 21. yüzyıl insanı için ütopya olanı yeniden şekillendirerek bir değer sorgulamasına gidecek.

Emre Ezelli

Türkiye’deki ikinci sergisini düzenleyecek olan Ezelli, 2 hafta devam edecek sergiye tüm sanatseverleri bekliyor!

Emre Ezelli Hakkında

Emre Ezelli

1986 yılında İzmir’de doğan Emre Ezelli, 1992’de Hürriyet Gazetesi Çocuk Kulübü’nde başladığı yaratma sürecine 1993-1994 seneleri arasında TÜBİTAK’tan aldığı resim ödülü ile devam etti.

İzmir Namık Kemal Lisesi’nden mezun olduktan sonra lisans eğitimini Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi heykel bölümünde tamamlayan sanatçı, öğrenciyken başlattığı heykel ve tasarım sürecini alternatif malzemeler kullanarak geliştirdi.

Kariyeri boyunca yurt içinde ve yurt dışında 8 grup sergisine katılan ve 2 kişisel sergi açan tasarımcı, heykel ve tasarım adına hem Türkiye’de hem de yurt dışında birçok ödül aldı.

Seyit Mehmet Buçukoğlu sergisi: Şairane Serbestlik


Editor
Haber Merkezi ▪ İndigo Dergisi, 20 yıldır ilkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışan bağımsız bir medya kuruluşudur. Amacımız: Gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonumuz: Okurlarımızda sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerlerimiz: Dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın çevrimiçi yayınlarından biri olarak, iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul eder. Bu doğrultuda Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İndigo Dergisi ayrıca İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildirgeyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya toplumsal köken, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İndigo Dergisi herhangi bir çıkar grubu, ideolojik veya politik hiçbir oluşumun parçası değildir.