Devlet Tiyatroları: Anna ve Amiral, Vişne Bahçesi ve Antigone seyirci karşısında

Sabancı Vakfı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Tiyatroları işbirliğiyle gerçekleştirilen Devlet Tiyatroları – Sabancı Uluslararası Adana Tiyatro Festivali, son haftasında birbirinden ilgi çekici oyun ve atölye çalışmalarıyla devam ediyor.

Devlet Tiyatroları: Anna ve Amiral, Vişne Bahçesi ve Antigone ile seyirci karşısında!

25 – 30 Nisan 2017 tarihleri arasında yabancı oyunları ağırlayacak festivalde, Rusya’dan Irkutsk Müzikal Tiyatrosu “Anna ve Amiral”, Gürcistan’dan Eristavi Tiyatrosu “Vişne Bahçesi” ve Sırbistan’dan Belgrad Ulusal Tiyatrosu “Antigone” oyunları ile Hacı Ömer Sabancı Kültür Merkezi’nde seyirciyle buluşturacak.

“Anna ve Amiral”

Anna ve Amiral

Festivale Rusya’dan katılan Irkutsk Müzikal Tiyatrosu’nun sergilediği “Anna ve Amiral”, gerçek bir hikayeyi konu ediniyor. Oyunda, Rus deniz subayı Aleksandr Kolçak ile sevgilisi Anna Timireva’nın yasak aşkı, ikilinin mektuplarına dayandırılarak anlatılıyor. Yaşamının büyük bir kısmını sürgünde geçiren Anna Timireva’nın anıları üzerinden baskı çağında kadınların hayatlarındaki zorluklara dikkat çekiliyor.


“Vişne Bahçesi”

Vişne Bahçesi

Eristavi Tiyatrosu’nun sahneye koyduğu “Vişne Bahçesi”, hem İstanbul hem de Adana’da tiyatroseverlerle buluşuyor. Çehov’un 1904 yılında kaleme aldığı oyun, Rusya’nın yüzyıl başındaki değişimini gözler önüne seriyor.

Vişne Bahçesi

Komik ve trajik unsurları barındıran Vişne Bahçesi’nde değişim sıkıntısı, modern yaşama ayak uydurma çabası, gelecek kaygısı ve aşk gibi her dönem güncel kalan konular işleniyor.

“Antigone”

Antigone

Antik çağ oyun yazarı Sofokles’in üçlemesinin son oyunu olan “Antigone”, karakterlerini Yunan mitolojisinden alıyor. Yaklaşık 2 bin 500 yıl önce kaleme alınan tragedya, Antigone isimli karakterin inançları ile devlet yasalarının çatışması sonucu devlet otoritesine başkaldırışını anlatıyor.


Atölye çalışmaları yetişkin ve çocukları aynı festivalde buluşturuyor

Festivali daha da eğlenceli hale getiren halka açık atölye çalışmaları beşinci haftada da devam ediyor.

İlhan Ateş öncülüğünde 25 ve 26 Nisan saat 13.00’da gerçekleştirilecek “Çocuklarla Mask Yapımı” atölye çalışması, tiyatroda kullanılan maske yapım tekniklerini öğrenmek isteyen 10 yaş grubu çocukları ağırlayacak.

Tuğçe Tuna’nın yönettiği “Fiziksel Tiyatro Atölyesi”nde kinetik zeka ve koordinasyon çalışmalarına odaklanılıyor. 18 yaş üzeri katılımcılara yönelik atölye, 27 ve 28 Nisan saat 13.00’da gerçekleştirilecek.


Mahmut Hazım Kısakürek ise “Karagöz Atölyesi” ile 29 ve 30 Nisan saat 13.00’da çocuk ve yetişkinleri aynı atölye çalışmasında buluşturuyor. UNESCO tarafından tescillenen geleneksel gölge oyunu Karagöz ve Hacivat, bu atölye çalışmasıyla tekrar canlandırılacak.

TARİH SAAT GRUP ADI OYUN ADI YER
25 Nis 2017 Salı 20.00 Rusya / Irkutsk Müzikal Tiyatrosu Anna ve Amiral Adana, Hacı Ömer Sabancı Kültür Merkezi
26 Nis 2017 Çarşamba 20.00
25 Nis 2017 Salı 20.00 Gürcistan / Eristavi Tiyatrosu Vişne Bahçesi İstanbul, Sabancı Üniversitesi
27 Nis 2017 Perşembe 20.00 Gürcistan / Eristavi Tiyatrosu Vişne Bahçesi Adana, Hacı Ömer Sabancı Kültür Merkezi
28 Nis 2017 Cuma 20.00
29 Nis 2017 Cumartesi 20.00 Sırbistan / Belgrad Ulusal Tiyatrosu Antigone Adana, Hacı Ömer Sabancı Kültür Merkezi
30 Nis 2017 Pazar 20.00
25 Nis 2017 Salı 13.00 Atölye Çalışması: Çocuklarla Mask Yapımı
İlhan Ateş
Adana, Devlet Tiyatrosu Çalışma Stüdyosu
26 Nis 2017 Çarşamba 13.00
27 Nis 2017 Perşembe 13.00 Atölye Çalışması: Fiziksel Tiyatro Atölyesi
Tuğçe Tuna
Adana, Devlet Tiyatrosu Çalışma Stüdyosu
28 Nis 2017 Cuma 13.00
29 Nis 2017 Cumartesi 13.00 Atölye Çalışması: Karagöz Atölyesi
Mahmut Hazım Kısakürek
Adana, Devlet Tiyatrosu Çalışma Stüdyosu
30 Nis 2017 Pazar 13.00

 

İş Sanat 17. sezonunu muhteşem bir programla tamamlıyor


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.