Boykot başlatılan Pınar’ın patronu özür diledi ama kabul görmedi

Pınar’ın sahibi Selim Yaşar, İzmir’de en yüksek ‘Hayır’ oyu çıkan Karşıyaka ilçesinin basketbol takımının sponsorluğundan çekilebileceklerini duyurmuştu. Ürünlerine boykot başlatılan Yaşar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Selim Yaşar özür diledi.

Boykot başlatılan Pınar'ın patronu özür diledi ama kabul görmedi

Selim Yaşar, dün Facebook hesabından Karşıyaka taraftarlarıyla girdiği tartışmada bir takipçisinin, “Siz Karşıyaka’yı düşünmeyin, Yaşar Holding’i düşünün” mesajına, “En yüksek ‘Hayır’ Karşıyaka’dan. YH (Yaşar Holding) düşünüyorum ve Ankara ile ters düşmemek için sponsorluğu yeniden gözden geçirmek gerekli” diye yanıt vermişti.

Sözlerin geniş yankı uyandırmasının ardından, sosyal medyada şirket ürünlerinin boykot edilmesi çağrıları yükselmişti. Şirket, Selim Yaşar’ın sözlerinin aileyi ve şirketi bağlamadığını açıklamak zorunda kalmış, buna karşın tepkiler sosyal medyada başta Pınar olmak üzere tüm şirket ürünlerine boykot başlatılmıştı.


Facebook hesabından bugün bir paylaşımda bulunan Yaşar, şunları yazdı: “Karşıyakalı spor camiasından özür dilerim, ben kimseyi kırmak istemem ve herkesin kararına saygılıyım.”

Özür kabul görmedi

Ancak bu mesaja yönelik yorumlardan Yaşar’ın özrünün kabul görmediği anlaşılıyor. Birçok Facebook kullanıcısı Yaşar’ın özrünü samimi bulmadı, boykot üzerine ağız değiştirdiği yönünde yorum yaptı. Genel görüş ‘boykota devam.’


Özellikle şirketin en fazla bilinen markası Pınar boykotun hedefinde. Yaşar Holding, DYO Boya, Çamlı, Viking Kağıt ve Çeşme Altın Yunus otelinin de sahibi. (Diken)

Oy ve Ötesi’nin çarpıcı referandum raporu


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.